İlçemizde 15 Temmuz Şehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik günü çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlandı. Şehitlerimiz için düzenlenen anma programının ilki Gölcük Şehitliği’nde, protokolün katılımıyla şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi.
Törene katılım oldukça yoğun oldu
15 Temmuz Şehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik günü kutlama etkinlikleri kapsamında Gölcük Kaymakamlığı tarafından hazırlanan program, Gölcük Şehitliği’nde başladı. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin gerçekleştirildiği programda dualar edilirken, Donanma Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Eren Ulak, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlerimiz için dualar edildi
Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin yapılmasının ardından İlçe Müftüsü İlyas Öztel tarafından o kara gecede şahadet şerbeti içen 251 şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin ruhlarına dualar yollandı.
Tevfik Hoca Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu, yemek dağıtıldı
15 Temmuz Şehitleri’ni Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik günü kutlama etkinlikleri kapsamında Tevfik Hoca Camii’nde şehitlerimiz için Gölcük Müftülüğü tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlidin ardından Gölcük Belediyesi tarafından Tevfik Hoca Camii’nin önünde 300 kişilik yemek dağıtıldı.
15 Temmuz’ a ait fotoğraflar Anıtpark’ta sergilendi
Anma törenleri kapsamında dün Anıtpark’ta, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergiye; Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eren Ulak, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve yönetimi, Saadet Partisi İlçe Başkan Vekili Yaşar Yıldız, kaymakamlık daire müdürleri ve Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ile vatandaşlar katılım gösterdi.
Fotoğraflar tek tek incelendi
Anıtpark’ta açılan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nde, o gün yaşanan olaylardan önemli görüntüler sunuldu. Ayrıca 15 Temmuz’un ilk ve ikinci yıldönümlerinde ilçemizde çekilmiş fotoğraflar ile o günü anlatan resimler halka sunulmuş oldu. Kaymakam Irmak ve Belediye Başkanı Sezer, davetliler ile fotoğrafları tek tek inceledi. Belediye Başkanı Sezer, profesyonel bir fotoğrafçı olarak fotoğrafların üzerine düşen yağmur damlalarını, gözyaşı olarak yorumlayarak fotoğraflara farklı bir yorum getirdi. Sergi, gün içerisinde açık olarak halka sunuldu.