Tarih: 01.10.2023 13:51

65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara GRİP AŞISI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlara

GRİP AŞISI BAŞLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, 15 Eylül itibariyle 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için grip aşısı uygulama takviminin başlayacağını duyurmasının ardından 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik hastalığı olanlar grip aşıları için başvuruda bulunup uygulatmaya başladılar. Derman Eczanesi’nin sahibi Turan Dumlu, bu yıl grip aşısına yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti.

“65 yaş üst ve KOAH, astım, diyabet gibi kronik hastalığı olanların özellikle grip aşısı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz”

15 Eylül’den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için grip aşısı uygulaması başladı. Aile Hekimliği tarafından reçete yazılmasının ardından eczane başvurulması gereken Grip aşıları 3-4 gün içinde uygulanıyor. Derman Eczanesi’nin sahibi Turan Dumlu grip aşıları konusunda yaptığı açıklamada, “65 yaş üst ve KOAH, astım, diyabet gibi kronik hastalığı olanların özellikle grip aşısı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

“Grip aşısına yoğun bir ilgi var”

Derman Eczanesi’nin sahibi Turan Dumlu Grip Aşıları konusunda yaptığı açıklamada, “15 Eylül itibariyle grip aşısı uygulaması başladı. 65 yaş üstü ve kronik hastalı olan vatandaşlarımız aile hekimlerinden yazdırdıkları reçete ile eczanelere başvuru yapmaları halinde hasta adına sipariş oluşturuluyor. Hastanın aşısı 3-4 gün içinde gelmiş oluyor ve aşı geldikten sonra hasta aşısını aile hekimliğinde yaptırabiliyor.  Bu yıl 3 farklı girip aşısı var. Bu aşılardan iki tanesini Sosyal Güvenlik Kurulu karşılıyor ve bir tanesini karşılamıyor. Hastalarımız tercihlerine göre aşılarını yazdırıyorlar. Şu  anda grip aşılarında ciddi bir yoğunluk var. Gelen başvuruları aldığımız gibi aşısı gelen hastalarımıza da aşılarını teslim diyoruz. Yoğunluğun önümüzdeki günlerde çözülmesini bekliyoruz” dedi.

“Grip aşısı 430 Lira oldu”

65 Yaş üstü ve krinik hastalı olanlar için ücretsiz olan girip aşısını kendi isteğiyle olmak isteyenler içinde ücretli grip aşısı olduğunu ifade eden Dumlu, “Grip aşısını 65 Yaş üstü ve kronik hastalığı olanların dışında bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşlarda grip aşısı olabiliyorlar. Bu yol grip aşısı 430 Lira oldu. Kendisi aşı olmak isteyen vatandaşlar aile hekiminden reçete almadan grip aşısını uygulatabilir. Biz özellikle 65 yaş üstü ile KOAH, astım, diyabet gibi kronik hastalığı olanların özellikle grip aşısı yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —