Tarih: 16.12.2019 12:54

50 metre ileride yaya geçidi var BURADA NE BEKLİYORSUNUZ?

Facebook Twitter Linked-in

50 metre ileride yaya geçidi var

BURADA NE BEKLİYORSUNUZ?

Geçtiğimiz yıllarda yeni trafik düzeni ile birlikte Mobil Işıkları’nda ki yaya geçidinin yeri değiştirilmiş ve 50 metre ileriye alınmıştı. Fakat bazı yayalar bu 50 metre gibi kısa mesafeyi yürümek yerine yolun ortasından geçerek canlarını hiçe saymaya devam ediyorlar.  Yayalar bu davranışları ile hem kendi canlarını hem de trafikteki araçları tehlikeye atmaya devam ediyorlar. 

Canlarını hiçe sayıyorlar

D-130 karayolunda vatandaşların kurallara uymaması hala devam ediyor. Gerek trafik polislerinin gerekse karayollarının onca açıklamasına rağmen vatandaşlar yeni trafik düzenlemesi ile birlikte 50 metre ileriye taşınan yaya yolu geçişini kullanmamaya devam ediyor. Bazı yayalar kendilerine ait olan yaya geçidi yerine yolun ortasından geçerek resmen canlarını hiçe sayıyorlar. Birçok vatandaş ölümle burun buruna kalıyor ancak yine de bu tehlikeli davranıştan vazgeçmiyor.

Trafikte olumsuz aksaklıklara sebep olmakta

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri vatandaşları uyarmalarına rağmen bazı vatandaşların bu uyarı ve ikazları dikkate almayarak D-130 Karayolu üzerinde yaya geçidi haricinde yoldan karşıya geçmeye ve bu sebeple trafikte olumsuz aksaklıklara sebep olmaktalar. Özellikle ilçemizde Mobil ışıklarında karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçidinin kullanılmaması hem trafikte araç sürücülerini tehlikeye atıyor hem de yaya geçidini kullanmayan vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Aynı bölgede  yaşanan trafik kazasında yaya geçidini kullanmayan bir vatandaşa araba çarpmış ve hayatını kaybetmişti. Buna rağmen yaya geçidini kullanmayan vatandaşlar hayatlarını tehlikeye atmaya devam ediyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —