Tarih: 20.02.2020 12:32

Muaythai Sporcumuz Murat Onur Şener Gazetemize hedeflerini anlattı HEDEFİM GÖLCÜK’Ü BAŞARILARIMLA TEMSİL ETMEK

Facebook Twitter Linked-in

Muaythai Sporcumuz Murat Onur Şener Gazetemize hedeflerini anlattı

HEDEFİM GÖLCÜK’Ü BAŞARILARIMLA TEMSİL ETMEK

Gölcük’ün başarılı Muaythai, Boks ve Kickboks Sporcusu Murat Onur Şener ve Antrenörü Enver Eren ile röportaj yaptık. Şener, Gazetemiz Muhabiri Arif Öztok’a spora nasıl başladığını, hedeflerini ve isteklerini anlattı.

Murat Onur Şener kimdir?

04.07.2000 Gölcük doğumluyum. İlk ve Ortaöğrenimimi Başiskele Seymen Yeşilkent Ortaokulu’nda tamamladım. Bahçecik Endüstri Meslek Lisesi’nde Lise eğitimimi bitirdim. Spora ilgim 15 yaşında, Ortaokul eğitimimi aldığım sırada başladı. Önümüzdeki süreçte Antrenörlük eğitimi ve belgemi alıp, hem hocalık hem de aynı zamanda aktif olarak dövüş hayatıma devam edeceğim.

Muaythai, Boks ve Kickboks sporlarıyla ne zaman tanıştın?

İlk olarak spor hayatıma 15 yaşında boks sporu ile tanıştım ve 2 sene bu sporu yaptım. Müsabakalara katıldım, çeşitli dereceler elde ettim ve bazı sebepler yüzünden spor hayatıma ara vermek zorunda kaldım. Son 2 seneden beri de Muaythai ve Kickboks branşları olmak üzere sporculuk hayatıma aktif olarak devam etmekteyim. Amatör Spor Müsabakalarında İzmit, Gebze, Sakarya da kendimi geliştirdikten sonra profesyonel kariyerime adımımı attım.  İstanbul Küçükçekmece’de düzenlenen Vegas Fight Night gecesinde profesyonel dövüş organizasyonlarında rakiplerimi bir bir yenerek Black Dragon Fight Club’ümü ve ülkemi en iyi şekilde temsil ettim. Bundan sonra da Antrenörüm Enver Eren ile birlikte daha sık antrenman yaparak önümüzdeki müsabakalara hazırlanacağız.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Hedeflerimi her zaman büyük tutarak, şampiyonalara ve müsabakalara hazırlanıyorum. Bana her zaman bu yolda destek olan, bana inanan, gelişmemi sağlayan, ayrıca Gölcük’te bulunan Black Dragon Fight Club’un kapılarını açan, değerli Antrenörüm Enver Eren hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Vatani görevimi bitirdikten sonra ilk işim, Thailand’a gidip 6 aylık bir kamp sürecine girip, formumu en üst seviyeye çıkartıp, rakiplerimle en iyi şekilde mücadele edeceğim ve rakiplerime üstünlük kuracağım. Bunlar benim hedeflerimin önemli bir parçası. Bu hedeflerin oluşmasında gerek hocamın gerek kulübümün bana katkısı çok büyük. Aynı zamanda maddi koşullarımızın ve desteklerin el verdiği sürece Muaythai sporunu bir yaşam felsefesi ya da bir yaşam tarzı haline getireceğim. Ardından bu sporu yaşadığım İl’e ve Türkiye’nin her yerine tanıtmayı istiyorum. Ayrıca bu bilgi ve tecrübelerimi bir salon açıp 7’den 70’e herkese öğretme hedefini taşıyorum.

Muaythai Amatör’de önümüzdeki süreçte Türkiye Şampiyonluğu’nu, daha çok çalışarak Dünya Şampiyonluğu’nu hedefliyorum.

Türkiye’de sporculara yeterli destek veriliyor mu?

Antrenör Enver Eren; 37 yaşındayım. 30 yıldır dövüş sanatlarıyla uğraşıyorum. Bu zaman zarfında 14 branşta uzun yıllar tecrübemiz oldu. Bu branşlar arasında 8 branşta Türkiye Cumhuriyetinde resmi Antrenörlük belgelerimizi aldık. Diğer branşlarımızda da dış ülkeden gerekli sertifikalarımızı almış bulunduk. Gördüğüm kadarıyla ülkemizde spor denilince akla ilk Futbol, Basketbol, Voleybol geliyor. Savunma sporları denilince Ata Sporumuz Güreş, boks, teakwondo, karate uzun yıllar gerekli destekleri gördü. Wu Shu, Aiki Do, Hapki Do, Kickboks, Muaythai bu branşlar 1995-2005 yılları arası, yaygınlaşan Federasyonlar arası sistemler olarak ülkemize girdi. Fakat ülkemizin gerek maddi gerek siyasi inişleri ve çıkışları sebebiyle, gerekse savunma sporlarının o zamanın şartlarıyla birçoğunun birbirine benzemesi ve her federasyona ayrı ayrı bütçelerin ayrılamamasından ötürü çok yavaş ilerleyerek, kimisi federasyonlaşmayı daha da ileri boyutlara götürüp, ülke çapında müsabakalar yaparak kimisi de savunma sporu olarak kişisel gelişim anlamında yoluna devam etti. Özellikle müsabakası olan branşlar devlet tarafından destek görürken, müsabık olmayan fakat savunma sporu sanatı olarak daha gerçekçi olan branşlar ne yazık ki gerekli desteği bulamadığından belli bölgelerde kendi çatısı altında çalışmalarına devam etmek durumunda kaldı. Buna örnek olarak Aiki Do, Krav Maga, Kali, Silat, Eskrima, Whin Chun ve hatta dünyaca ünlü Dövüş Sanatçısı ve aynı zamanda Film Aktörü Bruce Lee’nin Jeetkune Do Sistemi de dahil. Müsabık sistem olmadığı için devletin imkanlarında ne yazık ki faydalanamadı. Bizim buradan temennimiz olarak devletimizden sanatsal ama işin özü olan daha gerçekçi bu savunma sanatlarına desteklerin verilmesini, gerekli araştırmanın yapılmasını ve bu sporu yapmak isteyen tüm sporculara da gerekli imkanların sağlanmasına talep ediyoruz. Biz yine kendi imkanlarımızla bir şey yaparken, son zamanlarda devletin daha iyi şartlarda spor yapma anlamında spor salonlarını denetlerken, spor salonlarına yapılması imkansız derecede bazı şartlar sunularak, adeta spor yapmayı teşvikten öte salonların kapanmasına neden olacak şartlar sunuluyor. Bu şartlardan dolayı gerek kulüpler, gerek Antrenörler gerek maddi gerek manevi daha da çok sıkıntıya girdiği için salonların kapanmasıyla sonuçlanıyor. Salonların kapanması öğrencilerin ve velilerin spordan soğumasına ve bu sporların da yeni neslin unutmasına neden oluyor.

Murat Onur Şener’i Antrenörü olarak nasıl tanımlarsanız?

Murat öğrencimiz ilk geldiği günden beri öncelikle çok istekli ve hırslı duruşuyla kendisini bize gösterdi. Daha sonra bu çalışmalarımızda hem azimli hem sabırlı, çalışkan ve hedefleri için var gücüyle çalışan gerek sevgisi gerek saygısıyla gönlümüzü kazanan bir öğrencimiz oldu. Aynı zamanda kendisinin çok yardımsever gerek küçükleriyle gerek büyükleriyle sıcak dostluklar kurarak, hem kulübüne hem arkadaşlarına iyi bir sporcu örneği teşkil etmektedir. Tabi bu bağlamda böyle sporcuları gördüğünüz zaman bizimde Antrenör olarak, yıllarca birikmiş olan bilgi ve tecrübelerimizi bu tarz öğrencilerimize aktarmak için bize büyük bir şevk vermektedir. Bizler de bundan büyük bir onur duymaktayız. Kendisinin gerek kulübüm olarak gerek şahsım olarak her zaman yanındayım ve Onur kardeşimin her zaman başarılı olması için elimden gelen her şeyi yapacağım.

Son olarak söylemek istediklerin nelerdir?

Bu sporda İlçemi daha iyi temsil edebilmek için kulübümüzün bazı eksikleri var. Sayın Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’den kulübümüze destek vermesini bekliyoruz. Çünkü kulübümüzde yıllardır lavabo ve banyo sıkıntımız var ve bunun için Antrenörüm ile birlikte hem izin için hem de destek için pek çok kez dilekçe gönderdik. Bunun karşılığını ne yazık ki alamadık. Bizim hedefimiz Gölcükümüzü en güzel yerlere taşımaktır. Biz bunun için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bunu görmesi için Sayın Belediye Başkanımızı kulübümüze davet ediyoruz. Çünkü isteklerimiz kişisel değil, Gölcük’ün adının birçok yerde başarıyla duyurulması ve öne çıkması için.

Haber: Arif ÖZTOK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —