Tarih: 17.08.2019 14:12

17 Ağustos Mezarlığı’nda bulunan çöpler MEZARLIK ZİYARETİNE GELENLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

Facebook Twitter Linked-in

17 Ağustos Mezarlığı’nda bulunan çöpler

MEZARLIK ZİYARETİNE GELENLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

Asrın felaketi 17 Ağustos Depreminin 20. Yıl dönümünde yüzlerce vatandaş şehitliklere akın ederken 17 Ağustos Mezarlığı’nın içinde bulunan çöpler deprem şehitleri yakınlarını derinden üzerken, “ Keşke yıldönümü öncesinde mezarlıklar arasında temizlik yapılsaydı” dediler.

“Şehitlik mezarlığı böylemi olur?”

17 Ağustos Gölcük Depremi’nde annesini ve iki kız kardeşini kaybeden Nadide Gülpınar, mezarlık ziyaretinde karşılaştığı manzara karşısında şok olduğunu ifade ederek, “Bu günü mezarlığa yüzlerce kişinin ziyaret edeceğini biliyorlardı. Şehitlik mezarlığı böylemi olur? Keşke bugün için biraz hazırlık yapılsaydı” dedi.

“Biz depremin merkez üssüyüz ve biz unutursak, herkes unutur”

Kurban Bayramı’nda yaptıkları mezarlık ziyaretinde karşılaştıkları çöpler ile bugünde karşılaştıkları için çok üzgün olduklarını ifade eden Nadide Gülpınar, “ Ben bu sene 17 Ağustos Mezarlığı’nda annem ve iki kız kardeşim yattığı için yıl dönümlerinde ziyaret etmek istedik. Fakat biz bu sene mezarlıklarda bakım yapılmadığını gördük. Geçen hafta geldik, hadi 17 Ağustos’ta yapacaklar diye düşündük ama halen burada yatan şehitlerimiz var. Yani 17 Ağustos Mezarlığı özel bir mezarlık. Ben bu sene temizlik yapılmamasından ve gereken özeni gösterilmemesinden şikayetçiyim. Birde bakıyorum her sene, biz depremin merkez üssüyüz ve biz unutursak, herkes unutur. Yani Sakarya olsun, Yalova olsun bunlar belki unutabilir ama depremin merkez üssü Gölcük’tü ve biz unutmamalıyız, unutturmamalıyız” dedi.

“Önceki yıllarda anma törenlerimiz daha coşkulu olurdu”

Gülpınar sözlerinin devamında, “Bu sene iki tane hoca ile anma töreni geçiştirildi. Yani hocalarımız çok güzel okudu, ağızlarına sağlık, çok güzel okuma yaptılar ama daha önceki yıllarda 5-6 hoca birlikte okuyordu. Önceki yıllarda anma törenlerimiz daha coşkulu olurdu.  Belediye başkanımız ve Müftümüz konuşuyordu. Müftümüz konuşmasıyla bizleri ağlatıyordu. Müftümüzün ve Belediye Başkanımızın o güzel konuşmalarını unutmuyorum. Fakat bu sene Belediye Başkanımızda konuşmadı. Program çok kısa kesildi. Niye böyle yapıldı. Her sene her sene unutturacak mıyız yani. Unutturmamalıyız ve gerekli özeni göstermeliyiz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —