Çalışkan, açıklamasına tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başlayarak, "Her türlü fedakârlığı yapıp geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, bilgileri ile yolumuzu aydınlatan, sözleri ile karakterlerimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimize sonsuz saygı ve teşekkürlerle Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun" dedi.
"Sürece karşı duruşumuz nettir"
Gündeme ilişkin değerlendirmelerinde hükümetin yürüttüğü çalışmaları eleştiren Çalışkan, DEM Parti Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın açıklamalarını hatırlatarak sürece tepki gösterdi. Başkan çalışkan, "İkinci İhanet Süreci komisyonunun çalışmaları devam ederken, gelinen son durumu DEM Parti Genel Başkanı Tülay HATİMOĞULLARI itirafı ile özetlemek mümkün; "Öcalan'a gidilmesi pkk'nın şartıydı." ve nitekim, MHP ve AKP, DEM Partinin koluna girerek, pkk'nın şartını yerine getirip İmralı'ya terörist başının ayağına gitti! Bu sürece en başından beri karşı duran ve ortamda bu duruşunu net sergileyen İYİ Parti'nin ilçe başkanı olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim" dedi..
"Gerekli açıklamayı bekliyoruz"
Çalışkan, geçtiğimiz hafta yeniden başlayan eğitim öğretim döneminde Gölcük'te ilk kez kapılarını öğrencilere açan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'nde yaşanan rahatsızlanma olayına da dikkat çekti. Başkan Çalışkan, "Geçtiğimiz hafta pazartesi ara tatil sonrası okullar açıldı, Gölcük'teki bazı okullarımız ise kapılarını ilk kez öğrencilere açtı. Bunlardan biri de Gölcük'ümüzün sembol okullarından Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi'ydi. Açıldığı ilk gün yaşanan skandalla ilgili olarak yetkili makamlar tarafından halen bir açıklama yapılmaması, olayın örtbas edilmeye, sorumluların korunup kollandığı anlamına geliyor diye düşünüyorum. Okulda çocuklarımız rahatsızlanıyor fakat ailelere haber verilmiyor, olay adeta gizlenmeye çalışılıyor. Çocuklar okul bahçesindeki ambulanslarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Durumdan bir şekilde haberdar olan aileler çocuklarını kendi araçları ile hastaneye götürmek zorunda kalıyor. Hastaneye kaldırılan çocuklarımız 24 saate yakın hastane tedavi gördüler ve gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildiler. Fakat olayın ardından Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar MERT'în "gerekli incelemeler yapılıyor" açıklamasından başka resmi bir ağızdan açıklama yapılmadı. İşletme sahibi iktidar mensubu olduğu için mi bu olay gizleniyor ve üstüne gidilmiyor. İktidar mensupları tarafından Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından alındığı söylenen numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı, olayın tamamen psikolojik olduğu yönünde haberler yaptırılıyor ve söylentiler dolaştırılıyor. Devletin yetkili makamları neden bir açıklama yapmıyor anlam veremiyoruz" dedi.
"Çınarlık Meydanı'ndaki ağaç devrilmesi de açıklamasız kaldı"
Çalışkan, Gölcük'te iki kişinin hayatını kaybettiği Çınarlık Meydanı'ndaki ağaç devrilmesi olayıyla ilgili de resmi bir açıklama yapılmadığını hatırlatarak benzer şekilde bu olayın da unutulmasından endişe duyduklarını ifade ederek, "Bu olayda Çınarlık Meydanında iki canımızın ölümüne sebep olan ağaç yıkılması gibi unutulup gidecek sanırım. O olayda da hiçbir resmi açıklama yapılmadı, ihmali olanlar açıklanmadı ne olup bittiğini bilmeden tarihin derinliklerinde kaybolup gidecek. Gölcük İYİ BELEDİYECİLİK ile tanıştığında yine eski itibarına kavuşacak. Daha şimdiden Gölcük için yapacağımız projeler için çalışmalara başladık. Eski otogar ve sanayi alanı, Askeriyeden alınan alan için emsal olabilecek, Türkiye ve dünyadaki birçok projeyi inceliyoruz. Gölcüklüyü hakkettiği Gölcük'e İYİ BELEDİYECİLİK ile kavuşturacağız. Derdimiz daha İYİ bir Gölcük, Derdimiz sorunların çözümüne katkı sağlamak, Gölcük İYİ olacak. NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE" sözleriyle tamamladı.
Haber: Sema ALTINAY