Tarih: 17.08.2018 14:02

17 Ağustos Şehitleri, mezarlarında gözyaşları ve dualarla anıldı 19 YIL GEÇSE DE ACI AYNI ACI

Facebook Twitter Linked-in

17 Ağustos Şehitleri, mezarlarında gözyaşları ve dualarla anıldı

19 YIL GEÇSE DE ACI AYNI ACI

17 Ağustos depreminde yakınlarını kaybedenler, depremin 19. yıldönümünde 17 Ağustos Mezarlığı’na gelerek gözyaşları ve dualar eşliğinde kayıplarını andı. 17 Ağustos Mezarlığı’nda düzenlenen anma programına yoğun katılım oldu.

Aileler mezarlıklara akın etti

17 Ağustos depreminin 19. Yıldönümünde ilçemizde mezarlıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı. Yaşadıkları acıyı yıllar geçmesine rağmen unutamadıklarını dile getiren deprem şehitlerinin yakınları, 17 Ağustos Şehitliği’nde bulunan yakınlarının mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı. Şehitliği ziyaret eden deprem şehitlerinin yakınları, mezarları gözyaşları içerisinde temizleyerek dualar etti.

Katılım oldukça yoğun oldu

17 Ağustos Deprem şehitlerini anma programı kapsamında, 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu. Gölcük İlçe Vaizi Adnan Yıldız ve Hocaların birlikte okuduğu dua programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkan Vekili Levent Değirmenci, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcıları Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Daire Müdürleri ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okundu

17 Ağustos Deprem şehitlerini anma töreni kapsamında gerçekleşen Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar okunmasının ardından törene katılanlara Gölcük Belediyesi tarafından mevlüt şekeri dağıtıldı. Törenin sonunda aileler depremde kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dualar okudular.

Karakış, “Depremin üzerinden 19 yıl geçti ama bizim acımız hala ilk günkü gibi taze duruyor”

17 Ağustos depreminde abisini ve yengesini kaybeden Ayşe Karakış, “ Depremin üzerinden 19 yıl geçti ama bizim acımız hala ilk günkü gibi taze duruyor. Abim 45 yaşındaydı ve Astsubay’dı. Deprem olduğu zaman yeğenlerimden biri askerde diğeri de İstanbul’da çalıştığı için depremden kurtuldular. Abim ve yengemin cenazelerine 2 gün sonra anca ulaşabildik. 22 yıllık evlilerdi ve evlenirken bir ömür boyu birlikte yaşamak ve bir yastığa baş koymak için söz vermişlerdi. Ölüme birlikte gittiler ve şimdi yan yana yatıyorlar. Allah hiç kimseye böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın” dedi.

Kırcalı, “19 sene bitti ama acıları hala aynı ilk günkü gibi”

Nermin Kırcalı, “ 17 Ağustos depreminde ablamı, eniştemi ve 2 yeğenimi kaybettim. Ablamlara 3. Günün gecesinde ulaşabildik ve enkazdan çıkarır çıkarmaz hemen defnettik. Şimdi ailecek yan yana yatıyorlar. Allah mekanlarını cennet eylesin çok büyük bir acı. Yeğenlerimin biri 3 diğeri 19 yaşındaydı ve bir gecede bütün aileyi kaybettik. 19 sene bitti ama acıları hala aynı ilk günkü gibi” dedi.

Cengiz, “Deprem sabahı enkazdan kendi mücadelem ile çıktım”

Volkan Cengiz, “17 Ağustos depreminde annemi ve babamı kaybettim. Depremde 19 yaşındaydım ve evimiz 5 katlıydı, biz birinci katında oturuyorduk. Depremde benim odam biraz daha boşta kaldığı için depremden kurtuldum. Deprem sabahı enkazdan kendi mücadelem ile çıktım. Annem ile babamın odası iki blok arasında kaldığı için Cuma günü anca ulaşabildik. 24 yıllık evlilerdi ve 19 yıldır da yan yana yatıyorlar. Depremin üzerinden 19 yıl geçti ama ne o günü unutabildim ne de acım hafifledi” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —