Tarih: 18.04.2019 14:26

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Facebook Twitter Linked-in

İŞKUR’dan milli istihdam seferberliği

İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işbirliği ile dün, Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Gölcük Temsilciliği’nde, odaya kayıtlı üyelere önemli bir seminer verildi. Milli istihdam seferberliği kapsamında, istihdam teşvikleri ve işbaşı eğitim programlarının anlatıldığı seminere SGK İl Müdürü Nurettin Acar, SGK Gölcük Şube Müdürü Sadettin Bulut, İŞKUR Gölcük Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir, Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Gölcük Temsilcisi Yasemin Ergin, SGK Gölcük Şubesi Müdür Yardımcısı Vildan Bayraktar, İş ve Meslek Danışmanı Nida İngeç ve odaya kayıtlı üyeler katılım gösterdi.

Acar, “Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 ay boyunca devam ediyor”

Gerçekleştirilen programda sözü alan SGK İl Müdürü Nurettin Acar, “Milli istihdam seferberliği kapsamında ülkemiz genelinde birçok çalışma yapılıyor ve bu çalışmaların genel anlamda ekonomiye ve istihdama katkı yaptığı aşikar. İstihdam teşviklerinden birçok konuda yararlanmak mümkün. Yeni istihdama ücret desteği kapsamında işverenler, Nisan ayı sonuna kadar her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve verginin yanında ücret de ödemiyor. Yeni istihdamın SGK primine ve vergisine destek kapsamında işverenler, 2020 yılı Aralık ayına kadar her yeni istihdam için 12 ay süresince SGK primlerini ve vergilerini ödemiyor. Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 ay boyunca devam ediyor. İmalat ve bilişim sektöründeki istihdamlarda ise daha yüksek tutarlarda prim desteği var” dedi.

“Kursiyerlerin ücretleri ve sigortaları ise devlet tarafından karşılanıyor”

SGK İl Müdürü Acar, konuşmasına devam ederek “Kısa çalışma ödeneğinden bahsedelim. İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlere 3 ay boyunca, azaltılan süreye ilişkin çalışanların ücretini devlet karşılıyor. Kısa çalışma ödeneği başvuruları, İŞKUR üzerinden alınıyor. Kalkınmaya ilave destek ile ilgili olarak kalkınmada öncelikli 51 ilde, işverenler tarafından ödenmesi gereken SGK primlerinin 5 puanlık indirimine ilave olarak 6 puanlık ek indirimi de devlet veriyor. İhtiyaca uygun, nitelikli işgücü eğitimine tam destek var. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi kapsamında, iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli işgücünü hazırlamak için 8 aya kadar mesleki eğitim kursları düzenleniyor. Kursiyerlerin ücretleri ve sigortaları ise devlet tarafından karşılanıyor” dedi.

“2 – 5 yaş arası çocuğu olan katılımcıların çocuk bakım destekleri de devlet tarafından sağlanmaktadır”

Son olarak SGK İl Müdürü Acar, “Asgari ücret desteği birkaç yıldan bu yana devam ediyor. 2019 yılı için çalışan sayısı 500’e kadar olan işverenlere 12 ay süre ile aylık 150 TL, 500 ve üzeri çalışanı olan işverenlere aylık 101 TL asgari ücret desteği veriliyor. Düzenli ödemeye devamlı destek söz konusu. SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık indirim de devlet tarafından veriliyor. Son olarak; işbaşı eğitim programları, işverenlere ve iş arayanlara fırsatlar sunmaya devam ediyor. İşbaşı eğitim programlarına katılan kursiyerlerin 3 ay, imalat ve bilişim sektörüne 6 ay, siber güvenlik, kodlama, yenilenebilir enerji gibi stratejik alanlarda 9 ay boyunca ücret ve sigorta desteği devlet tarafından veriliyor. 2 – 5 yaş arası çocuğu olan katılımcıların çocuk bakım destekleri de devlet tarafından sağlanmaktadır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —