Tarih: 13.02.2024 14:55

Saral’dan Leyla Atakan filmine büyük övgü

Facebook Twitter Linked-in

Saral’dan Leyla Atakan filmine büyük övgü

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Uğur Saral İzmit’in efsane belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan ‘Leyla Hanım’ filminin galasında yaptığı konuşmada, “Leyla Atakan’ı yaşatmak için çok şey yapmalıyız. Leyla Hanım filmi Leyla Atakan’ı yaşatmak için 53 yılda atılmış en büyük adım” dedi

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip Leyla Atakan’ın hayatını konu alan, yapımcılığını İzmit Belediyesinin üstlendiği ‘Leyla Hanım’ belgesel filmi muhteşem bir galayla İzmitlilerin beğenisine sunuldu. Gala, Vatandaşların yoğun ilgisiyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Ruhları Şad Olsun”

Galada konuşan programın paydaş yürütücüsü Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Uğur Saral, “Bugünü galanın yanı sıra bir anma günü olarak da kabul etmeliyiz.  Leyla Atakan, İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay ruhları şad mekanları cennet olsun. Bugün İzmit’i bir kadın belediye başkanı yönetiyor. İzmit’i bir kadın belediye başkanının yönetmesindeki en büyük pay Mustafa Kemal Atatürk ve Türk aydınlanmasının neferlerinindir.

“Kadın Mücadelesinin Temsilcisi”

İzmit’i bir kadının yönetmesinin en önemli sebeplerinden biri de dünya kadını ikinci sınıf insan görürken Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı veren Atatürk’tür. Fakat bunda bir pay Leyla Atakan gibi mücadeleci kadınlarındır. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ve birçok kadın belediye başkanımız, kadın milletvekilimiz onların açtıkları hürriyet yolunda ilerlemişlerdir. Bu sebeple Leyla Atakan yalnızca bir belediye başkanı değildir. Aynı zamanda Türk topraklarındaki kadın mücadelesinin en önemli temsilcilerindendir.

“Gelecek Kuşaklara Anlatmalıyız”

Onu anmak, onun ismini yaşatmak, onun yaptıklarını anlatmak kadınlarımızın özgürlük ve eşitlik mücadelelerine verilen en büyük katkıdır. Bu yüzden Leyla Atakan yalnızca kendi döneminin değil, kendinden sonrasının da kadın mücadelecisidir. Elbetteki Leyla Atakan’ı gelecek kuşaklara anlatmak hepimizin görevi. Leyla Atakan’ı yaşatmak için çok şey yapmalıyız. Leyla Hanım filmi Leyla Atakan’ı yaşatmak için 53 yılda atılmış en büyük adım.

“Teşekkür Ediyorum”

Onu bugün biz İzmitliler seyredeceğiz. Sonra ülkemizin dört bir yanında izlenecek ardından tüm dünyaya ulaştıracağız bu filmi. Bu filmden sonra inanıyorum ki dünyanın dört bir yanında Leyla Atakanlar büyüyecek. Söz Leyla Atakan olduğunda KYÖD her zaman elini taşın altına koymuştur. Bu kentte Leyla Atakan’ı unutturmamak için en çok çaba gösteren kurum KYÖD’tür. Leyla’lar yetişsin diye burs veriyoruz çok sayıdaki kızımıza. Belki de yakın zamanda bir kız yurdu yapabilmeyi hayal ediyoruz. Bu organizasyon için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —