Tarih: 26.02.2023 12:57

17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin Kahramanı Ufuk Koçak UZUV KAYBI YAŞAYANLARA UMUT OLUYOR

Facebook Twitter Linked-in

17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin Kahramanı Ufuk Koçak

UZUV KAYBI YAŞAYANLARA UMUT OLUYOR

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde enkaz altında kalarak, iki bacağını kaybeden Ufuk Koçak, spor ile hayata tutunarak, Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru kırarak büyük takdir toplamıştı. Kahramanmaraş Merkezli büyük depremler sonrası deprem bölgesine giderek, uzuv kaybı yaşayan vatandaşlarımız ve aileleri görüşerek destek olan Ufuk Koçak, ‘Hedefim uzuv kaybı yaşayan herkese ulaşarak, onlara yardım etmek’ dedi.

5 İl’e giderek, birçok kişi ile görüştü

Deprem sonrası 5 İl’e giderek, birçok kişiyle görüşen Ufuk Koçak, depremde uzuvlarını kaybeden vatandaşlarımıza umut oluyor. Aracıyla deprem bölgesine giden Ufuk Koçak, enkazda kalan ve uzuv kaybı yaşayan ve Antalya, Mersin, Adana, Ankara, Elazığ’daki hastanelerde tedavilerine başlanan 100’ü aşkın kişi ve aileleri ile görüşme gerçekleştirdi. Ufuk Koçak, yaptığı açıklamada, ‘Öncelikle Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen büyük depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerime ve büyüklerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.’

‘Onlara umut olmak çok değerli’

Koçak, ‘17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin acısını çok iyi bilen biri olarak, bu depremde uzuv kaybı yaşayan insanları ve ailelerini ziyaret etmeye başladım. Hem konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk hem de işin içinde olan ve daha önce bu olayı yaşamış bir insan olarak neler yapılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Oradaki depremzedelerin beni görmeleri onlar için biraz daha farklı oldu. Beni görmeleri, yürüyor olduğumu görmeleri, hayata nasıl devam ettiğimin hikayesini bilmeleri onları motive etti. Beni mutlu eden noktalardan biri de bu oldu. Acının mutluluğu elbette olmaz ama bu kötü, karanlık günlerde bir tebessüm ettirebiliyorsak insanlara o insanın içine bir çalışma azmi ve gayret getiriyor. Bunu ben başardım, içinde azmi olan herkes bunu başarabilir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —