• BIST 100

    10891,40%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşma yapan Başkan Sezer, ‘ATATÜRK’ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞER TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR’

Genel 8.03.2024 15:13:17 0
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşma yapan Başkan Sezer, ‘ATATÜRK’ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞER TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşma yapan Başkan Sezer,

‘ATATÜRK’ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞER TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR’

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Yönetimi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi. Programda konuşmaya Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, ‘Kadınlar için eşitlik mücadelesi sadece bir günle sınırlı olmamalı’ derken, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Atatürk’ün Kadınlara verdiği değere dikkat çekerek, ülkemizin bu konuda tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Programa Kaymakam Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Kadın Meclisi Üyeleri, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, Muhtarlar, STK ve Dernek Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkan ve Temsilcileri ile çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi

Programa günün anlam ve önemine dair Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlandı. Akabinde 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Turnalı, ‘Kadınlar için eşitlik mücadelesi sadece bir günle sınırlı olmamalı’

Kadını bir güne indirgediler, Gün, hafta, ay değil; seneydi kadın, Bu güne “kadınlar günü” dediler, Sevginin timsali, anaydı kadın mısralarıyla sözlerine başlayan Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında,  “Bugün, dünya çapında kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü büyük bir coşkuyla karşılıyoruz. Kadınların tarih boyunca mücadeleleri, başarıları ve katkıları, her yıl bu özel gün vesilesiyle hatırlanıyor ve kutlanıyor. Bu vesileyle, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.  Bugün burada olmamızın temel nedeni, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması için verilen mücadelenin devamını sağlamak, kadınların seslerini duyurmak ve hakları için birlikte hareket etmek için bir fırsat oluşturmaktır. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadınların yaşamın her alanında eşit haklara sahip olmaları ve toplumda etkin bir şekilde yer almaları için çalışıyoruz. Ancak unutmamalıyız ki, kadınlar için eşitlik mücadelesi sadece bir günle sınırlı olmamalıdır.’

‘Bugünün anlam ve önemini kavramak için bir fırsat olarak görmeliyiz’

Turnalı, konuşmasının devamında, ‘Kadınlar her gün, her an eşitlik, adalet ve özgürlük için mücadele etmelidir. Bizler, Kadın Meclisi olarak bu mücadeleyi desteklemek, kadınların seslerini duyurmak ve haklarını savunmak için varız. Bugün, kadınların elde ettiği kazanımları kutlarken, hala karşılaştıkları zorlukları da hatırlamalıyız. Yaşadıkları zorluklar ile mücadele etmek ve kadınların yaşamlarını iyileştirmek için birlikte hareket etmeliyiz. Bugünün anlam ve önemini kavramak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Kadınlarımızın gücünü ve potansiyelini kutlamalı, onların karşılaştıkları zorlukları görmeli ve destek olmalıyız. Ancak bu şekilde, daha adil, daha eşit bir dünya inşa edebiliriz. Son olarak, bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma arkadaşlarıma, Kent Konseyi Başkanımıza, katılımlarından dolayı tüm üyelerimize, bize her daim destek veren Gölcük Belediye Başkanımıza ve katılım gösteren siz değerli Gölcüklülere teşekkür etmek istiyorum. Kadınların seslerini duyurmak için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Teşekkür ederim’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Şentürk, ‘Bugün kadınımız hayatın yaşamın her alanında var’

Ardından söz alan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk yaptığı konuşmasında, “Sevgi ve Merhameti ile geleceğe güzel bir şekilde bakmamızı sağlayan kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Sözlerime Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önem ve değeri anımsatarak başlatmak istiyorum. Cumhuriyet kazanımlarımızla Türk kadını birçok dünya ülkesinden çok daha önce birçok hakları elde etti. Bugün kadınımız hayatın yaşamın her alanında var. Siyasetten sağlıktan ekonomiden ticarete kadar her alanda mevcutlar. Nurten hanımın da belirttiği gibi güzelliklerin yanı sıra kadınlarımızın sorunları da var. Muhakkak ki en başta kadına şiddet… İşte 8 Mart günü de tüm dünyada bu tür problemlere dikkat çekmek için olan bir gün. Gölcük Kent Konseyimiz kurulduğu günden bugüne kadar bu anlamlı güne farkındalık oluşturulması için bu türlü programlar düzenliyor.’

‘Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum’

Şentürk, konuşmasının devamında, ‘Ben bu anlamda Nurten Hanım ile ekibini ve tüm Gölcük kadınlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli tüm hanımefendilerin gününü kutluyorum.Aynı zamanda Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği bize bugün çok güzel katkılar verdi.Kadın El Emeği pazarımıza katkı veren kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Yarın akşam güzel bir Türk Halk Sanat Müziği konserimiz olacak. Tekrardan hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum’ dedi.

Sezer, ‘Kurtuluş Savaşı sırasında kadınlarımızın verdiği mücadele takdire şayandır’

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında  “Şimdi benden önceki konuşmacılar kadın haklarıyla alakalı çok güzel beyanatlarda bulundu. Ben de kısaca bu konu hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Çünkü bugün çok önemli bir gün. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün kabulünden bu yana dünya çapında alınan çok önemli bir merhale var. Ancak bizim zaten milli ve manevi değerlerimiz ve Türk Devlet geleneği kadınları toplum içerisinde çok önemli bir noktada addediyor. Kadınlarımızda dün olduğu gibi bugünde hayatın ve sosyal yaşamın içerisinde ve devlet yönetimi içerisinde dün olduğu gibi bugün de bulunmaya devam ediyorlar. Özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında kadınlarımızın verdiği mücadele takdire şayandır.’

‘Tüm Kadınlarımızın bu müstesna gününü tebrik ediyorum’

 ‘Kadınlarımız bir anne olarak geleceğimizin teminatı çocukları yetiştirenler olarak toplumun aslında temel direğini oluşturmaktadırlar’ diyen Sezer, konuşmasının devamında, ‘Bizim kadın haklarıyla alakalı olarak özellikle Dünya Kadınlar Gününü kutladığımızda bir hakkı teslim etmemiz lazım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında ilk defa belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bundan dört sene sonra milletvekili seçimlerinde de yine kadınlara seçme seçilme hakkı verildiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu tarihler Fransa’dan 11 yıl önce, Belçika’dan 14 yıl önce ve İsviçre’den de 16 yıl öncedir. Bu aslında baktığımız zaman Avrupa’nın çok çok öncesinde bir öngörü ile hareket edildiğini göstermektedir’ dedi.

‘Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’

Belediye Başkanı Sezer, ‘Bugün kadınlarımız eğitimden sanata ve her türlü üretim faaliyetinde bulunmaktadırlar. Yargıda ve siyasette de keza aynı şekilde kadınlarımız hak ettiği yeri şu an itibarıyla daha da fazlasını hak etmekle birlikte almış durumdadırlar. Önemli yasal düzenlemeler yapıldı, değişiklikler yapıldı eşit işe eşit ücreti olması gibi; ancak bunların daha da ileri notlara taşınması Cumhuriyet değerlerimizle inşallah mümkün olacaktır. Ben soğuk bir günde teşrif ederek bu programa katılan özellikle kadınlarımız başta olmak üzere Meslek Yüksekokulu Müdürümüze,Kadın Meclisi Başkanımıza,Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanlarına, hasetten teşekkür etmek istiyorum. Bu toprakların Vatan olması için ve korunması için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin anneleri elleri öpmesi Muhterem Anneleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum ve kıymetli hemşehrilerim kadınlarımızın da Dünya Kadınlar gününü kutlayarak sizlere saygı hürmetle selamlıyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

GFSD’nin Fotoğraf Sergisi büyük beğeni topladı

Konuşmaların ardından Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından Anıtpark’ta açılan fotoğraf sergisi ve akabinde el emeği pazarı stantları gezildi. Programda ayrıca kadınlara ilçe protokolü tarafından karanfil takdim edildi.

Haber: Serap DURUKAN


Gölcük’te yaşanan kaza yürekleri ağza getirdi 3 VATANDAŞ YARALANDI

“YAZ DÖNEMİNDE ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”

GÖLCÜK BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE TERCİH MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

KSO Başkanı Zeytinoğlu Temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

TÜLÜ, “HAKLARIMIZIN PEŞİNDE OLACAĞIZ”

Erzurumlular pazar günü piknik şöleninde buluşuyor

Ercan, “Konumumuz belli; Halkın yanı”

“OKULLAR AÇILMADAN GÖLCÜK’TE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Büyükşehir’den ulaşım güvenliği için yeni uygulama

Gölcük’te kaba atık toplama çalışmaları aralıksız devam ediyor

Marmara Belediyeler Birliği "Sokak Hayvanları Araştırma Raporu"nu Yayınladı

Büyükakın, Gülmen ve Arslan’ın acısını paylaştı

Vektörle mücadelede yaz mesaisi

Solaklar Kavşağı’na yaya köprüsü yapılacak

“TERSANE’DE MÜLAKATLAR BAŞLADI”

Çalgan’dan Gazze hakkında önemli açıklama “ÇAĞIN KERBELASI GAZZE’DİR”

Memleket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Ümit Karataş, “2028 SEÇİMLERİ BİZİM SEÇİMİMİZ OLACAK”

Gölcük Belediyesi’nin Üniversite Öğrencilerine desteği sürüyor ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI VERECEK

Çanakçı, “Ayçiçeği hasadında, çiftçilerimiz beklediği verimi alamıyor”

Kazanfer, “Yatırımcılar bu düşüşü iyi değerlendirmeli”

Kocaelili Muhtarlardan Vali İlhami Aktaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu’ndan, Vali İlhami Aktaş’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Başiskele Sahili ve Yuvacık Sapağı Trafiğine Neşter

Yerinden oynayan mazgal demiri onarılmayı bekliyor

Karamürsel’de Doğru Tercih, Doğru Gelecek!

Yerinden çıkan uyarı tabelası monte edilmeli

KÖRFEZ HEREKE TAŞOCAĞI DERESİ’NDE SEL VE TAŞKINLARA KARŞI DERE ISLAH ÇALIŞMASI

6 araç trafikten men edildi

Tenis Merkezi’nde balon kortlar boyandı

Emir Ortakaya Westerlo ile anlaşmaya vardı

Yükleniyor

Yerinden oynayan mazgal demiri onarılmayı bekliyor

Dere Sokak’ta bulunan saksılar BU YAZDA BOŞ KALDI

Atatürk Mahallesi Sakinleri, Çocuk Parkına bakım istiyor

Yalçın Kumru tarafından hizmet verecek olan Ara Kafe DUALARLA AÇILDI

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim “BİR ÇÖP POŞETİ KAP GEL" KAMPANYASINI YENİDEN BAŞLATIYOR

Sarmaşık kaplı elektrik direği temizlenmeli

DEĞİRMENDERE AQUAPARK YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

HEYKELİN KOLU İLE NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR?

Vatan Caddesi sakinleri yetkililere seslendi “YOLUMUZUN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Asansör içine yazılan yazılar tepki çekiyor

KSO Başkanı Zeytinoğlu Temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kazanfer, “Yatırımcılar bu düşüşü iyi değerlendirmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “ESNAFIMIZIN NEFES ALMASI İÇİN UZUN VADELİ YAPILANDIRMA YAPILMALI”

Kazanfer, “Dövizde şu an bir düşüş beklenmiyor”

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİ İLE SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİNİ DEĞERLENDİRDİ

TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, ‘TAZMİNATLARIMIZI ALANA KADAR HAKLI MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Başkan Bulut, Haziran ayı ihracat verilerini değerlendirdi

“EK ZAM VE REFAH PAYINDAN BAŞKA ÇARE YOK”

2024 yılının ilk 6 ayında 168 esnafa 81 milyon 162 bin lira kredi verildi MISIRLIOĞLU, ‘ESNAFIMIZIN GÜCÜ BİZİM DE GÜCÜMÜZDÜR’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16