Tarih: 06.10.2025 16:49

Örgü Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Örgü Festivali, 3-4 Ekim tarihlerinde Sabri Yalım Parkı'nda gerçekleşti. Renkli stantlar, yaratıcı atölyeler ve el emeği ürünlerle dolu festival, iki gün boyunca İzmitlilerden yoğun ilgi gördü.

 

RENKLİ STANTLAR, YOĞUN KATILIM

El emeğini, üretimi ve dayanışmayı ön plana çıkaran festivalde, kadın girişimciler özenle hazırladıkları örgü işleriyle stantlarını süsledi. Vatandaşlar, el emeğiyle üretilmiş ürünleri inceleyip alışveriş yaparken, Sabri Yalım Parkı rengârenk iplikler ve tasarımlarla adeta bir açık hava atölyesine dönüştü. Festival boyunca örgüye meraklı her yaştan katılımcı, hem üretim sürecine tanıklık etti hem de keyifli vakit geçirdi.

 

ATÖLYELER VE SÜRPRİZ ETKİNLİKLER İLGİ GÖRDÜ

İki gün boyunca 12.00 – 21.00 saatleri arasında açık kalan festival alanında düzenlenen ücretsiz örgü atölyeleri, iplik tanıtımları ve sürpriz etkinlikler büyük ilgi topladı. Moly El Örgü İplikleri'nin katkılarıyla zenginleşen programda, katılımcılar örgü teknikleri hakkında bilgi alıp, el emeği üretime dair yeni fikirlerle buluştu.

 

DAYANIŞMA VE PAYLAŞIM ÖN PLANDA

İzmit Belediyesinin üretimi destekleme vizyonuyla hayata geçirdiği festival, sadece alışverişin değil, paylaşımın ve birlikte üretmenin de adresi oldu. Kadın üreticiler, dayanışma içinde ürünlerini sergilerken, kent sakinleri de bu emeğe destek verdi. İki gün boyunca süren festival, Sabri Yalım Parkı'nı renklendirirken, İzmitliler için keyifli ve anlamlı bir hafta sonuna dönüştü.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —