Tarih: 14.04.2020 13:38

Balıkta av yasağı yarın başlıyor BU SENE BALIĞA DOYAMADIK

Facebook Twitter Linked-in

Balıkta av yasağı yarın başlıyor

BU SENE BALIĞA DOYAMADIK

Sofraların vazgeçilmez lezzeti olan balıkta av yasağı yarın itibariyle başlıyor. Balık sezonu boyunca yüksek seyreden fiyatlar nedeniyle bu sene balığa doyamadık.

15 Nisan 1 Eylül tarihleri arasında uygulanan av yasağı yarın itibariyle başlıyor. Sezon boyunca yüksek seyreden balık fiyatlarından dolayı vatandaşlar “Bu sene balığa doyamadık” demekten kendilerini alamazken, balıkçılar ise önümüzdeki sezondan umutlu. 

“Bu sene balık çeşidi çok ama bolluk yoktu”

İlçemizde uzun zamandır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler Balık Lokantasını sahiplerinden Mehmet Ali Kurtuluş’un oğlu Emrah Kurtuluş yaptığı açıklamada, “ 15 Nisan itibariyle av yasağı başladı. Rizeli Kardeşler olarak küçük kayık ve olta balıkçılığı ile devam edeceğiz. Bu sene balık çeşidi çok ama bolluk yoktu.  Bu nedenle fiyatları biraz yüksekti. Hamsi, Çinekop ve Palamut’tan umduğumuzu bulamadık ve bu şekilde kapattık. İnşallah 1 Eylül itibariyle başlayacak olan balık sezonundan umutluyuz. Coronaviris ile mücadele ettiğimiz şu günlerde lokanta kısmımız kapalı olduğu için ev ve iş yerlerine pişmiş balık servisimiz devam etmektedir sipariş vermek isteyenlerin 412 07 75 No’lu numaradan sipariş verebilirler” dedi.

Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları

Hamsi 30 lira,  istavrit 25 lira, mezgit 30 lira,   tekir 30 lira,   turna mezgit 60 lira,   barbun 70 lira,   çupra -levrek 40 lira, Karadeniz somon 35 lira,  alabalık tane 10 lira,   ithal uskumru tane 10 lira,   Norveç somon 80 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —