Tarih: 09.05.2019 14:08

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engellilerimizin görüşlerini aldık BİRGÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANALIM

Facebook Twitter Linked-in

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engellilerimizin görüşlerini aldık

BİRGÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANALIM

10 – 16 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de kutlanan Engelliler Haftası öncesinde Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki engelli vatandaşlarımızın konu ile ilgili düşüncelerini aldık. Engelli vatandaşlarımız, ‘Sadece bir gün değil her gün hatırlanmalıyız’ dediler.

Başkan Bat, “Bizler Gölcük’te birçok imkana sahibiz”

İlk olarak Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Gölcük’te engelliler olarak gerçekten çok şanslıyız. Bizler Gölcük’te birçok imkana sahibiz. Bunların en başında Engelsiz Yaşam Merkezimiz var. Derneğimiz olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylerimize yönelik kurslarımız var. Dediğim gibi bizler Gölcük’te gerçekten şanslıyız. Artık Gölcük’te engellilerimiz rahatlıkla sokağa çıkabiliyorlar. Bu bağlamda Geçmiş Dönem Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e öncelikle bizlere sunmuş olduğu bu bina için ve destekleri için tüm üyelerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkkent, “Biz bu toplumun bir bireyiyiz”

Engelli vatandaşlarımızdan Bahadır Türkkent, “Gözlerimi 2.5 sene önce kaybettim. Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi beni resmen hayata bağladı. Burada birçok aktiviteleri gerçekleştirdik. Çeşitli kurslarımız var, onlara katılım sağlıyoruz. Bana göre Gölcük’te engelli olmak bir ayrıcalık. Biz bu toplumun bir bireyiyiz. Başta Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş olmak üzere, Hasan Bat Başkanımıza, Geçmiş Dönem Kaymakamlarımız Adem Yazıcı ve Mustafa Altıntaş’a her zaman bizlerin yanında oldukları için çok teşekkür ediyorum. Son olarak kaldırımlarda bulunan sarı renkli kılavuz yollarımıza duyarsız araç sürücüleri araçlarını park ediyorlar. Sürekli bizim kullanacağımız alanı gasp eden duyarsız sürücüler bunu yapıyorlar. Biz bu konu hakkında baya sıkıntılar yaşıyoruz. Engelliler bir gün değil her gün hatırlanmalı” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Kuzu, “Bizim her zaman düşünülmemiz gerekiyor”

Engelli vatandaşlarımızdan Selim Kuzu, “Ben bir engelli birey olarak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyorum. Geçmiş Dönem Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’in çalışmalarıyla hayata geçirilen Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezimizde birçok sevdiğim arkadaşım var ve burası bana birçok şey kattı. Bizim her zaman düşünülmemiz gerekiyor. Burada çeşitli aktiviteler yapılıyor ve kurslarımız oluyor. Hasan Başkanımıza, Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Salman, “İyi ki Engelsiz Yaşam Merkezi var”

Engelli vatandaşlarımızdan Şemsettin Salman, “5 senedir Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeyim. Burada yapılan kurslarımıza katılım sağlıyorum. Geçtiğimiz dönemlerde seramik kursunu başarıyla bitirdim. Bu sene de sesli bilgisayara kursuna devam ediyorum. Benim bir de özellikle dile getirmek istediğim bir konu var. İlçemizde kaldırımlarda bulunan sarı renkli kılavuz yollarının üzerine duyarsız sürücüler araçlarını park ediyorlar ve bu kılavuz yollarına zarar veriyorlar. Bu kılavuz yollarına öyle bir çalışma yapılmalı ki bu kılavuz yolları bu kadar zarar görmemeli. Ben başta Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e, Hasan Başkanımıza ve tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki Engelsiz Yaşam Merkezi var” diyerek düşüncelerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —