Tarih: 25.12.2025 20:22

''EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI''

Facebook Twitter Linked-in

2026 yılında verilecek olan asgari ücretin 28 bin 75 TL olarak belirlenmesinin ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranına çevrilmiş durumda. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilerin yeni yılda maaşlarında bekledikleri zam oranı ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, açıklamasında "Şu anda asgari ücret 28 bin 75 TL oldu. Tabii ki beklenenden daha düşük seviyede bir ücret, geçim derdi de bu sebeple biraz daha zorlaşıyor. Şimdi sıra bizim gibi emeklilere geldi. İnşallah 5 Ocak'ta çok büyük bir sürpriz olur da emekli en az asgari ücret kadar maaş alabilir. Bu konuda hükümetimizden büyük bir beklenti içindeyiz. Bir emeklinin rahat geçinebilmesi için gerekli olan tutarda bir artış yapılmasını temenni ediyoruz" dedi.

'İLAÇ KATKI PAYLARI KALDIRILMALI'

Şahin, "Yılbaşından itibaren ilaçlara kur bazında gelecek olan zamlar emeklilerin belini bükmeye devam ediyor. Emeklinin önündeki en büyük sorunlardan biri tabii ki bu. Bu noktada bir kez daha ilaç katkı paylarının kaldırılmasını talep ediyoruz. Eğer bu katkı payları kaldırılırsa emeklinin biraz daha rahat nefes alabileceğine inanıyorum. Şimdi önümüz kış elektrik ve su faturasının yanına bir de doğalgaz faturası eklenecek. Tüm bu kalemler 16 bin lira emekli maaşı alan emeklilerimizin belini ciddi manada büküyor. İnsanların cebinde para da kalmıyor. Hele bir de kiradalarsa Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı. 

'FATURA DESTEĞİ SAĞLANMALI'

Başkan Şahin, son olarak "Elektrik, su ve doğalgaz faturalarında hiç olmazsa yüzde 50 oranında bir ödeme yapılarak emekliye destek sağlanması çok iyi olacaktır. Açıklanacak emekli maaşlarının da bu giderler hesaplanarak emeklinin kirasını rahat bir şekilde ödeyip, öğrencisi olanın rahatlıkla masraflarını karşılayabileceği bir rakam olması beklentisindeyiz. İnşallah bu süreç bizim için güzel sonuçlanır" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —