Tarih: 23.12.2025 21:21

AKV'YE İSTANBUL GASTRONOMİ FESTİVALİNDE MADALYA YAĞDI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 22'ncisi düzenlenen  Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, yerli ve yabancı yüzlerce şef, akademisyen ve öğrenciyi İstanbul'da buluşturdu. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) onaylı olarak gerçekleştirilen bu prestijli organizasyonda Alan Şefi Lokman Karafil ve Alan Öğretmeni İlker Güllü rehberliğinde katılan AKV Kız MTAL öğrencileri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarı grafiği çizdi.
Okul, bu yıl festivalde birçok bireysel derece kazanmanın yanı sıra "En İyi Lise" kategorisinde de birincilik kupasına uzanarak önemli bir başarı sergiledi. Festivalde okulun temsil ettiği yüksek performans, gastronomi alanındaki istikrarlı gelişimini bir kez daha ortaya koydu.

Geçmişten Günümüze Süregelen Başarı
Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin gastronomi alanındaki başarısı yalnızca bu yılla sınırlı kalmadı. Okul, önceki yıllarda katıldığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda da önemli dereceler elde etti.

21. Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda "En İyi Lise Ekip" kategorisinde Altın Kepçe Ödülü kazanarak büyük ses getiren AKV Kız MTAL öğrencileri, 19. Uluslararası Mutfak Günleri'nde de "En İyi Lise Ekip" kategorisinde Altın Tava Ödülü ve çok sayıda madalya alarak Gölcük'ü uluslararası alanda başarıyla temsil etti.

Gölcük Belediyesi'ne Teşekkür
Okul Müdürü Mehmet Oğuzhan Erdem, Festival sürecinde öğrencilere ulaşım desteği sağlayan Gölcük Belediyesi ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'e yarışmaya katılan tüm öğretmen ve öğrenciler adına teşekkür ettiğini belirtti. Erdem ayrıca öğrencilerin yarışmalara hazırlanmasında görevli tüm öğretmenlere bu başarıdaki emekleri için öğrencileri adına minnettar olduğunu dile getirdi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —