Tarih: 22.11.2018 14:06

24 Kasım Öğretmenler Günü sergisi açıldı “BİR RENK, BİN YORUM”

Facebook Twitter Linked-in

24 Kasım Öğretmenler Günü sergisi açıldı

“BİR RENK, BİN YORUM”

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği “Bir Renk, Bin Yorum” adlı plastik sanatlar sergisi geçtiğimiz akşam İzmit Gar Sanat Galerisi’nde açıldı.

Müdür Çelik, “Öğretmenlerimizin yüzlerinin gülmesini isterim. Öğrencilerimizin başarısı, öğretmenlerinden kaynaklanır”

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ile öğretmen sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Öğretmenler Haftası nedeniyle öğretmenlerin günlerini kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Lafta, sözde değil, öğretmenlerimizin dertleri ile dertleniyor, üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Öğretmenlerimizin yüzlerinin gülmesini isterim. Öğrencilerimizin başarısı, öğretmenlerinden kaynaklanır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirmesi başarıyı artırır” dedi.

Gazetemiz köşe yazarı ve Ressam Banu Devrim’in resmi de sergilenen eserler arasında

Açılan sergide Gazetemiz köşe yazarı ve Ressam Banu Devrim’in “Flâmenko Ateşi” resmi ile katıldığı Öğretmenler Günü Sergisi muhteşem geçti. Bu özel günde ders verdiği Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konservatuar Resim Bölümü kursiyerleri hocalarını yalnız bırakmadılar. Ayrıca, Devrim’in yakın dostları Fotoğraf sanatçısı Berna İkiz, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Nebiye Azak, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Seyhan Sirmen ve Hilal Şuan, Devrim’e güzel dileklerini ileterek sergide yer aldılar. İl protokolünün hazır bulunduğu sergi eserlerin tek tek gezilmesi ve sohbet ile son buldu. Sergi 30 Kasım’a kadar açık kalacak.

Devrim, “Mutlaka yayılır ve yürekleri işitir”

Devrim duygu ve düşüncelerini ise şöyle dile getirdi, “Görsel Sanatlar öğretmeni sevgili Nilüfer Oruç’un daveti ile sergiye katıldım. Sanata gönül vermiş değerli öğretmenlerimiz ile bir sergide buluşmak güzel oldu. Güzel Sanatlar müthiş bir ışığa sahiptir. Mutlaka yayılır ve yürekleri işitir. Nice güzel projelerde birlikte olmak dileğiyle. Herkesi kutluyorum. Yolları açık olsun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —