Tarih: 09.09.2024 18:21

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başladı BAŞARI DOLU BİR YIL OLSUN

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleşti

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başlama programı ilk olarak Anıtpark’ta düzenlenen program ile başladı. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve Gaziler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.   İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Anıtpark’taki program sona erdi.

 

Bu yıl tören İhsaniye İlkokulu’nda düzenlendi

Anıtpark’ta düzenlenen programın akabinde İlköğretim Haftası programı İhsaniye İlkokulu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Programa 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Akabinde açılış konuşmasına geçildi. 

 

Alabay, “Okulumuzun tarihi 100 yıl öncesine dayanıyor”

 

İlk konuşmayı gerçekleştiren İhsaniye İlkokulu Müdürü İsmail Alabay, konuşmasında, “Yeni eğitim öğretim yılının ilk günüm olan ve büyük bir heyecanla beklediğimiz İlköğretim Haftası’na hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda okul kapılarımızı sevgiyle, umutla ve yeni hedeflerle açıyoruz. Sizlere tam 100 yıl önce eğitim öğretime başlanılan okulumuzun tarihçesi hakkında bilgiler vermek istiyorum. Okulumuz, günümüzden tam 100 yıl önce 1924 yılında İhsaniye Merkez Mahallesinde eski belediye binasının bulunduğu arsa üzerinde ahşap iki katlı bir binada ilkokul olarak açılmıştır. Uzun yıllar bu binada eğitim ve öğretim çalışmaları sürdürülmüş, daha sonra şu anda okulun bulunduğu arsa üzerine, 1958 yılında yapılan yeni binasına taşınmıştır. 6 derslikli bu binanın mevcut öğrenci sayısına yetersiz gelmesi sebebiyle, aynı arsa üzerinde 1975 yılında inşa edilen 8 derslikli okul binası hizmete girmiş olup, eğitim ve öğretim çalışmalarına devam edilmiştir” dedi.

 

“İlköğretim haftamızı en içten dileklerimle kutluyorum”

Sözlerine devam eden Müdür Alabay, “1992 yılında aynı arsa üzerine şu an eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürdüğümüz ek bina yapılarak derslik sayısı 18’e çıkarılmıştır. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ise deprem güçlendir çalışmaları nedeniyle ilkokul binası yıkılmış olup, mevcut binamız olan ortaokul binasında toplamda 24 öğretmen ve 409 öğrenciyle ikili eğitim olarak eğitim öğretime devam edilmektedir. Sözlerime burada son verirken, yeni eğitim öğretim yılının başta geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim paydaşları için hayırlı olmasını diliyor, ilköğretim haftamızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

 

Mert, “Yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için sağlık, başarı ve mutlulukla geçmesini dilerim”

 

Ardından söz alan Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, konuşmasında, “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile adım atıyoruz, tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Değerli Öğretmen ve Eğitim Yöneticisi Arkadaşlarım,

Sizler çocuklarımızın yol göstericilerisiniz. Öğrencilerimize bizi biz yapan değerlerimizi, ülke çıkarlarını bireysel çıkarlardan üstün tutmanın bilincini kazandırmalıyız. Bununla birlikte öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş yapma alışkanlığı edindirerek onları hayata hazırlamalıyız. Hepinize özverili çalışmalarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim. Yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için sağlık, başarı ve mutlulukla geçmesini dilerim” dedi. 

“Velilerimize bu yeni eğitim öğretim döneminde büyük görevler düşüyor”

Müdür Mert sözlerinin devamında, “Sevgili Öğrencilerim; yeni bir eğitim-öğretim dönemine girmenin heyecanı içindeyiz. Tüm tatiller gibi bu yaz tatiliniz de son buldu. İlköğretim Haftası’nı kutlarken, geleceğimizin teminatı olan sizlerle bir arada olmamızın mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Sizler geleceğin bilim insanı, öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, yöneticileri olacaksınız. Bu şuurla çağın teknolojik gelişmelerini takip eden, kendisini yetiştirmiş, çağı yakalayan, bununla birlikte insani değerlerini koruyan, bayrağına, tarihine ve milletine bağlı, hür bir düşünce yapısına sahip bireyler olmanız gerekmektedir. Kıymetli Velilerimiz; bu yeni eğitim öğretim döneminde de sizlere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarınızın gelişimlerini ve başarılarını takip ederek okullarımızla işbirliği ve iletişim içerisinde olmalısınız. Başarı da ilgili bir anne babanın rolü hiçbir zaman yadsınamaz. Çocuklarınızla kuracağınız sıcak ve samimi bir diyaloğun onları nasıl yüreklendireceğini, motive edeceğini ailecek, hep beraber göreceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin ülkemize, milletimize ve tüm eğitim camiamıza  hayırlı uğurlu olmasını diler, mutlu bir yıl geçirmeyi  temenni ederim” dedi. 

Sezer, “Eğitimin en temelinde siz değerli öğrencilerimiz var” 

Müdür Mert’in konuşmasının ardından söz programda son olarak söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, öğrencilerin yeni yılını tebrik ederek, “İlköğretim haftamızı bu yıl İhsaniye İlkokulumuzda yapıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz. Gazilerimiz sizleri önce anmam lazım. Çünkü bu memlekette hür ve bağımsız bir şekilde yaşamımızı sürdürebiliyorsak sizlerin ve aziz şehitlerimizin sayesindedir. Bu yüzden siz değerli gazilerimizi hürmetle ve sevgiyle selamlıyorum. Eğitimin en temelinde siz değerli öğrencilerimiz var. Ondan sonra da öğretmenlerimiz, tabi ki velilerimiz var. Öğrencilerimize bunu hatırlatmak istiyorum. Az önce okulu tarihi ile ilgili açıklama yapılırken gerçekten gururlandım. Cumhuriyet ile yaşıt bir okulumuz burası. Bunun bilincince hareket etmek lazım” dedi.

“Dijital bir çağ içerisindeyiz”

Başkan Sezer, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetlerinin üzerine çıkma hedefi sizlerin çalışmaları ile gayretleri ile gerçekleşecek şu an yeni bir dönemdeyiz, dijital çağdayız. Bu dijital çağda Türkiye'nin dünyanın önemli güçlerinden biri hale gelmesi ve Sizlerin de refah içerisinde yaşayabilmesi ancak bilginin ve teknolojinin sizlerin eliyle gelişmesiyle geliştirilmesi ile mümkün olacak. Bunu nasıl gerçekleştireceğiz? Dünyadaki her türlü gelişmelere açık olmak ve çalışmalarımızı yaparken de disiplinli hareket etmek, öğretmenlerimiz de aynı şekilde Türkiye'nin geleceğinin şu an bu tören alanında bulunan çocuklarımız olduğunu hiçbir zaman akıllarından çıkarmamaları lazım” dedi.

“Eğitim öğretim sadece okulda gerçekleştirilecek yapılacak bir faaliyet değildir” 

Başkan Sezer son olarak, “Kıymetli velilerimize de bilgi cümle söylemek istiyorum. Eğitim öğretim sadece okulda gerçekleştirilecek yapılacak bir faaliyet değildir. Eğitim aileden itibaren başta okulla öğretmenlerle diyalog halinde olmak ve çocukların eğitim öğretim sırasındaki davranışlarını ve elde ettikleri bilgilerin seviyesinin takip edilmesi gerekmektedir. Ben bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının öğretmenlerimize öğrencilerimize Ve tabii ki kıymetli velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor İlköğretim haftasını da kutluyorum” dedi. 

Öğrencilerin gösterisi büyük beğeni aldı

Konuşmaların ardından Okul öğrencileri tarafından günü anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve konuşma yapıldı. Ardından Gölcük Turgut Özal İlkokulu Halk Oyunları Ekibini gösterilerini sundu. Minik öğrencilerin gösterisi büyük beğeni aldı. Programda daha sonrasında okula yeni başlayan öğrencilere mezun olacak olan öğrenciler tarafından okulumuza hoş geldiniz karşılama töreni yapıldı. 

İlk ders zili çalındı

Program son olarak Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi tayyar Mert’in ilk ders zilini çalmalarının ardından 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başladı ve öğrenciler sınıflarına girdi. Son olarak ise Protokol ve Gaziler minik öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, onlara başarılar diledi. 

Haber: Serap DURUKAN

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —