• BIST 100

    10192,93%1,47
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,64% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2385,17% -1,53
  • Ç. ALTIN

    3876,67% -0,25

Sağlık Turizmi’nin devleri KOTO’da buluştu

29.02.2024 12:42:34 0
Sağlık Turizmi’nin devleri KOTO’da buluştu

Sağlık Turizmi’nin devleri KOTO’da buluştu

Kocaeli Ticaret Odası’nın ilimizin sağlık turizmi gelirlerinden daha fazla pay alabilmesi adına başlattığı kalkınma atağı Doğu Marmara’ya yayılıyor. ‘Sağlık turizmi’nin dev isimleri ile düzenlenen deneyim paylaşım toplantısında Yalova ve Sakarya illerinin turizm temsilcilerini de ağırlayan KOTO, bölgesel ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara’nın sağlık turizminde dünya destinasyonları arasına girebilmesi için çeşitli projeler gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sağlık Turizmi Derneği (KOSAD) işbirliğiyle, önemli bir toplantıya imza attı. Sağlık turizminde dünya devi firmalara arasına girmeyi başarmış Türk iş insanlarını deneyim paylaşımı toplantısında buluşturan KOTO, sürece Yalova ve Sakarya illerinin turizm temsilcilerini de dahil ederek Doğu Marmara’ya sağlık turizmi açılımı yaptı.

YALOVA VE SAKARYA’DAN KATILIM

Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer’in, Kocaeli Sağlık Turizmi Derneği (KOSAD) Başkanı- Öğretim Görevlisi Tümay Mercan ile birlikte ev sahipliği ve moderatörlüğünü yürüttüğü toplantıya; Kocaeli İl Kültür ve turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Sakarya İl kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Yalova Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Nihat Nama, Osman Şakar, Komite Üyesi Yıldırım Çakmak, Turizm ve Ar-Ge Koordinatörü Ömer Özcan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Metin Soysal, Köksal Ketenci, kamu hastanelerinin temsilcileri, özel sağlık kuruluşlarının temsilcileri, turizm işletmecileri, kamu- özel kurumların sağlık turizmi alanı ile ilgilenen birimlerinin üst düzey temsilcileri katıldı.

SAĞLIK TURİZMİNİN DEVLERİ

İlginin yoğun olduğu toplantıda; Karacı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ciga, TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Bakan Yardımcısı- Cirtusmed Yönetici Ortağı Opr. Dr. Genco Çetinkanat, THTC Medikal Direktör ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı- Heal Me Tour Sağlık Turizmi Acentası Kurucu Genel Müdürü Dr. Ferhat Kayan, Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Uluslararası Hizmetler Medikal Müdürü Dr. Handan İşman Beşe, Fides Travel Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dolapçıoğlu, THTC İcra Kurulu Başkanı- Romatem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, Unico Sigorta Bölgeler Satış Direktörü Barış Tabakoğlu katılımcılarla, eşsiz deneyimlerini paylaştı.

GEZER: ‘1,4 MİLYON KİŞİ ÜLKEMİZİ TERCİH ETTİ’

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, 2023 yılında 1,4 milyon kişinin sağlık hizmeti almak için ülkemizi tercih ettiğini belirterek, “Kocaeli Ticaret Odası Başkanımız Necmi Bulut’a ve yönetim kurulumuza, ilimizde sağlık turizminin gelişmesi adına başlattıkları bu tanıtım atağı, bizzat sahada yürüttükleri projeler ve destekleri dolayısıyla teşekkür ederek başlamak istiyorum. Uluslararası USHAŞ verilerine göre 2023 yılında yaklaşık 1.4 milyon kişi sağlık hizmeti almak için ülkemize gelmiş ve buradan elde edilen gelir 2.3 milyar dolar tutarında gerçekleşmiştir.

‘DOĞU MARMARA İLLERİ OLARAK BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

Kocaeli’de sağlık turizmi verilerine bakacak olursak; ilimizde Sağlık Yetki Belgesi’ne sahip toplam 59 sağlık kuruluşu bulunmaktadır. 4 ve 5 yıldızlı otellerde oda sayısı 2604, yatak sayısı 5256’dır. 2023 yılı itibariyle 106 bin 17 kişi yabancı sağlık kuruluşlarımızdan hizmet almıştır. Bu verilere bakıldığında, Kocaeli ve Doğu Marmara Bölgesi olarak potansiyelimizin çok altında sağlık turizmi geliri elde ettiğimiz çok açık bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Sağlık turizmi gelirlerinden daha fazla pay alabilmemiz için Doğu Marmara illeri olarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Birlikten kuvvet doğar ve bölge olarak daha nitelikli işlere imza atabiliriz” dedi.

MERCAN: ‘2024 DOĞU MARMARA’NIN YILI OLSUN’

KOSAD Başkanı- Öğretim Görevlisi Tümay Mercan, Doğu Marmara Bölgesi’ndeki illerin sağlık turizminde bir yıldız değerinde olduğunu ancak ortak hareket edildiğinde parlayabileceklerini vurgulayarak, “Kocaeli Ticaret Odası Başkanımız Necmi Bulut’a ve yönetim kuruluna, ilimizde sağlık turizminin gelişmesi adına sürdürdükleri gayretler ve bu toplantıda KOSAD ile işbirliği yaptıkları için teşekkür ediyorum. 2011 yılından bu yana KOSAD bölgemizde sağlık turizminin yapılabilirliğini anlatmaya çalışıyor. Sağlık kurumlarımız başarılı. Geldiğimiz noktadan daha hızlı ilerlememiz gerek. KOTO ile işbirliği Kocaeli sağlık turizmi çalışmalarında başarıya ulaşmada bir sinerji oluşturuyor. Sağlık turizminde her bir ilimiz yıldız gibi ancak bir araya gelir işbirliği yaparsak ışığımızı dünya fark eder. Bu toplantıyla beraber sağlık turizminin 2024 yılı için bölgesel çapta ilk cemrelerini atıyoruz. 2024, sağlık turizmi açısından Doğu Marmara’nın yılı olsun” dedi.

TAŞDELEN: ‘KOCAELİ OLARAK ÇOK AVANTAJLIYIZ’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli’nin turizm bakımından şanslı, sağlık turizmi bakımından çok daha şanslı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, dünyanın hatırı sayılır turizm ülkeleri arasına girmiş bulunmakta. Sağlık turizminde de üst sıralara girmek için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kocaeli olarak biz de bu hedefe katkı sunmak istiyoruz. Çünkü turizm bakımından çok zengin bir iliz. Bazı bölgelerde turizmin bir çeşidine hizmet edebilecek unsurlar mevcutken, biz tarih, doğa, sağlık tüm ögelere hakimiz. Bu avantajımızı kullanmalıyız. Ancak bu şekilde başarılı olabiliriz” dedi.

PEHLEVAN’DAN ORTAK HAREKET VURGUSU

İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapılacak tüm çalışmalara destek olmaya hazır olduklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Yüksel Pehlevan, “Kamu ve özel sektörümüzle bu alanda işbirliği yapmak, ön açıcı projeleri merkezi yönetime iletmek üzere hazırız. Sağlık olarak çok iyi bir altyapımız var. Bölgesel hareket edersek, Doğu Marmara’yı İstanbul’un alternatifi konumuna yükseltebiliriz” dedi.

CİGA: ‘SAĞLIK TURİZMİ ÜST KURULU OLUŞTURULMALI’

Sağlık turizminde ortak hareket kabiliyetinin geliştirilmesi için bir üst kurulun kurulması gerektiğini vurgulayan Karacı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ciga, “31 Ocak 2024 tarihinde bir toplantı yapmıştık ve o toplantı için veri almıştım. 31 Ocak 2024 tarihinde; 4.415 tane kurum kuruluş sağlık turizmi yapmak için akredite olmuştu. Bunların 979’u seyahat acentesi, 637’si hastane, 172’si tıp merkezi, 1028’i diş klinikleri, 1771’i de doktor muayenehanesi var. Bu toplam sayı 20 gün içinde 584 artarak, 4999’a çıkmış durumda. Korkunç bir şekilde çoğalıyoruz. Bunun karşılığını alabilmemiz lazım. Bunun yanında Türkiye hekim tarafından çok şanslı bir ülke ama rakip olan ülkeler de çok hızlı bir şekilde açıklarını kapatmaya başladılar. Ama Türkiye bunlardan farklı olarak coğrafyasının yüzde 90’dan fazlası fay hatları üzerinde olan bir ülke. Çok kıymetli termal sularımız, yer altı kaynaklarımız, içmelerimiz, çamurumuz ve mağaralarımız var. Ancak en büyük sıkıntımız hep birlikte çalışamıyoruz. O yüzden bu organizasyonları yönetmek üzere bir üst kurulun olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

TABAKOĞLU: ‘AVRUPA’DAN GELEN TURİSTLERİN SİGORTA BİLİNCİ YÜKSEK ‘

Unico Sigorta Bölgeler Satış Direktörü Barış Tabakoğlu, sağlık turizminde sigortanın önemli bir konu başlığı olduğunu ve şirket olarak hayata geçirdikleri komplikasyon sigortası hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Unico Sigorta olarak, ülkemizden hizmet alan sağlık turizmi tarafları için en doğru poliçeyi üretmek adına önemli bir çalışmaya imza attık. Avrupa’dan gelen turistlerin yüksek sigorta bilinci var. Buraya geldiklerinde karşılaşabilecekleri her türlü komplikasyonda onları karşılayacaközel bir sigorta altyapısı oluşturduk. Butik bir poliçe hazırladık. Her bir kuruma özel alternatif çözüm önerileri buluşturabileceğimiz seçenekler bulunuyor. Bu çalışmamızın sağlık turizmine çok önemli katkıları olacak” dedi.


GÖLCÜK HABER 38 YAŞINDA…

GÖLCÜK’ÜN GEÇMİŞİ GÖLCÜK HABER DE YAZILIDIR…

DAVETLİSİNİZ

SEZER, ‘DEVLET HASTANESİ HAZİRAN’DA AÇILIYOR’

DOÇ. DR. MİNE CAN’DAN KİŞİSEL SERGİ “MOTİFLERLE ANADOLU”

47 SAĞLIK SEN ÜYESİNİN KARADENİZ GEZİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

YILMAZ ‘KONGRE HAZIRLIĞIMIZA BAŞLADIK’

KO-MEK’TE İLK SERGİ KARTEPE İLE BAŞLADI

ANNELER ANITPARK’A BEBEK BAKIM ODASI İSTİYOR

Kavaklı Sahilinde Spor Aletlerinin ÇEVRESİNİN KAPATILMASI İSTENİYOR

KARTEPE MENDERES BULVARINA YENİ ÜSTYAPI

GÖLCÜKLÜ RESSAM İSMET ÇETİN 5. SERGİSİ’Nİ AÇIYOR

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP BASKETBOL’A ŞANS TANIMADI

YUNANİSTAN’DA GÖLCÜK RÜZGARI

ÇAYIROVA BELEDİYESİ, GAZİANTEP’İ MAĞLUP ETTİ

BAŞKAN DOĞUSEL: “KOCAELİ, DENİZ TURİZMİ OLANAKLARI İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERMELİDİR”

YENİDOĞAN DERİNCE CADDESİ’NE YENİ ÇEHRE

İlimize Kazandırılacak Yeni Eğitim Kampüsünün Protokolü İmzalandı

GÖLCÜK’TE YİTİRDİKLERİMİZ

GENÇ KIZDAN 3 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16