• BIST 100

    10192,93%1,47
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,64% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2385,17% -1,53
  • Ç. ALTIN

    3876,67% -0,25

Belediye başkan adayı Av. Abdullah Serdar Önür GÖLCÜK’TE ZAFER IŞILTISI

Genel 20.02.2024 14:13:12 0
Belediye başkan adayı Av. Abdullah Serdar Önür GÖLCÜK’TE ZAFER IŞILTISI

Belediye başkan adayı Av. Abdullah Serdar Önür

GÖLCÜK’TE ZAFER IŞILTISI

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, Belediye Başkan Adayı Av. Abdullah Serdar Önür ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret ederek çeşitli açıklamalarda bulundu ve Gölcükle ilgili projelerini anlattılar.

Yıllar önce Anavatan Partisi iktidarının yerel seçimlerde yıkıldığını söyleyen Önür, “O dönemde her zaman olduğu gibi ilk dönem ANAP açısından iyi geçmişti. Bunun hızıyla ikinci seçimi de kazandılar. Ancak ekonomide yaşan çöküşler, hayat pahalılığı dar gelirlilerin belini bükmesi nedeniyle yerel seçimlerde hüsrana uğradılar. Bunu tüm Gölcüklülere hatırlatmak isterim” dedi.

Projeleri hakkında bilgi verdiler

Genç ve dinamik bir yapı oluşturduklarını ifade eden İlçe Başkanı Kayıhan Kayı ve Belediye Başkan Adayı Abdullah Serdar Önür, Gölcükle ilgili projelerini ise şöyle sıraladı; “Aile danışmanlığı, kişisel gelişim ve psikolojik destek, uyuşturucu ile mücadele merkezlerimizin yanı sıra Trafik Eğitim Merkezi ile Sürücülüğe ilk başlayanların ya da pekiştirmek isteyen vatandaşlarımızın tekniklerini geliştirebileceği, tecrübelerini arttıracağı güvenli trafiğe kapalı eğitim merkezimiz olacak. Çıraklık ve ara eleman yetiştirme merkezleri amatör sporcu ve sanatçı eğitim / yetiştirme /  destekleme merkezlerimizi hayata geçireceğiz. Amatör olarak spor ve sanat ile ilgilenen çocuk ve yetişkinlerin, profesyonel olarak eğitimlerinin verildiği, bu eğitimler sonunda üniversitelerin ilgili bölümlerine hazırlandığı, milli takım ve konservatuar bazında yeteneklerin ortaya çıkarmayı hedeflediğimiz merkez. Ayrıca amatör olarak sanatını icra etmek isteyen tiyatro, müzik gibi grupların ya da bireysel sanatçıların, sanatlarını icra edebileceği ve ön çalışma yapabileceği salonlar, prova ve sergileme alanlarımız olacak”.

“Projelerin değerlendirilip destekleneceği merkezimiz olacak”

Açıklamalarını sürdüren Kayı ve Önür, Belediye AR-GE ve Fikir Merkezi ile gerek belediyemize gerekse ülkemize yararlı olabilecek, buluşların, deneylerin, araştırmaların, fikirlerin, bilimsel çalışmaların yapılacağı, yeni kâşiflerin ortaya çıkacağı, projelerin değerlendirilip destekleneceği merkezimiz olacak. Mahalle Akademileri projemiz ile içerisinde belirli eğitimlerin, kursların, muhtarlık ve bazı belediye hizmetlerinin yer aldığı, Gölcük Konaklarını örnek alan merkezimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yine aynı şekilde kariyer merkezi istihdam çalışmaları, işçi ile işveren buluşturmalarının yapan, çıraklık ve ara eleman merkezi ile irtibatlı çalışacak merkezimiz olacak.  Akıllı şehir teknolojilerinin araştırılması, geliştirilmesi ve uygulanmasını desteklemek amacıyla eğitim, uygulama, teknoloji ve inovasyon merkezleri oluşturulması ile sorun çözümlerine değer katacaklar projelerimiz olacak”.

“Sığınmacılar ve göçmenler sorununa etkili ve kalıcı çözümler getireceğiz”

Sığınmacılar ve göçmenler sorununa etkili ve kalıcı çözümler getireceklerini ifade eden Kayı ve Önür, Trafik sorunu içinde projeleri olduğunu ifade ederek, “Ağır tonajlı araçların geçebileceği, bu tür araçların şehir merkezindeki yoğunluk oluşturmayacağı, bakanlıkla ortak hareket edilebilecek alternatif çevre yolu projelerimizi hayata geçireceğiz.

“Yeni sosyal yaşam alanları inşa edeceğiz”

Gölcük’te yeni sosyal yaşam alanları inşa edeceklerini ifade eden Kayı ve Önür, Kavaklı sahili ve Deniz Evler bölgesinde, içerisinde bedesten, sinema, eğlence ve macera merkezleri, alış veriş alanları, dinlenme yerleri olan denizimizi en etkili biçimde kullanacağımız yeni yaşam alanları inşa edeceğiz. Akvaryum projemiz ile hem Dijital ve hem de deniz türlerinin canlı görülebileceği deniz altına tüp akvaryumumuz olacak. Turizm gelirlerinin artması için gerekli yatırımların ilçemize davet edilmesini sağlayacaklarını ifade eden Kayı ve Önür, “Beş yıldızlı otel çalışması ve bu otellerin ılıca termal suyu ile desteklenmesi, İlçemizin geçiş yeri değil, durup gezilen dinlenilen ve gelir bırakan bir yer olması için çalışmalarımız olacak. Yapılacak bu çalışma ile diğer şehirlerden ya da ülkelerden gelecek olan ziyaretçilerin ilçemizde konaklayarak esnafımızın desteklenmesi, esnaftan alışveriş yapması ve daha fazla kurumsal yatırımcıların ilçemize gelmelerini hedefliyoruz” dediler.

Teleferik nostalji tramvayı projeleri

Projelerini açıklamaya devam eden Kayı ve Önür, “İlçemizin doğal güzelliklerini teleferik ile daha iyi bir şekilde ortaya koyacak bir proje olan Teleferik projemiz olacak. Yine aynı şekilde Amiral Sağlam Caddesi – Donanma Caddesi Arasında “U” şeklinde nostalji tramvayı projemiz var.  Arıcılık yapanlara, bitki örtümüze ve toprak yapımıza uygun olmak kaydı ile çiftçilerimize, bahçesi olan vatandaşlarımıza tohum, fidan ve malzeme desteği ile yetiştirme / uygulama eğitimi projemiz.

“İlçemizi doğal afetlere hazır hale getireceğiz”

Kayı ve Önür açıklamalarının devamında, “Belediyemiz bünyesinde kurulacak laboratuvar ile birlikte sınırlarımız içerisinde yer alan tüm yapıların deprem ve diğer doğal afetlere uygunluğunu denetleyerek, daha dayanıklı ve dirençli yapıların oluşturulması ve desteklenmesi, tüm elektrik, telefon, internet gibi üst yapıda bulunan hatların deprem ve diğer doğal afetlerden etkilenmemesi için yer altına alınması, alt yapı kapasitelerinin arttırılmasını sağlayacağız. Yenilenebilir Enerji projemizle yenilenebilir enerji sistemlerinin (güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi vb.) daha çok yatırım yapılması, bilinçlendirilmesi ve ekonomiye katkı sağlayacağız. Dijital / akıllı belediyecilik projemiz ile elektronik sistemin izin verdiği derecede, belediyemizin tüm birimlerine çevrimiçi ulaşabilme ve işlem yapabilme erişimi ile yine belediyemiz sınırlarındaki tüm kamu kurumları ile bütünleşmiş, e-Devlet ile uyumlu bir belediyecilik anlayışı içinde olacağız. Geri kazanım projemiz ile daha temiz ve sürdürülebilir çevre için geri dönüşümü teşvik edici ve kullandırıcı projelere katkıda bulunma. Yağmur suyunu toplama, arıtma ve geri dönüştürme gibi yöntemlerle suyun etkin kullanımını sağlayan yatırımlarımız olacak. Su tesisi projemiz ile doğal kaynaklarından işlenmiş kapalı suların vatandaşlarımıza en uygun ve en doğal biçimde buluşturulmasını sağlayacağız” dediler.

“Daha güvenilir yaşam için”

“Belediyeye ait ve atıl durumda olan, kullanılmayan tüm yapıların, arsa ve tarlalar ile yeşil alanların işlevsel hale getirilerek ilçeye ve ekonomiye kazanılmasını sağlayacağız.  Daha güvenilir yaşam için, akıllı kameralar ve sensörlerle desteklenmiş, yüz ve araç tanıma sistemli kontroller, MOBESE sistemlerinin her mahallede olacak şekilde yaygınlaştırılması, güvenlik güçlerinin arttırılmasını sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımızın, güncel haber ve belediyemiz hakkında bilgilendirilmesini sağlayan sesli ve görsel betimleme, okuma, yönlendirme ve yardım hizmetimiz olacak. Sokak hayvanlarımızı koruma, kısırlaştırma, mama, bakım ve steril yaşam hakkını gözeteceğiz” dediler.

Eğitim ve öğrenci projeleri

Eğitim alanında birbirinden değerli projeleri olduğunu ifade eden Kayı ve Önür, “Belediye Öğrenci Konuk Evleri ile İlçemizde öğrenci olarak gelen gençlerimizin otogardan karşılayarak kendilerini daha güvende hissedebilecekleri konuk evlerine yerleştirilecek olup burada evimize gelen misafir gibi her türlü imkân ücretsiz olarak sağlanmak suretiyle kendilerine yurt/ev gibi kalacak bir yer bulacakları güne kadar konuğumuz olacakları kısa süreli yaşam alanları yaratacağız. Öğrenci araştırma ve proje alanları, danışmanlık hizmeti, yarı zamanlı iş olanakları sağlayacağız. İlk adım eğitim yuvası projesi ile 4-10 Yaş arası çocuklarımızın yaş gruplarına göre belirleneceği ve gelişimine katkıda bulunacağı spor, sanat, kültür, el becerisi, iletişim, uyum ve davranış bilimleri, Din Kültürü ve Temel Ahlak Bilgisi, Yurttaşlık ve Milli Egemenlik bilgisi, Temel Hukuk Bilgisi, Farkındalık ve Değerler bilgisi, Problem çözme ve problemlerle başa çıkma eğitimi,  Oyun kurma, Temel Sağlık – İlk Yardım bilgisi, Yemek – Mutfak ve Ekoloji Atölyeleri, Ev ekonomisi, Hayvan ve Bitki Bakımı ve sevgisi eğitimi gibi eğitimler ile geleceğe hazırlık yapılacağı yuvamız olacak. Alanları yeterli olan, uygun okullarımıza okul seraları kuracağız” dediler.

Spor ve Sanat şehri Gölcük

Kayı ve Önür son olarak, “Spor,  kültür ve sanat profesyonel Gölcük şehir tiyatrosu, Gölcük şehir orkestrası , Kocaeli’de ilk tiyatro, opera ve bale salonu Gölcük buz ve salon sporları merkezi, ulusal ve uluslararası kültür – sanat – spor festivalleri ve fuarları, çocuklarımız için oyun sokakları ve eğitici parklar, modern ve Cam Müzesi, Denizcilik Müzesi, Bal Mumu Müzesi, Türk Devletleri – Türk Büyükleri ve Toplulukları Müzesi, Gölcük Tarihi Müzesi, Uzay ve Havacılık Müzesi v.b. teknolojik müzeleri hayata geçireceğiz. İlçemizdeki tüm spor kulüplerine alt yapı destekleri sağlayacağız” dediler.


GÖLCÜK HABER 38 YAŞINDA…

GÖLCÜK’ÜN GEÇMİŞİ GÖLCÜK HABER DE YAZILIDIR…

DAVETLİSİNİZ

SEZER, ‘DEVLET HASTANESİ HAZİRAN’DA AÇILIYOR’

DOÇ. DR. MİNE CAN’DAN KİŞİSEL SERGİ “MOTİFLERLE ANADOLU”

47 SAĞLIK SEN ÜYESİNİN KARADENİZ GEZİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

YILMAZ ‘KONGRE HAZIRLIĞIMIZA BAŞLADIK’

KO-MEK’TE İLK SERGİ KARTEPE İLE BAŞLADI

ANNELER ANITPARK’A BEBEK BAKIM ODASI İSTİYOR

Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

KARTEPE MENDERES BULVARINA YENİ ÜSTYAPI

GÖLCÜKLÜ RESSAM İSMET ÇETİN 5. SERGİSİ’Nİ AÇIYOR

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP BASKETBOL’A ŞANS TANIMADI

YUNANİSTAN’DA GÖLCÜK RÜZGARI

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP’İ MAĞLUP ETTİ

BAŞKAN DOĞUSEL: “KOCAELİ, DENİZ TURİZMİ OLANAKLARI İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERMELİDİR”

YENİDOĞAN DERİNCE CADDESİ’NE YENİ ÇEHRE

İlimize Kazandırılacak Yeni Eğitim Kampüsünün Protokolü İmzalandı

GÖLCÜK’TE YİTİRDİKLERİMİZ

GENÇ KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16