Tarih: 02.01.2019 14:46

2019’un ilk Çarşamba Pazarı sakin geçti

Facebook Twitter Linked-in

2019’un ilk Çarşamba Pazarı sakin geçti

İlçemizde Dumlupınar Mahallesi üzerinde kurulan ve Gölcük’ün en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı 2019’un ilk haftasında oldukça sakindi. Hal fiyatların yüksek olmasından yakınan pazarcı esnafı fiyatlar bu şekilde devam ederse kışı zor geçireceklerini ifade ettiler.

Bu hafta pazarcı esnafının yüzü gülmedi

2019 yılının ilk pazarı olarak kurulan Çarşamba Pazarı’nda bu hafta pazarcı esnafının yüzü gülmedi. Mevsim normallerine göre havanında oldukça güzel olmasına rağmen bugün Çarşamba Pazarı oldukça sakin olması gözlerden kaçmadı.

Yalçın, “Hal’de fiyatlar çok yüksek olduğu için mal almakta biz bile zorlanıyoruz”

Uzun yıllardır pazarcılık yaptığını ifade eden Necmettin Yalçın bu haftaki Çarşamba Pazarı hakkında düşüncelerini şu sözlerle ifade etti. Yalçın, “ 2019 yılının ilk pazarı olmamıza rağmen bu hafta Pazar oldukça sakin. Hava o kadar soğuk olmamasına rağmen Pazar beklediğimiz oranda kalabalık değil. Tabi bu durumu en çokta fiyatların yüksek olması etkiliyor olabilir. Hal’de fiyatlar çok yüksek olduğu için mal almakta biz bile zorlanıyoruz. Hatta bugün pazarda sattığımız fiyattan ertesi gün Hal’den mal aldığımız oluyor.  Sebze meyve fiyatları kış boyunca bu şekilde devam ederse bu kışı zor geçireceğimiz gözüküyor” dedi.

“Biz poşetlere haftalık Bin lira yani aylık 4 Bin Lira gibi bir ödeme yapıyoruz”

Yalçın sözlerinin devamında, “ Bir de 1 Aralık itibariyle market poşetleri paralı oldu ama bize öyle bir bilgi gelmediği için şu anda poşetlerden para alamıyoruz. Müşterilerimizin çoğu bugün pazara poşetleri ile gelmiş olmasına rağmen biz yine poşetlerimizi verdik. Aslında bizimde poşetleri paralı vermemiz gerekiyor. Biz poşetlere haftalık Bin Lira yani aylık 4 Bin Lira gibi bir ödeme yapıyoruz. Bu nedenle bu uygulamanın bizde de geçerli olmasını istiyoruz” dedi.

Çarşamba Pazarı’nda sebze meyve fiyatları;

Soğan 4-5 lira, patates 3 kilo 10 lira, mandalina 1-3,5 lira, elma 2,5-4 lira, portakal 2-3,5 kivi 5 lira, kıvırcık 2-3 lira, taze soğan 2,5 lira, pırasa 4 lira, ıspanak 4-5 lira, havuç 3 lira, beyaz lahana tane 2-3 lira, domates 4-5 lira, salatalık 4-5 lira, mantar 10 lira, maydanoz 1 lira, roka 1,5 lira, kaypa biber 8 lira, patlıcan 5-6 lira, biber 6 lira, yerli muz 6 lira, nar 3,5 lira, mor lahana tane 2,5-3,5 lira, karnabahar 5 lira, turp 3 lira, kabak 5 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —