• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2388,41% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Genel 12.10.2023 13:39:19 0
5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi Vali Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

“13 Ekim – Afet Risklerinin Azaltılması Uluslararası Günü” etkinlikleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıöncülüğünde “Afete Dirençli Türkiye” teması ile düzenlenen 5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik KongresiVali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra AFAD Başkanı Vali Okay Memiş,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş,  Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Hacı Ali Mantar,  Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Kagawa Üniversitesinden Prof. Dr. YoshiyukiKaneda, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt Koca, Millî Savunma Bakanlığı KBRN Savunma Daire Başkanı Dr. Burçak Çabuk, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar,İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, JICA Türkiye Ofisi Başkanı YukoTanaka, Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, DASK Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TBB Başkanı Yücel Yılmaz, ilgili kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ‘Asrın Felaketiyle Asrın Dayanışması’ adlı video gösterimi izlenmesi ile program başladı. Program GTU Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın açılış konuşmalarını yapmasının ardından program; protokol üyelerinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yapmasıyla devam etti. İlk oturumun konuşmacılarından olan Vali SeddarYavuz kürsüye gelerek şunları kaydetti: “13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Uluslararası Günü vesilesiyle bir kez daha afetsiz günler temenni ediyorum. Öncelikle 6 Şubat depremi başta olmak üzere afetlerde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, halen tedavileri süren kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kıymetli AFAD Başkanımızla ve birçok Valimizle 6 Şubat depreminde hep beraber o bölgede görev yaptık. Vatandaşlarımızın olabildiğince acılarını dindirmeye ve onların sorunlarını çözmeye gayret ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok az milletin ya da devletin başarılı olabileceği bir başarıyı ortaya koyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gerçekten öğretmeninden öğrencilerine, ev hanımından iş insanına, memurundan işçisine her bir insanımız seferber oldu. Bir kez daha aziz Türk Milletinin büyüklüğünü gördüğümüz önemli bir krizi hep beraber atlattık diye düşünüyorum.”

Şehrimizde Meydana Gelebilecek Depremde Türkiye Ekonomisi Derinden Etkilenebilir

Kocaeli’nde afet ve risklere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Yavuz: “Konumuz dirençli şehirler, dirençli ülkeler bunu yapabilmek için de risk azaltma çalışmalarına öncelik vermemiz gerekiyor. Aslında bizim en kıymetli, en değerli bulduğumuz muhtemel riskler ne diye baktığımız zaman birincisi deprem yaşamış bir şehir olarak elbette deprem bilinci ilk sırada, ikincisi taşkın – sel ve birçok şehirde olmayan endüstriyel kazalardır. Bunlar bizim açımızdan çok değerli ve kıymetli. Bunun üzerine daha fazla çalışmamız gerekiyor. Değerlendirdiğimiz bu çalışmaları özellikle üniversite hocalarımızın rehberliğinde gerçekleştirdiğimizi söylemek isterim. Özellikle endüstriyel kazalarla ilgili bu konuyu çok daha detaylı çalışıyoruz. 36 limanı bulunan, Türkiye dış ticaretinin %18’ni karşılayan ve yılda 82.4 Milyon ton mal elleçlenen ve neredeyse Türkiye’deki 70 ilde toplanan vergiden daha fazla vergi toplayan bir şehrin üzerinde daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu bir kez hatırlatmak istiyorum. Kısacası şehrimizde meydana gelebilecek bir riskin, afetin tüm Türkiye ekonomisini derinden etkileyebileceği, tedarik zincirini kırabileceğini belirtmek istiyorum. Bu bilinç ve şuurla da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitelerimiz ve STK’larımıza birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda TÜBİTAK‘ın da desteklerini her daim yanımızda hissediyoruz.’

‘OSB’lerimizde Bin 400 Kişilik Arama Kurtarma Ekibinin Eğitimlerine Devam Ediyoruz’

14 eylem planıyla şu anda çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz diyen Vali Yavuz: “Değerli arkadaşlarım özellikle yine şehrimizdeki tüm binalar Valiliğimiz koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların katılımıyla depreme dayanıklılık konusunda tespitten geçiriliyor ve her bir binamızla ilgili bütün resmi çok yakın bir zamandagörmüş olacağız. Özellikle hangi alanlara daha fazla konsantre olmamız gerektiğini, kentsel dönüşüm başta olmak üzere neler  yapabileceğimizi daha ayrıntılı konuşmuş olacağız. Diğer taraftan 14 OSB’si olan ve yıllık 40 milyar dolar civarında ihracat kapasitesine sahip bir şehirde bizim OSB’lerimizde, endüstri bölgelerimizde arama kurtarma ekiplerinin mutlak suretle organize edilmesi gerekiyor. Türkiye’de ilk defa 2020 yılında OSB’lerimizde arama kurtarma ekiplerini Kocaeli olarak biz kurmaya başladık ve bu yılın sonuna kadar bütün OSB’lerimizde kurmuş olacağız. Bin 400 kişilik arama kurtarma ekibine endüstriyel kazalar başta olmak üzere müdahale edebilecek çap ve kapasite eğitimlerini devam ettiriyoruz. Bu güzel örneğin tüm Türkiye’ye yayılabileceğini de buradan hatırlatmak istiyorum.’

Kocaeli’nin 6 Şubat depreminde yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Vali Yavuz: Özellikle kamu, özel sektör bağışlarıyla birlikte yaklaşık 3 Milyar TL’yi bulan ayni ve nakdi yardım afet bölgesine yapıldı. Bu vesileyle özellikle bölgede çalışırken arkamızda dağ gibi duran Kocaelili kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediyemiz Hatay’da emsalsiz bir başarı ortaya koydu.Sayın AFAD başkanımız bu örnek çalışmalarımıza bizzat şahit oldu. Bizler de devletin bütün imkanlarıyla oradaki, Kahramanmaraş’taki kardeşlerimize destek olmaya çalıştık. Zaman zaman da yardım etmeye,yine o bölgeye destek vermeye devam ediyoruz. Olası depreme hazırlık bakımından da Kocaeli’nin kilit bir noktada olduğunu düşünerek bölgemizdeki lojistik depolarını arkadaşlarımızla birlikte tespit ettik.Dolayısıyla muhtemel bir depremde veya afette özellikle lojistik desteğinin tamamıyla Kocaeli’den yapılabileceği öngörüsüyle yapılan yardımlarda, araçların depolanmasına kadar her konuyu bütün detaylarına kadar değerlendiriyor, çalışmalar yapıyoruz.Ayrıca tüm ilçelerde afet toplantıları gerçekleştiriyor, çadır kent alanlarının hazır hale getirilmesi, konteyner kentleri yapacağımız alanların altyapılarının hazırlanması başta olmak üzere ilçe belediyelerimizle de de yoğun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

‘Afet Bölgesine Gönderilecek Yardımların Tasnifi Büyük Önem Arz Ediyor’

Olası afet durumunda gönderilecek yardımlar hakkında fikirlerini paylaşan Vali Yavuz: “Yardımların depolanması ve sevki noktasında en iyi örneklerden bir tanesi de yine Kocaelili kardeşlerimizin bildiği CarrefourSA deposu olmuştur. Bu depomuzda hayırsever kardeşlerimiz tarafından yapılan bütün yardımların tasnifi yapılarak forkliftlerle yüklenecek şekilde hazırlanmıştır. Bu sayede hiçbir pakette karışık bir madde yüklenmediğinden dağıtımı noktasında da sıkıntı yaşanmamıştır. Bu örnek çalışmadan da faydalanarak yapılan yardımların nasıl tasnif edileceği, nasıl paketleceği ve nasıl gönderilebileceği üzerindedetaylı bir çalışma yapılması gerektiği hepimizin malumudur. Yardımı gönderecek şehirde 50 ya da 100 kişiyle yapılabilecek bir çalışmanın o bölgede bulunan 10 bin kişiyle bile yapılamayacağını hatırlatmak istiyorum. O bakımdan biz şehir olarak bu konuyu detaylı bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü ne kadar önceden hazırlanır ve tekrar tekrar bunları tatbikatlarla yerine getirirsek eminim ki afet sırasında düşünmez süratle ne yapabileceğimize odaklanırız.”

‘Afet Eğitimlerine Halkımızın da Katılması Çok Önemli’

Vali Yavuz konuşmaların devamında ise: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, ilgili bakanlıklarımız ve AFAD’ımızın önderliğinde afet bölgesinde gerçekten büyük bir başarı ortaya koyulmuştur. Kahramanmaraş‘ı Ramazan Bayramı’nda ziyarete gittiğimde afetzedelerimizle birlikte mezarlıkları da ziyaret ettim. 12 bin kişinin yattığı uçsuz bucaksız bir mezarlık düşünün. Bu yüzden bu mezarlıkların olmaması için ne yapmamız gerektiğini bir kez daha konuşmamız gerekiyor. Ancak ağır hasarlı binayı orta hasarlı ya da orta hasarlı binayı az hasarlı binaya dönüştürmeye çalışmak, mahkeme süreçlerinde sürekli itirazda bulunmak ve ilk deprem olduğunda da yas etmek herhalde bize yakışmasa gerek. Bu noktada Sayın TÜBİTAK Başkanımızın ifade ettiği gibi bütün süreçlere halkımızın dahil olması, bilgilendirilmesi ve yasal mevzuatın içselleştirilmesi de fevkalade önemli.Aksi taktirde çöken binalar etrafında ağlaşan bir toplum olmaya devam ederiz. Bunların olmaması için de eğitimin tüm süreçlerine halkımızın katılması büyük önem taşıyor. Bir kez daha kıymetli meslektaşım Sayın Valimiz AFAD Başkanımıza, üniversitelerimizin çok kıymetli rektörleri ve bilim insanlarına, TÜBİTAK Başkanımıza kısacası emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyor, afetsiz günler diliyorum.Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum çok teşekkür ederim.”dedi.

13 Ekim tarihine kadar devam edecek

Plaket takdimi ile devam eden ilk oturum Vali Yavuz ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ve alanda kurulan stantlarıngezilmesiyle sona erdi.  Dirençlilik başlığı altında çeşitli alanlardaki güncel gelişmeler ve bilgilere yer vermek, yeni araştırma çalışmaları ve uygulama örnekleri ile Dirençlilik literatürüne katkıda bulunmak ve Dirençlilik ile ilgili ortak çalışma grupları oluşturulması hedeflenen kongre52 panelden oluşacak olup, 13 Ekim tarihine kadar devam edecektir.


KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

ÇALDIĞI MİNİBÜS İLE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

GAZETEMİZİN BUGÜNKÜ BİRİNCİ SAYFASI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16