Tarih: 27.11.2025 17:02

Yazlık Ilıca Tesisleri’nin üst bölgesinde çöp sorunu büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Yazlık Ilıca Tesislerinin üst kısmındaki yeşil alanda çevre kirliliği gün geçtikçe artıyor. Bölge sakinlerinin yürüyüş yaptığı, ailelerin doğayla iç içe vakit geçirdiği bu alan adeta çöplüğe dönüşmüş durumda. Bölgeye gelişi güzel atılan plastik şişeler, yiyecek ambalajları, poşetler ve çeşitli atıklar doğanın dokusunu bozarken çevre sağlığını da tehdit ediyor.

Vatandaşlar doğaya sahip çıkmaya davet ediliyor

Çevrede yaşayan vatandaşlar, son dönemde çöp miktarının gözle görülür biçimde arttığını belirterek duyarsızlıktan şikâyetçi. Özellikle piknik yapan veya kısa süreli vakit geçiren bazı kişilerin çöplerini doğaya bırakması, hem görüntü kirliliğine hem de ekosistemin zarar görmesine neden oluyor. Çevre duyarlılığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin bölgede daha sık denetim yapmasını ve çöp kutularının artırılmasını isterken, asıl sorumluluğun bireylerde olduğunu vurguladı. Doğayı kirleten davranışların yalnızca çevreye değil, toplum sağlığına da zarar verdiği ifade edildi.

"Doğayı korumak yalnızca görev değil, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirastır"

Doğa gönüllüleri ise herkesi doğaya sahip çıkmaya davet ederek şu çağrıda bulundu: "Bu alan hepimizin ortak yaşam alanı. Birkaç dakikalık duyarsızlık, doğada yıllarca sürecek kalıcı tahribatlara yol açabiliyor. Toprağa, suya ve canlılara verilen zararın telafisi çoğu zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle, piknik yaparken ya da kısa süreli vakit geçirirken bile doğaya bıraktığımız her çöpün bir iz bıraktığını unutmamalıyız. Lütfen çöplerimizi yanımızda getirip yine yanımızda götürelim; çevremizi kirletenlere karşı da duyarlı olalım. Doğayı korumak yalnızca görev değil, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirastır" dediler.

Haber: Sema ALTINAY

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —