• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2388,41% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Gölcük ve Başiskele Belediyelerinden ortak program TURİZM ALANLARIMIZ

Genel 12.10.2023 14:08:20 0
Gölcük ve Başiskele Belediyelerinden ortak program TURİZM ALANLARIMIZ

Gölcük ve Başiskele Belediyelerinden ortak program

TURİZM ALANLARIMIZ

Gölcük ve Başiskele turizm rehberleri tanıtım toplantısı Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıca Tesislerinde gerçekleşti.

Gölcük ve Başiskele Turizm Rehberleri Tanıtım Toplantısı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü ev sahipliğinde Gölcük Belediyesi Ilıca Tesislerinde gerçekleşti. Gölcük ve Başiskele ilçelerinde bulunan tarihi eser ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla Türkçe ve İngilizce olarak hazırlananTurizm Rehberi kitapçığı tanıtım programı yapıldı.

Katılım yoğun oldu

Programa Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Gölcük İlçe Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar, Gölcük ve Başiskele Belediye Meclis Üyeleri, Turizm Acenteleri Yetkilileri katılım gösterdi.

Sezer, “Gölcük’te çok sayıda tarihi ve kültürel gezilebilecek mekan ve yer bulunuyor”

Program ilk olarak Gölcük ve Başiskele’nin tanıtım videosu ile başladı. Ardından ilk söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer katılımcıları selamladıktan sonra Konuşmasında, “Gölcük ve Başiskele,Turizm Birliği baktığımız zaman her iki ilçe açısından müşterek olan bazı noktalar var. İki ilçede aslında Sanayi anlamında önemli ilçeler. Türkiye’nin önde gelen ve bildiğim kadarıyla Türkiye’deki en büyük yabancı yatırım.Bir kısmı Gölcük ilçesi sınırları içerisinde bir kısmı da Başiskele sınırları içerisinde.Yine Gölcük’te Donanma bulunuyor.Askeri Tersane bulunuyor.Otomotiv yan sanayileri ile birlikte dikkate alındığında aslında Sanayi anlamında öne çıkan bir Gölcük ve Başiskele var. Ancak sanayinin yanı sıra turizm anlamında da her iki ilçenin de çok ciddi potansiyeli var. Şu an bulunduğumuz mekanda o yerlerden biri. Hemen üst tarafta Roma döneminden kalan tonozlu bir yapı var. Yani Roma Döneminden beri bulunduğumuz alan Şifa anlamında kullanılmış. Yazlık’taki bu Ilıca Tesisinin haricinde az önce tanıtım filminde de görüldüğü gibi Gölcük’te çok sayıda tarihi ve kültürel gezilebilecek mekanve yer bulunuyor. Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı bunlardan biri.

“Turizm rehberleri hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlandı”

Sözlerine devam eden başkan Sezer, Yine Sultan Baba Türbesi ve çevresinde bulunan Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi, bu dönem restorasyonunu yaptığımız tamamladığımız Değirmendere ve Ulaşlı’da ki Hamamalar, Tarihi Çeşmeler.Bunun yanında tabiat anlamında halen faaliyetini göstermekte Erikli Tepe Tabiat Parkı gibi Turizm anlamında Gölcük ciddi bir potansiyel taşıyor.Aynı potansiyeli Başiskele’de taşıyor.Şimdi özellikle hazırlamış olduğumuz rehberler, hem Başiskele için hem Gölcük için iki farklı rehber var ve bu rehberleri Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı. Özellikle yabancılar açısından hazırlanmış olan İngilizce Rehberimiz var.Rehberlerde ayrıca konaklanabilecek yerlerin gösterildiği,birde rehberlerin son sayfasında eklenen bir harita bulunuyor.Rehberlere her iki ilçenin de Turizm potansiyeline ben katkı sağlayacağını düşünüyorum.Özellikle konaklama tesislerine ve erişilmesi, ulaşılması kolay olan yerlere Turizm anlamında tanıtımı gereken yerlere bu rehberleri ulaştıracağız.

“Turizm potansiyelini ön plana çıkaracak olan bu çalışmayı birlikte yaptığımız için mutluyum”

Başkan Seymen son olarak, “Rehberin hazırlanmasında özellikle Yürütme Kurulu olarak toplandığımızda karar aldığımızda başta Başiskele Belediyesi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gayet uyumlu bir şekilde her iki ilçenindeTurizm potansiyelini ön plana çıkaracak olan bu çalışmayı birlikte yaptığımız için bu konuda iş birliği ve olumlu gayretleri ve çabaları için çok teşekkür ediyorum yine Yürütme Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum.  Yürütme Kurulu Üyeleri Gölcük ve Başiskele Belediyesi Meclis Üyelerinden oluşuyor. Yapmış olduğumuz toplantılarda 2 ayrı yürütmeden, Yürütme Kurulu Üyeleri ile toplantı yapıyor gibi değil tamamen işbirliği ile uyumlu bir şekilde bir çalışmayı gerçekleştirdik ve o yapılan çalışmalarında aslında somut  bir örneğidir. Ben tüm Yürütme Kurulu Üyelerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Turizm Birlik Müdürümüz Ayşe Dışpınar’a, yine rehberlerin hazırlanmasında büyük emeği olan Şakir Satı beyefendiye özellikle teşekkür ediyorum. Gölcük ve Başiskele ilçemize hazırlanan rehberlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Özlü, “Unutulan Başiskele’nin değerlerini ön plana çıkartmaya çalışıyoruz”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in ardından, söz alan Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü konuşmasında, “Gölcük ve Başiskele iki farklı ilçe olsa da sınırları ve akrabalıkları ile şehrimizin güzide ilçeleri. Kentimize sağladığı sanayi katkılarının yanında turizm açısından potansiyeli yüksek iki kıymetli ilçemiz. Şu an da Başiskele sınırındayız. Bunlar idari sınırlarımız, gönül sınırlarımız iç içe girmiştir ve sınır yoktur. Bugün de bölgeye turizm konusunda katkı sağlamak amaçlı kurulan birlik ile Yıldırım abinin ciddi gayri katkısı var. Kentimizde bütün olarak düşündüğümüzde birçok turizm zenginliği var. Başiskele’nin yerleşim tarihi çok eskiye dayanıyor. Cumhuriyet tarihine bakıldığında ailelerimizin başka ilçelerden geldiklerinde gemiden indikleri ve Kocaeli ile ilk karşılaştıkları yer Başiskele. Buraya çok fazla turist geliyor. Gelen turistler ‘Siz zaten cennette yaşıyorsunuz, cenneti nasıl tasvir ediyorsunuz.’ diyorlar. Hamdolsun rabbim bize böyle bir coğrafyada yaşamayı nasip etti. Hüseyin Kaptan adını ilk duyurduğumuzda, sadece kaynaklarda vardı. Ama şimdi herkes biliyor. Unutulan Başiskele’nin değerlerini ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Her geçen gün ziyaretçi sayısının da arttığını görüyoruz. Bu yapılan turizm rehberi ve haritaları dijital ortamda da paylaşmayı düşünüyoruz” dedi.

Çakmak, “İki ilçemizin de tanıtıma ve markalaşmaya ihtiyacı var”

Programda son olarak söz alan Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ise konuşmasında, “Hem Gölcük Hem Başiskele İlçelerimiz tarih ve doğal olma açısından her şeye sahip. İki şey noksan; biri tanıtım ikincisi ciddi markalaşarak bir yatırım.Yöremizde gerçekten çok önemli bir yemek kültürümüz, kuzenimiz var ama biz bunu markalaştıramamış, tanıtamamışız.Özellikle Turizm yatırımcılarının bu konuya bence eğilmeleri lazım. Bizde günübirlik, özellikle Başiskele’de günübirlik çok ciddi bir Turist var, daha çoğu yerli. Yabancı turistlerimiz de oldukça fazla. Buraya gelen insanlar genellikle aş için geliyor. Bölgemiz sanayi bölgesi genellikle iş için geliyorlarvar ama ilçelerimizde son yıllarda özellikle Emeklilerin de kalabileceği bir ortam sağlanmıştır. Tabi biz istiyoruz ki turizm canlansın. Bacasız sanayi diyoruz ya bugün Akdeniz’de Ege’de çok ciddi gelirler elde ediliyor. Yatırım ve tanıtım şart. Ben Gölcük ve Başiskele Belediyeleri’ni tebrik ediyorum. İnsanlar özellikle bildikleri ve tanıdıkları yerlere geliyorlar. Ben Gölcük ve Başiskele Belediyeleri tarafından böyle birliğin kurulması böyle bir tanıtım toplantısının ve böyle kitapçıklarımızın hazırlanması bence çok önemli. Çünkü bildikleri tanıdıkları yerlere geliyorlar. O yüzden iki belediyemize bir kere daha teşekkür ediyorum. Sizlere debu toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Serap DURUKAN


KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

ÇALDIĞI MİNİBÜS İLE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

GAZETEMİZİN BUGÜNKÜ BİRİNCİ SAYFASI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16