• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Üsküp’te gerçekleştirildi

Genel 27.09.2023 13:38:12 0
KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Üsküp’te gerçekleştirildi

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Üsküp’te gerçekleştirildi

Kocaeli Sanayi Odası, 9. dönemin 3’üncü Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Üsküp’te gerçekleştirilen toplantıda Makedonya’nın ekonomik hayatı ve yatırım fırsatları ayrıntılarıyla ele alındı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO), 9. dönemin 3’üncü Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nı yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Üsküp’te düzenlenen ve Makedonya’daki yatırım fırsatlarının ayrıntılarıyla değerlendirildiği toplantıya Kuzey Makedonya Ticaret Ataşesi Sinan Tanrıöğen, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Organizasyon ve Kamu İşleri Başbakan Müsteşarı Dr. Muhittin Kahveci, Makedonya Türkiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Şahpaz Molaliev, Kuzey Makedonya Ekonomi Odası İcra Direktörü Antony Peshev, Yabancı Yatırımlar ve İhracatı Teşvik Ajansı’ndan Igor Velevski, Serbest Ticaret Bölgeleri Müdürlüğü’nden Elena Kostova, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ve oda üyeleri katılım sağladı.

TUĞRUL, KOMİTELERİ TEBRİK ETTİ

Toplantı, KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un açılış konuşması ile başladı. Meclis Başkanı Tuğrul, meslek komitelerinin odanın çekirdeği ve itici gücü olduğundan bahsetti, meslek komitelerince yapılan çalışmaların sonucunda oluşturulan somut önerilerin yönetim kurulunca görüşülerek gereğinin yapıldığını kaydetti.  Toplantının önemine değinen Hasan Tahsin Tuğrul konuşmasında, ‘toplantılara en fazla katılım sağlayan komite’, ‘toplantılarda en fazla öneri getiren komite’, ‘toplantılarda yönetim kuruluna en fazla görüş bildiren komite’, ‘en fazla faaliyet yapan komite’ ve ‘en fazla üye ziyareti yapan komite’leri tebrik etti.

ÜSKÜP’TE KSO VE KOCAELİ’Yİ ANLATTI

Ardından KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu söz alarak, meslek komiteleri ortak toplantılarını çok önemsediğini vurguladı, toplantıda Kuzey Makedonya’nın ekonomik hayatı ve yatırım fırsatları konusunun toplantıda gündeme geleceğinden bahsetti. Yabancı misafirlere sanayi kenti Kocaeli’nin önemi ve Kocaeli Sanayi Odası’nın çalışmalarından bahseden Zeytinoğlu şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli yüzölçümü bakımından küçük, ancak katma değeri bakımından önemli bir il.  İlimizin Türkiye imalat sanayine sağladığı katkı yüzde 13. Odamıza kayıtlı 3 bin 656 adet firmanın 334’ü yabancı sermayeli, 200 firma AB menşeli. Firmalarımızın yüzde 39,3’ü otomotiv, yüzde 27’si kimya, yüzde 19’u da metal sektöründe faaliyet gösteriyor.

DIŞ TİCARETİN YÜZDE 17,6’SI KOCAELİ’DEN

Türkiye dış ticaretinin yüzde 17,6’sı Kocaeli’nden gerçekleşiyor. Kocaeli Gümrüklerinden alınan verilere göre 2022 yılında ilimizden 37,7 milyar dolar ihracat gerçekleşti. İlimizin Türkiye ihracatındaki payı yüzde 14,8. Kocaeli’nin kişi başı ihracatı 18 bin 155 dolar, Türkiye kişi başı ihracatı ise 2 bin 980 dolar. İlimizden 71,2 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. İlin Türkiye ithalatındaki payı yüzde 19,5’tir. Kocaeli’yi bir ülke olarak düşünürsek, OECD verilerine göre dış ticarette 37. sıradayız. Dış ticaretimiz Slovenya, Litvanya, Lüksemburg, Letonya gibi AB üyelerinden fazla.”

YABANCI YATIRIMCI İÇİN ADIM

Zeytinoğlu’nun konuşmasının ardından konuk konuşmacı Kuzey Makedonya Ticaret Ataşesi Sinan Tanrıöğen, Kuzey Makedonya ile ilgili detaylı bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Tanrıöğen sunumunda, “Küçük ve açık bir ekonomi olarak Kuzey Makedonya, yabancı yatırımları çekmek için aktif adımlar atmaktadır. Özellikle yabancı yatırımcıların yerli ortakları ile aynı haklardan yararlanmalarını sağlayıcı ve diğer haklarını da güvence altına alıcı düzenlemeler yapılmasına önem verilmektedir. Türkiye ile ticarete baktığımızda Kuzey Makedonya pazarı hala birçok açıdan bakir bir pazar niteliği taşımakta ve hemen hemen tüm sektörlerde önemli rekabet imkanları bulunmaktadır. 

TÜRKİYE İMAJI ÇOK OLUMLU

Kuzey Makedonya’da Türkiye imajı çok olumludur. Bu olumlu ülke imajı, olumlu Türk malı algısını da desteklemekte, Türk malları; kalitesi, tasarımı ve uygun fiyatı ile beğeni toplamaktadır. Ülke pazarı tek başına değil, çevresindeki bölgenin potansiyeli ile birlikte değerlendirilmelidir.  Türkiye ile Makedonya arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması, 7 Eylül 1999 tarihinde imzalanmıştır. Anlaşmanın Onaylandığına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 25 Temmuz 2000 tarih ve 24120 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Anılan Anlaşma 1 Eylül 2000 tarihinde yürürlüğe girmiştir” dedi.

TÜRKİYE’YE POZİTİF AYRIMCILIK

Yabancı Yatırımlar ve İhracatı Teşvik Ajansı’ndan Igor Velevski ve Serbest Ticaret Bölgeleri Müdürlüğü’nden Elena Kostova’nın da sunumlarını yapmasının ardındankonuşma yapan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Organizasyon ve Kamu İşleri Başbakan Müsteşarı Dr. Muhittin Kahveci, “Türkçe konuşuyorum çünkü ben Makedonyalı Türk’üm. Makedonya’da çok kültürlü bir etnik topluluk var. Makedonya genelinde multi etnik bir yapıda yaşamaktayız.  Hak ve hürriyetler konusunda Makedonya’da devlet okullarında ilkokul ve liselerde Türkçe eğitimi var. Aynı zamanda üniversitelerde belirli bölümlerde de Türkçe eğitim veren üniversitelerimiz var. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde Türk azınlığının olması aynı zamanda Türkiye’ye karşı pozitif bir ayrımcılık yapmamıza neden olmaktadır. 

TÜRK YATIRIMCILARDAN İLGİ

Bilindiği üzere Türkiye’nin çok sıkı ve kültürel bağları bulunan ve Türkiye’nin hem yakın coğrafyası, hem gönül coğrafyası olan Balkanların tam kalbinde yer alan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, son yıllarda Türkiye’den gelen yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmış ve Türkiye’nin bölgedeki en önemli partnerlerinden biri olmuştur. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ikili ekonomik işbirliği son yıllarda önemli bir artış göstermiştir. Ancak yine de ülkelerimiz arasındaki ticari işbirlikleri, var olan potansiyelin altında kalmaktadır. İkili ticarete baktığımızda ticaret hacminin Türkiye’nin ve Makedonya’nın lehine olmasına rağmen toplamda hedefimiz olan 1 milyar dolara doğru ilerlediğimizi ve bunu geliştirmek için her iki tarafın da daha çok gayret gösterdiği aşikardır.

‘YATIRIMCILARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Ülkelerimiz arasında dostluk ve yoğun diplomatik ilişkileri ve karşılıklı dayanışmayı ticaretimize de yansıtmamız ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Küresel ticaretin yavaşladığı, negatif büyümelerin gözlendiği ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde ülkelerin kendi aralarındaki işbirliklerinin kuvvetlenmesi her zamankinden daha önemlidir. Türkiye’nin özellikle ciddi iş tecrübesinin olduğu enerji, altyapı, inşaat ve sağlık alanında yapılacak işbirlikleri ile şirketlerin çok başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Kuzey Makedonya hükümeti olarak her zaman yatırımcıların yanında olduğumuzu ve gereken her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacağımızı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.Konuşmalar ve  sunumların  ardından komite üyeleri, Kocaeli sanayiini ileri taşıyacak adımları ve sektörde yaşanan gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16