Tarih: 24.06.2021 10:47

1 Temmuz itibariyle yeni döneme giriyoruz COVİD-19 GERÇEĞİ UNUTULMAMALI

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısının ardından alınan yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle birçok yasağın kaldırıldığını ifade etti. Alınan kararlara göre başta sokağa çıkma kısıtlamalarının tümü kaldırılırken, 1 Temmuz sonrası için normal hayata merhaba diyeceğiz. Bu süreçte coronanın tehlikesi unutulmamalı, rehavet yaşanmamalı, tedbirleri elden bırakmamalıyız.

Normal yaşama bir adım daha yaklaşıyoruz

Alınan kararlar vatandaşları memnun ederken, azalan vaka ve vefat sayıları ile normal yaşama bir adım daha yaklaşıyoruz. 1 Temmuz tarihi itibariyle ülkemizde ve ilçemizde uygulanan birçok yasaklar sona eriyor. Başta Sokağa Çıkma Kısıtlamaları tamamen kalkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan coronavirüs konusunda manipülasyon yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Pehlevan, ‘Salgını sınırlamanın ve yok etmenin en iyi yolu aşı olmaktır’

Alınan bu kararlar coronavirüsün bittiği anlamına gelmiyor. Coronanın bittiğini sandığımız, rehavete kapıldığımız zamanlarda vaka ve vefat sayıları hızlıca artmış alınan kararlarla özgürlüğümüz oldukça kısıtlanmıştı. 1 Temmuz sonrasında da maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen riayet etmeli, sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulmalı. Ayrıca aşı sırası gelen vatandaşlar, aşı manipülasyonu yapanlara inanmamalı, aşılarını olmalı. Aşı konusunda vatandaşları uyaran İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, ‘Saygıdeğer Kocaelililer; Salgını sınırlamanın ve yok etmenin en iyi yolu aşı olmaktır. Aşı randevusu alarak tüm Devlet Hastaneleri, Aile Hekimlikleri, Üniversite Hastanesi, Özel Hastaneler ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde aşılarınızı ücretsiz olabilirsiniz. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde kurulan mobil veya aşı noktaları ile sanayi kuruluşlarında, fabrikalarda da yerinde aşılama uygulaması yapılmaktadır. Hem kendi sağlığınız hem de toplum sağlığı için aşı hakkı olan tüm vatandaşlarımızı aşıya bekliyoruz’ dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —