Tarih: 30.04.2019 13:58

Gölcük Down Sendromlular turnuvaya damga vurdu

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Down Sendromlular turnuvaya damga vurdu

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi. Gölcük Down Sendromlular Derneği turnuvaya damga vurdu.

Turnuvaya yoğun katılım

Gerçekleşen final maçlarına İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Başkan Yrd. Mustafa Tekin, Derince EAH Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, Op. Dr. Alper Gültekin, Uz. Dr. Ertunga Öney, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ve Down Sendromlu öğrenciler, hastane idarecileri, hekimler, sağlık çalışanları ve aileleri ile çok sayıda sporsever vatandaş katılım sağladı.

Down Sendromlu öğrenciler özel davet aldı

Geçtiğimiz gün gerçekleşen turnuvanın final maçında Gölcük Down Sendromlular özel davet üzerine katılım sağladılar. Turnuvanın final maçını  ülkemiz ve  ilimizin gururu milli hakemimiz  MHYK Başkan Vekili Mustafa Çulcu yönetti. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Çulcu’ya turnuvaya katkılarından dolayı plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti. Oldukça çekişmeli geçen final maçında One Fc (Derince EAH) rakibi VM Medicalpark Narcos takımını 2-1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. karşılaşma sonunda  futbolculara madalya ve ödüllerini İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney takdim etti.

Down sendromuna dikkat çektiler

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası'nda  Sağlık çalışanları toplumsal farklılıklara, eğitime dikkat çekmek için  bu sene Down sendromlu bireylerin sosyal hayatlarına yönelik çalışmalar yaparak, bu öğrencilerin hayatın içinde var olmalarını sağlamak amacıyla bir etkinlikte düzenledi. Turnuvanın final maçında pankartları ile çıkan + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz'a Turnuvaya katılımlarından dolayı plaket verilirken, Down Sendromlu bireylere de madalya takdim edildi.

Abanoz'dan teşekkür

Böyle bir organizasyona katılım sağladıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, " Bu derneği kurmamızda ki en büyük amaç Down Sendromlu bireylerimizi topluma kazandırmaktı. Gölcük Down Cafe'de bunun en büyük örneğidir. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Halı Saha Futbol Turnuvasında Down Sendromuna dikkat çekilmesi ve final maçına davet edildiğimiz için çok mutlu olduk. Öğrencilerim ve ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —