Tarih: 28.02.2022 13:21

1 Mart Üsküdar Faciası Şehitlerini anıyoruz 64 YILDIR DİNMEYEN ACI

Facebook Twitter Linked-in

1 Mart Üsküdar Faciası Şehitlerini anıyoruz

64 YILDIR DİNMEYEN ACI

1 Mart 1958 tarihinde İzmit-Gölcük seferini yapmakta olan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında battı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazasında, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 kişi boğularak hayatını kaybetmişti.

Şehitlerimiz için anma programı düzenlenecek

Gölcük Belediyesi bu büyük felaketin 64.yıldönümünde faciada hayatını kaybedenleri unutmadı. 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılacak anma programı, bugün saat 10.00’da başlayacak. Programda; çelenkler sunulacak, protokol konuşmaları ile birlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla faciada hayatını kaybedenler bir kez daha büyük bir hüzünle yad edilecek. Bu programın akabinde saat 13.45’de de Tevfik Hoca Camisi’nde Mevlid-i Şerif de okunacak.

Sezer, ‘1 Mart bizleri derin bir üzüntüye boğan tarihtir”

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Üsküdar Vapuru’nun 1 Mart 1958 tarihinde İzmit-Gölcük seferini yaparken şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında batmasının 64.yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Başkan Sezer mesajında: “İlçemizin tarihinde; 4 Mart 1953 Dumlupınar Denizaltısı Faciası, 1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru Faciası ve 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi kalplerimizde derin izler bırakan acı hatıralardır. 1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan, tahsil gören bir nesli yitirdiğimiz, bizleri derin bir üzüntüye boğan bir tarihtir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, en çok can kaybı yaşanan meşum deniz kazasında, Gölcük’te o tarihte lise olmadığından, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Elim felaketin 64. yıldönümünde, faciada hayatını kaybeden hemşehrilerimizi, yarın saat 10.00’da, 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yâd edeceğiz. Akabinde; saat 13.45’de de Tevfik Hoca Camii’nde Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacaktır. Bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Allah; ilçemizi ve memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —