Tarih: 01.06.2021 13:44

4 siyasi parti ilçe başkanı ortak basın açıklaması yayınladı YAŞANAN OLAY BİZİ ÜZDÜ

Facebook Twitter Linked-in

4 siyasi parti ilçe başkanı ortak basın açıklaması yayınladı

YAŞANAN OLAY BİZİ ÜZDÜ

CHP- İYİ Parti- Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ilçe başkanları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  kutlama programı kapsamında Gölcük Belediyesi’ne ait kürsünün kullanımı sonrası ilgili amir Mehmet Durmuşoğlu’nun görevden alınması olayının çok üzücü olduğu konusunda ortak bir basın açıklamasında bulundular.

“Resmi tatil günü bu kadar elzem olan görevden alınması manidardır”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız ve Gelecek Partisi İlçe Başkanı Kadriye Güner’in  ortak basın açıklamasında şu iddialarda bulundular, “19 Mayıs 2021 Günü ilçemizde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kutlanmıştır. Belediye ve İlçe protokolü tarafından törenin ardından Gölcük’te bulunan 4 siyasi parti (CHP- İYİ Parti- Saadet Partisi ve Gelecek Partisi) başkanları, meclis üyeleri, gençlik kolları başkanları, yöneticileri ve partililer ile bir program daha yapılmıştır. Yapılan bu program ile ilgili Kaymakamlıktan gerekli izinler alınmıştır.  Programda konuşmaların yapılabilmesi için alanda bulunan Gölcük Belediyesine ait kürsü, belediyenin ilgili amiri Mehmet Durmuşoğlu’ndan istenilmiş ve törende kullanılmıştır. Tören görüntüleri sosyal medyada paylaşılmasıyla beraber idari işler amiri Sayın Mehmet Durmuşoğlu Belediye Başkanı Sayın Ali Yıldırım Sezer tarafından görevden alınmıştır (19 Mayıs 2021 ). Başkanın görmüş olduğu lüzum, belediye çalışanımızın kürsüyü bizlere kullandırmasıdır. Resmi tatil günü bu kadar elzem olan görevden alınması manidardır” şeklinde iddialarda bulundular.

“Yaşanan bu olayı kınıyoruz”

İlçe Başkanları sözlerinin devamında, “Sayın Ali Yıldırım Sezer, bu kürsü “TC Gölcük Belediyesi” ne ait bir kürsüdür. Milletin Kürsüsüdür. Bu kürsü ve belediyenin tüm kaynakları milletimize aittir. Bizlerinde temsil ettiği %48’in bu kaynaklardaki hakkını yok sayamazsınız” diyerek, bu konuda  iddialarda bulunan parti temsilcileri olayları kınadılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —