Tarih: 02.04.2019 13:39

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde GÖLCÜKLÜ AİLELER OTİZMİN FARKINDA

Facebook Twitter Linked-in

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde

GÖLCÜKLÜ AİLELER OTİZMİN FARKINDA

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Gölcüklü ailelere otizm hakkında düşüncelerini aldık. Gölcüklü aileler çağımızın en büyük rahatsızlığı olan otizmin farkında olduklarını ve çocukları için tedbirlerini aldıklarını ifade ettiler.

Kamış, “Otizmin en güzel ilacı sevgidir”

İlker Kamış, “ Allah’a şükür 2 tane sağlıklı evladım var. Otizm hakkında çok fazla bilgim olmamasıyla birlikte doğuştan gelen, genelde 3 yaşında teşhisi konulan ve ömür boyu süren bir farkındalıktır. Farkındalık diyorum çünkü otizm bir hastalık değildir. Bulaşıcı değildir ve bu nedenle ailelerin çocuklarını otizmli kişilerden kaçırmamalarına gerek yoktur. Aksine onların bizim sevgimize daha çok ihtiyaçları var. Çünkü otizmin en güzel ilacı sevgidir. Aslında otizm konusunda daha bilinçli olmamız gerekiyor. İnsanoğlu başına veya çevresindeki birinin başına gelmeyince araştırmıyoruz. Aslında hepimiz bu konuda daha bilinçli olmamız gerekiyor” dedi.

Esmer, “Bu bir hastalık değil sadece bir farkındalık”

Semanur Esmer, “ Bence otizmli olan birinin toplumdan dışlanmaması gerekir. Bu bir hastalık değil sadece bir farkındalık ve bunun en güzel ilacı sevgi diye düşünüyorum. Çünkü yaptığım araştırmalarda otizmli bir çocuğun üvey annesi olmasına rağmen sevgisiyle çok iyi yerlere geldiğini okumuştum. Bir üvey anne bunu yapabiliyorsa bizlerin kendi çocuklarımızın üzerinde daha etkili olacağımıza inanıyorum. Dediğim gibi bu bir farkındalık ve günümüzün en büyük etkisi olan telefon ve tabletleri ne kadar uzak tutmak istesek te çocuklarımızdan uzaklaştıramıyoruz. Elimden geldiği kadar kızımı telefon ve tabletten uzak tutmaya çalışıyorum. Televizyonda da kısıtlı olmaya çalışıyorum” dedi.

Şimşek, “Biz otizmin farkındayız, herkesin bu konuda farkında olmasını bekliyoruz”

Güllü Şimşek, “ Kalabalık bir aileye sahibim ve çok şükür ailemizde otizmli kimse yok. Tabi otizmin farkındayız. Otizmi en çok telefon ve tabletin etkilediğini biliyoruz. Bizim zamanımızda telefon da tablette yoktu. Oğlumu oyunlarla büyüttüm. Zaten 80’ler çocuğu olduğu için sokaktan eve gelmezdi. Şimdi torunumu büyütüyorum ve onu da elimizden geldiği kadar telefon ve tabletten uzak tutmaya çalışıyoruz. Allah korusun otizm sonradan da çıkabilen bir rahatsızlık ve bilinçli olmamız gerekiyor. Biz otizmin farkındayız, herkesin bu konuda farkında olmasını bekliyoruz” dedi.

Aynacı, “Bu bir hastalık değil sadece farkındalık ve biz bu farkındalığın farkındayız”

Hasan Aynacı, “ Otizmi bir gün değil her gün farkında olmamız gerekiyor. Çok şükür ailemde veya çevremde otizmli kimse yok ama durumun farkındayız. Bu hayatta oldukların, içimizde olduklarını biliyoruz ve bilincindeyiz. Çevremizde sağlıklı insanlar olduğu kadar otizmli başta olmak üzere birçok rahatsızlığı olan kişilerde var. Bunların bilincinde olmamız gerekiyor. Hem onlar için hem de kendimiz için daha güzel yaşam şartları oluşturmalıyız. Otizmin bilincinde ve farkında olarak saygılı olmalıyız. Bu bir hastalık değil sadece farkındalık ve biz bu farkındalığın farkındayız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —