• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2388,41% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Başiskele’de 2023’te KALE’ler Sağlama Alındı

10.01.2024 14:17:48 0
Başiskele’de 2023’te KALE’ler Sağlama Alındı

Başiskele Belediyesi, Kadın ve Aile hizmetlerini kapsayan KALE Modeli ile 2023 yılında da toplumun temel taşı ve en sağlam kalesi aileleri sağlama aldı.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan etmesinin ardından Başiskele’de kadına yönelik hizmetlerle dolu dolu bir yıl geçiren Başiskele’de, 2023 yılı kadın ve aile hizmetleri şahlanış yılı oldu.

AİLE DANIŞMA VE YAŞAM MERKEZİ BAŞİSKELELİLER’İN İKİNCİ EVİ

Toplumun temelini oluşturan ailenin sağlam ve güçlü olması adına özellikle kadına yönelik hizmetlerini KALE Modeli ile ilçede yoğunlaştıran Başiskele Belediyesi, Başkan Özlü’nün de seçim beyannamesinde yer alan ilçenin büyük bir eksikliğini de gideren Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ni 2022 yılında hizmete sunduktan sonra Başiskele’de kale gibi sağlam, huzurlu aileler ve yuvalar için psikolojik destek ve danışmanlık, çocuk/ergen psikolojik destek, diyetisyen ve beslenme danışmanlık gibi hizmetleri 2023 yılında da kesintisiz ve ücretsiz olarak vatandaşlara sundu. İlçenin en kalabalık mahallelerinden Barbaros Mahallesi Kiraz Çiçeği Sokak’ta hizmet veren Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’nde 2023 yılında 341 kişiye 926 psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti, 639 kişiye 1239 çocuk/ergen psikolojik destek hizmeti, 763 kişiye ise 1810 beslenme danışmanlığı ve diyetisyen hizmeti verildi.

KADINLAR BAŞKEM İLE KAZANMAYA DEVAM ETTİ

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün yine seçim beyannamesinde yer alan ve 8 Mart 2020’de hizmete açılan Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nda (BAŞKEM) ilçenin üretken kadınları 2022’de de aile bütçelerine katkı sağlamaya devam etti. Kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin gerçek değerini bulması için Symbol AVM ile iş birliği yapılarak sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen BAŞKEM’de hiçbir komisyon alınmadan kadınlara ekonomik destek sağlanıyor. 2023 yılında üye sayısı da artan BAŞKEM’de 431 kadın üye 5 bin 122 ürün satarak 880 bin 851 TL gelir elde etti.

Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ürünleri bu yaz da Başiskele Sahili’nde düzenlenen festival ile görücüye çıktı. Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede birbirinden yetenekli girişimci kadınların çeşit çeşit, rengârenk el emeği göz nuru ürünlerle katılım gösterdiği festivalde 77 stand açıldı. 2023’te üçüncüsü düzenlenen BAŞKEM Geleneksel El Emeği Festivali 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı. Dolu dolu etkinliklerle geçen festivalde vatandaşlar, hem alışveriş yapma hem de eğlenme imkânı buldular.

“KONUMUZ AİLE” SEMİNERLERİ

“Konumuz Aile” başlığıyla ünlü yazar ve aile danışmanlarını Başiskeleliler ile buluşturan Başiskele Belediyesi; Saliha Erdim, Senai Demirci, Hayati İnanç, Bülent Gardiyanoğlu, Alişan Kapaklıkaya, Hatice Kübra Tongar, Dilek Cesur, Ferhat Aslan, Sıtkı Aslanhan ve Fatih Çıtlak gibi alanında uzman ünlü şahsiyetlerin seminerlerine ev sahipliği yaptı. 2023 yılında Başiskele Belediyesi Konumuz Aile söyleşileri kapsamında 13 uzman şahsiyeti vatandaşlarla buluşturdu. Düzenlenen söyleşilere Başiskeleliler kadar çevre ilçelerden gelen vatandaşların da yoğun katılım gösterdi ve büyük beğeni topladı.

AİLE AKADEMİSİ

Aile içi iletişim, aile kurumunu etkileyen sorunların tespiti ve önleyici tedbirler alarak sorunların aşılması konusunda Başiskeleli ebeveynlerin bilinçlenmesini hedefleyen Aile Akademisi de 2023 yılında hizmet vermeye devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde yapılan Aile Akademisi’nde belediye bünyesinde görevli çocuk ve ergen psikoloğu, çocuk gelişimi uzmanı ve aile danışmanları tarafından dijital bağımlılıkla mücadele eğitimi, çocuklarda sağlıklı sınırlar belirleme eğitimi, çocuklarda mahremiyet eğitimi, aile içi iletişim, çocuklarda dikkat gelişimi, akran zorbalığı, sağlıklı kardeş ilişkileri, ergenler ile iletişimin püf noktaları ve sınav kaygısı konularında eğitimler verildi. Başiskele’deki okullarda ve semt konaklarında gerçekleştirilen eğitimlere 765 ebeveyn katılım gösterdi.

ANNE ÇOCUK GELİŞİM ATÖLYELERİ

Başiskele Belediyesi, kentteki çocukların bilişsel ve sosyal gelişimlerine destek sağlamak amacıyla “Aile Akademisi” kapsamında Anne-Çocuk Gelişim Atölyeleri ile de ailelerin bilinçlenmesine katkı sunuyor. Annelerin çocukları ile birlikte sosyalleşebilmelerini ve birçok farklı konuda eğitim alabilmelerini sağlayan Anne-Çocuk Gelişim Atölyeleri, Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşiyor. Okul öncesi dönemin yaşamın temelini oluşturduğu günümüzde her çocuğun kendine özgü gelişim ve öğrenme yetenekleri olduğunu düşünerek çocukları geleceğe hazırlamayı hedefleyen Başiskele Belediyesi, Anne-Çocuk Atölyeleri ile uzman eğitmenler eşliğinde çocukların yaş dönemlerine göre gelişim özelliklerini keşfetmeyi ve çocukların nasıl destekleyeceği konusundaki püf noktaları annelere sunuluyor.   Bunu yaparken de annelere çocuklarıyla keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak öğretici etkinlikler, drama ve ritim çalışmaları da yapılıyor. 2023 yılında Anne-Çocuk Gelişim Atölyeleri’nde 126 anne ve çocuğu eğitim alarak hem eğlendiler hem de öğrendiler.

EVLİLİK OKULU İLE GÜZEL BAŞLANGIÇLAR

Başiskele Belediyesi’nin “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla ilçede evlilik hazırlığı yapan nişanlı çiftlere ve evlilere yönelik Evlilik Okulu projesi de Başiskeleliler tarafından büyük beğeni topladı. “Güçlü bir kale için, güzel bir başlangıç” sloganıyla ilk eğitimine 2022 Eylül ayında başlayan Evlilik Okulu’nda 2023 yılında çiçeği burnunda nişanlı ve evli 128 çift katılım sağladı. Uzman aile danışmanı ve çift terapisti tarafından verilen eğitimlerde ailenin güçlendirilmesi, aile içi iletişimin en güzel şekilde sağlanması, problem çözme becerilerinin kazandırılması  gibi konularda çiftlere önemli bilgiler aktarıldı. Ayda bir gerçekleştirilen Evlilik Okulu’nda katılımcı çiftlere katılım belgesi ve sürpriz hediyeler verildi.

PASTACILIK OKULU

Başiskele Belediyesi tarafından hizmete açılan Başiskele Pastacılık Okulu’nda geleceğin şefleri yetişiyor. Başiskele Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta eğitmenler eşliğinde çocuk ve yetişkinlere özel hazırlanan atölye çalışmalarıyla tatlı ve tuzlu leziz lezzetler yapılıyor. Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yer alan Halil İbrahim Sofrası Aşevi üst katında hizmet veren Pastacılık Okulu, ayrıca bir meslek edindirme kursu olarak da faaliyetlerine devam ediyor. Son bir yılda Pastacılık Okulu’nda verilen eğitimlere 290 kadın şef, 118 minik şef katılım sağladı. Kek, pasta, börek, pizza, sütlü tatlı, çikolata yapımı gibi çeşitli tariflerin yapımını öğrenen kursiyerler kurslarda keyifli vakitler geçirdiler.

SAĞLIKLI VE ZİNDE TOPLUM İÇİN

Başiskele’de 7’den 77’ye her Başiskeleli’nin sağlıklı ve zinde yaşamını önemseyen Başiskele Belediyesi, erkeklere ve kadınlara yönelik ayrı ayrı açtığı spor merkezlerinde kadınlar geçen yıl da yoğun ilgi gösterdi. “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla kentin dört bir köşesinde hizmet veren Azize Hatun Kadın Spor Merkezi, Rabia Hatun Kadın Spor Merkezi, Hayme Hatun Kadın Spor Merkezi, Nene Hatun Kadın Spor Merkezi ve Vezirçiftliği Semt Konağı Kadın Spor Merkezi’nde geçen yıl 4642 kadın spor yaptı.

SEMT KONAKLARINDA EĞİTİM VE SOSYAL İMKÂNLAR

Başiskele Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Başiskeleliler’in yaşam boyu eğitimine destek vermeye de devam ediyor. Kentin dört bir tarafında yer alan semt konağı Başiskeleliler’in eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerinin adresi oluyor. Vezirçiftliği Semt Konağı,Yeşilkent Semt Konağı, Rabia Hatun Semt Konağı ve Sepetlipınar Bala Hatun Semt Konağı’nda Başiskele Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle dikiş-nakış, el nakışı, iğne oyası, takı tasarım, mefruşat, keçe yapımı, okuma yazma, Kur’an-ı Kerim gibi eğitimler veriliyor. Son bir yılda semt konaklarına yaklaşık 3 bin vatandaş üye olurken çeşitli eğitim ve aktivitelere katılım gösterdi.

KADINLARA YÖNELİK ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bu hizmetlerin yanı sıra 2023 yılında kadınlara yönelik spor, sağlık ve sosyal alanlarda çeşitli etkinlik ve aktiviteler de düzenleyerek ilçedeki kadınların hem sosyalleşmesine hem de bilinçlenmesine büyük katkılar sağladı.


KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

ÇALDIĞI MİNİBÜS İLE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

GAZETEMİZİN BUGÜNKÜ BİRİNCİ SAYFASI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16