Tarih: 21.04.2019 14:41

23 Nisan’da Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nun konuğu GÜNEY AFRİKALI ÖĞRENCİLER OLDU

Facebook Twitter Linked-in

23 Nisan’da Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nun konuğu

GÜNEY AFRİKALI ÖĞRENCİLER OLDU

Ulu Önder Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemize gelen Güney Afrikalı öğrenciler Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nun konuğu oldular.

Türk yemek kültürünü yakından tanıdılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene 11’incisini düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl “Doğal Yaşam ve Çevre” temasıyla gerçekleştirilecek. 47 ülkeden 1100 çocuğun misafir edileceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Güney Afrika  Ülkelerinden olan Swaziland’dan gelen öğrenciler Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencilerinin evlerinde konuk edildi.  Afrikalı öğrencilere Türk yemek kültürünü tanıtmak adına okul yararına düzenlenen yiyecek kermesi oldukça renkli geçti.

Afrikalı öğrenciler yöresel dans gösterilerini gerçekleştirdiler

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu bahçesinde düzenlenen kermese okul öğrencileri kadar Afrikalı öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi. Türk yemek kültürünü yakından tanıyan Afrikalı öğrenciler etkinliğin sonunda yöresel kıyafetleri ile birlikte dans gösterilerini gerçekleştirdiler.

“Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyoruz”

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu idaresi olarak Afrikalı öğrencileri misafir ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Çakır ve Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Andıç yaptıkları açıklamada, “ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Uğur Mumcu Ortaokulu olarak Güney Afrika’nın bir ülkesi olan Swaziland’lı öğrencileri konuk ettiğimiz için çok mutluyuz. Misafir öğrencilerimiz okul öğrencilerimizin evlerinde kalıyorlar. Öğrencilerimizde Afrikalı öğrenciler ile çok iyi anlaştıkları için ayrıca çok mutluyuz.  Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyoruz. Düzenlediğimiz yemek kermesi ile Türk yemek kültürünü öğrencilerimize tanıttık. Misafir öğrencilerimizde bizlere yöresel dans gösterilerini sergilediler. Oldukça eğlenceli bir gün geçirdik” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —