Tarih: 15.07.2021 11:44

‘15 Temmuz Kahraman Türk Milletinin yazdığı destansı öyküsüdür’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’lü Esnaf Osman Ay okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim Hatmini ve 39 Fetih Suresini 15 Temmuz Darbe Girişiminde hayatlarını kaybeden Şehitlerimize ve tüm şehitlerimize hediye ettiğini söyledi. Ay, ’15 Temmuz Kahraman Türk Milletinin yazdığı destanın öyküsüdür’ dedi.

Marketine gelen müşterilerine de 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin 5. Yıl dönümü münasebetiyle Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler veren Osman Ay, Türk’ü ancak ezan sesi susturur’ diye konuştu.

Tüm dünyaya kahramanlık öyküsü olarak anlatılacak bu gecede isimsiz birçok kahraman vardı’

Ay, ‘Dünyada bir milletin başına gelebilecek en kötü şey darbedir. Mevcut yönetime karşı yapılan kalkışma harekatı ülkenin ekonomi ve sosyal hayatını sadece olumsuz etkiler. Ülkemizde defalarca darbe girişimi gerçekleşti. 15 Temmuz 2016 yılında hepimizin şahit olduğu en  alçak girişimi gerçekleştirdiler. Halkımızın direnişi ve dik duruşu ile darbecilere fırsat vermedik. Tüm dünyaya kahramanlık öyküsü olarak anlatılacak bu gecede isimsiz birçok kahraman vardı. Böyle hainlere ülkemizi kolayca ele geçiremeyeceklerini bu bayrak ve vatan uğruna yüzyıllardır can verdiğimizi ve yine vereceğimizi bir kez daha onlara hatırlattık. Halkımız vatan aşkı ve iman dolu göğsü ile bu alçaklara en güzel cevabı verdi. Sakat kalanlar can verenler ve isimsiz birçok kahraman sayesinde bu vatani bölmelerine izin vermedik. Bu uğurda can veren tüm şehitlerimize  Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatanın bölünmeyeceğini bu bayrağın inmeyeceğini ve bu milletin boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdik. Ülkemizde gözü olan bayrağımızdan rahatsız olan her devlet her kişi bunu o gece çok iyi bir şekilde anladı’ dedi.

‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’

Ay, ‘15 Temmuz gecesi yazıldı, Türk’ün Demokrasi ve Zafer hikayesi. Vatan için yaşayıp öldünüz. Siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. 15 Temmuz Şehitlerini yad ediyoruz. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir…15 Temmuz da evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiye… Vatanımız için  şehit olmuş 249 ve gazilerimize milletçe ağlıyoruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez. 15 Temmuz’daki o hain kalkışmayı unutma unutturma. 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi yad ediyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —