Tarih: 16.03.2022 13:18

Müftü Yılmaz, Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer’in Berat Kandil Mesajı ‘KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN’

Facebook Twitter Linked-in

Müftü Yılmaz, Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer’in Berat Kandil Mesajı

‘KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN’

İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Kaymakam Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yarın idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebetiyle mesaj yayınladı. Müftü Yılmaz, Kaymakam Karabulut ve Başkan Sezer mesajlarında Tüm İslam Aleminin ve Gölcük halkını Berat Kandilini kutladı.

Müftü Yılmaz, “Tüm Gölcüklülerin Berat Kandilini tebrik ederim”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz Berat Kandili Münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Ramazan’a erişmemize çok az bir vakit kala bizleri Berat kandiline kavuşturan Rabbimize hamdolsun. “Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diyerek Şaban’ın ortasına kadar ulaştık. Her biri insanlığımızı yükseltmek için çok önemli birer basamak olan mübarek geceler eğer biz adımımızı atarsak bizleri değerli kılacak olan gecelerdir. Bizlerde Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan mübarek Berat gecesini idrak edeceğiz. Berat, berâet kelimesinden gelir ve berî olma, temizlenme, aklanma, suçsuz olma anlamlarını içerisinde barındırır. Her mübarek gece gibi bu gece de müminlerin  Rablerinin rızasına yükselmesi için muhteşem bir fırsattır. Kullukta, namazda, akraba ilişkilerimizde, helal haramda bulunan eksiklerimizi giderip ömrümüzün tamamını Allah’ın rızasına uygun yaşamaya başlamak için çok bereketli bir gecedir. Hakkıyla idrak edip kandilden sonraki günlerde de istikamet üzere yaşayan kullar olmak temennisiyle Kandilimiz mübarek olsun. “Rabbim bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben sana döndüm. Muhakkak ki ben sana teslim olanlardanım.” (Ahkaf Suresi/15) Bu gece münasebetiyle İlçemiz deki tüm camilerimizde yatsı namazı öncesi mevlit ve vaaz programı tertip edilmiştir. Bu vesile ile tüm Gölcüklülerin Berat Kandilini tebrik eder, bu günlerin ve kandillerin milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ederim” dedi.

Kaymakam Karabulut, “Berat Kandilimiz hayırlara vesile olsun”

Kaymakam Cengiz Karabulut Berat Kandili mesajında,” Mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan bir Berat Kandili’ni hep birlikte idrak etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz.Böyle mübarek gün ve gecelerde, Yaradan’dan sevgi, merhamet ve af niyaz ederken insani ilişkilerimizde hoşgörüyü esas almak, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa atılmış en önemli adımdır. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır. Bu vesileyle vatandaşlarımızın Berat Kandilini kutlar; tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de görülen ve can kayıplarına sebebiyet veren Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle toplumsal olarak yaşadığımız bu zor süreçte,  bu mübarek gün ve gecelerin ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, sağlık, bereket ve huzur getirmesini  Yüce Allah ‘tan niyaz ederim” dedi.  

Başkan sezer, “Berat Kandilini idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Berat Kandili münasebetiyle yayınladığı mesajda: “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif’in habercisi olan, af ve kurtuluşa vesile Berat Kandilini idrak etmenin manevi huzurunu yaşıyoruz.

Mağfiretin, merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun gecesi, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif´in müjdecisi olan Berat Kandilimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Berat Kandili’nin; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —