1 Mart Üsküdar Faciası Şehitleri dualarla anıldı “SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

1 Mart Üsküdar Faciası Şehitleri dualarla anıldı “SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

1 Mart Üsküdar Faciası Şehitleri dualarla anıldı

“SİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazası olan 1 Mart Üsküdar Vapuru faciasının 66. yıldönümü hayatlarını kaybeden 392 kişi, Şehitler Mezarlığı’nda düzenlenen tören ile dualarla anıldı.

392 kişi dualar ile anıldı

1 Mart 1958 tarihinde İzmit-Gölcük seferini yaptığı sırada şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince açıklarında batan Üsküdar Vapuru’nda hayatlarını kaybeden 392 kişi dualar ile anıldı. Şehitler Mezarlığı’nda düzenlenen törene; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve belediye başkan adayları,  İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Kaymakamlık Daire Müdürleri, STK ve Dernek Başkanları,  öğrenciler ile şehit yakınları katılım sağladı.

Sezer, “Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın’’

Tören; Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin ve  Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in  mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken, akabinde saygı duruşu devam etti.Anma programında ilk konuşmayı yapan Gölcük Belediye Başkanı Sezer, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında, “Gölcük’ün, bir kentin kimliğinin oluşmasında yaşanan mutlu günler kadar acı hatıralar da önem taşımaktadır. Bunlardan biri de 1 Mart 1958 yılında yaşanan Üsküdar Vapuru Faciasıdır. Bunun dışında Gölcük olarak yaşadığımız Dumlupınar Denizaltı Faciası var yine 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketi  var. 1 Mart 1958’deki Üsküdar Vapuru Faciası, çoğu lise talebesi olan 392 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı. Neredeyse bir nesnenin tamamen hayatını kaybettiği Türk Denizcilik tarihinin en büyük sivil kazası olarak Denizcilik tarihimize geçti. Gölcük olarak aradan geçen bunca seneye rağmen aynı acıyı hala kalbimizde yaşıyoruz.  Öncelikle hayatını kaybeden kıymetli hemşirelerimizin yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Hayatını kaybeden şehitlerimizi ve memleketimiz, vatanımız uğruna canını seve seve feda eden aziz şehirlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah’tan, ilçemizi ve memleketimizi her türlü kaza, bela, afetten muhafaza eylemesini niyaz ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Gültekin, “Bizler, hatıralarına sahip çıkan bir milletiz”

Akabinde konuşmasını gerçekleştiren Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, “1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası olarak bilinen bu elim hadiseyi yıllar geçsede  hatıralarımızda devam ediyor. Tabii devletleri, milletleri, toplumları acı ve tatlı günleriyle birlikte anmak lazım. Bizler, hatıralarına sahip çıkan bir milletiz. Bu program aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam ediyorsa, hatırasına saygı duyulduğu ve sahip çıkıldığı için ve hatırasına sahip çıktığı için bu geçmiş tarihlerine olan saygısıdır. Bu elim facia, her haliyle iç burkan bir olaydır.  Vefat edenleri Allah, cennetiyle makamlarını âlim eylesin.  Geride kalan ailelere ve yakınlarına sabır versin.  Bu vesile ile tam geçen sene bu zamanlar deprem döneminde o acılar sanki bu Şubat ve Mart ayları ülkemiz için acı ayları oldu. Geçen yıl biz de deprem bölgesine gittik. Depreminin acısını yaşadık. Bugün de Gölcük ilçesinde 1 Mart faciasını anıyoruz. Memleketimizin selameti, devletimizi ve milletimizin devamı için şehit olan, gazi olan, vefat eden bütün vatandaşlarımıza millet borcumuzu tekrar arz ediyoruz. Bugün bu programa gelen değerli misafirlerimizi canı gönülden saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Kabirlerine çiçek bıraktılar

Konuşmaların ardından Tevfik Hoca Camii İmam Hatibi Mustafa İlhan Aksu Kuran’ı Kerim Tilaveti yaptı. Ardından İlçe Müftüsü Emin Yılmaz tarafından dualar edildi. Anma etkinliği Kaymakam Gültekin ve Belediye Başkanı Sezer’in şehit mezarlarına çiçek bırakmalarının ardından program sona erdi.



Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Bacadan kurtarılan baykuşlar Ormanya’ya teslim edildi; İTFAİYEDEN BAYKUŞ OPERASYONU

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Türk Harb-İş Sendikası üyelerinin Ankara’ya Hak, Emek ve Adalet Yürüyüşü devam ediyor

Başkan Büyükakın çilek hasadına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Bosna Hersek’e anlamlı katkı; SREBRENİTSA’NIN SESSİZ ÇIĞLIĞINA KOCAELİ’DEN BİR SES DAHA

Çocuklar, Anneleriyle Gelişip Yeşeriyor

Kocaeli’nin güvenilir eti restoranlardan sofralara taşınıyor; KASAP HIZIR 41 İLE ANTİKKAPI LEZZETLERİ ARTIK EVİNİZDE

İzmit Belediyesinden hayat kurtaran adım  Kalp krizi için elektroşok cihazları kuruldu

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E SAĞLIKLI VE MODERN ALTYAPI YATIRIMI

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ailelere beslenme eğitimi; BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI BİREY

Başiskele Yaz Akademisi’nde Eğitimlere Devam  

Başiskele’nin Geleceğine Yatırımlar Sürüyor    

ASM’DE ÇALIŞANLARIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI

SARAYLI’NIN TARİHİ KONAĞI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Özsoy “GÖLCÜK’TE İHMALLER ZİNCİRİ GENÇ BİR CANI ALDI”

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatından 1000 kişilik aşure ikramı

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANAT DOLU 3 GÜN GEÇİRDİ

Başkan Büyükakın, yeni yapılan Karamürsel Otobüs Terminali’ni inceledi… “KARAMÜRSEL’E SÖZ VERDİK, SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA DÜŞÜNEN BİR ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Ulsan heyeti Kocaeli'ye hayran kaldı

Cinemre, “Yaz boyunca mahalle programlarımız devam edecek”

Oğuzhan Keleş: “Kentsel Dönüşüm hızımızı vites yükselterek artırmalıyız”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GENÇLİĞİN GÜCÜYLE SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde HASTANE BİRİM SORUMLULARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

İzmit Belediyesi Asırlık Çınar Evleri büyüklerimizi bekliyor!

Sanayi Tecrübesi ve Ustalık Bir Arada: ÖZERLER OTO KLİNİK’TEN KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMET

Encümen ihlallere izin vermiyor

Körfez Sipahiler’de 2 kilometrelik yol yenilendi BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA KONFOR HAMLESİ

Teknik Direktör Selçuk İnan yönetimindeki kamp programı yüksek tempoyla sürüyor HEDEF, LİGE HAZIR VE İDDİALI BİR TAKIM

Kocaelispor’un Yeni Sol Bek Güvencesi: Massadio Haïdara SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Yükleniyor