Tarih: 30.05.2019 14:29

Gölcük Yelken Kulübü Başkanı Nalan Gül, KULÜBÜMÜZÜN ACİL BOTA İHTİYACI VAR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Yelken Kulübü Başkanı Nalan Gül,

KULÜBÜMÜZÜN ACİL BOTA İHTİYACI VAR

Gölcük Yelken Kulübü Başkanı Nalan Gül, kulübün acil olarak fiber tabanlı bota ihtiyaç duyduklarını, yapılacak yelken şampiyonaları öncesi kendilerine bu konuda destek verilmesini istedi.

Gölcük’ün ilk ve tek Yelken Kulübü

Gölcük’ün ilk ve tek Yelken Kulübü olan Gölcük Yelken Kulübü ilçemize yelken sporunu sevdirmeye, ilçemizi çıkarttığı milli sporcularla en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Gölcük Yelken Kulübü Başkanı Nalan Gül, kulübün acilen fiber tabanlı bota ihtiyacı olduğunu ifade ederek, kendilerine destek olunmasını istedi.

Gül, ‘Botumuz ne yazık ki eski ve federasyonun istediği kriterlerde değil’

Başkan Gül, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bizler Gölcük Yelken Kulübü olarak ülkemize Gölcüklü Yelken sporcuları yetiştirmeye devam ediyoruz. Kulübümüzün elinde olan botumuz ne yazık ki eski ve federasyonun istediği kriterlerde değil. Yani artık kendi botumuzla çocukları denize çıkartmak sakıncalı. Bizler şişme tabanlı bota federasyonun istediği tabanlı motor takamıyoruz. Çünkü güvenli değil. Bizler elimizdeki bota 5 beygir- 10 beygir motor takabiliyoruz. Federasyonun izin verdiği botlar fiber tabanlı bot.  Yarışmalarda ve eğitimlerde bu tür bot lazım. Ayrıca  Fiber tabanlı botun taşıma kapasitesi daha fazla. 30 beygir motor bizim için çok daha önemli. Şöyle söyleyeyim iki motor arasındaki 5 beygir hız bakımından çok fark ediyor. Yalnız şunu ifade etmem lazım, şu duygu kesinlikle yaratılmasın. Ellerinde bot var, idare etsinler demesinler. Çünkü elimizdeki bot eski ve sıkıntılı. Sporcularımızın çok acil bota ihtiyacı var. Bizde bu konu hakkında Belediye Başkanımızla, Gölcük’ün ve ilimizin ileri gelen esnaflarıyla görüştük. Bayramdan sonra inşallah bir neticeye bağlanacak.Gölcük belediyemiz bize daha önce destek vermişti şimdi de belediyemizden destek istiyoruz’ dedi.

Milli Takıma 2 sporcu çıkarttılar

Başkan Gül, Gölcük Yelken Kulübünün Avrupa Pirat Şampiyonasında 2 sporcularının  Milli Takımda olduğunu vurguladı.  Gölcük Yelken Kulübünün Avrupa Pirat Şampiyonasında;  Rasim Zülfigaroğlu ile Doç. Dr. Ünsal Koldemir’in milli takımda ilçemizi temsil edeceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —