8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşma yapan Başkan Sezer, ‘ATATÜRK’ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞER TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşma yapan Başkan Sezer, ‘ATATÜRK’ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞER TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuşma yapan Başkan Sezer,

‘ATATÜRK’ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞER TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR’

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Yönetimi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi. Programda konuşmaya Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, ‘Kadınlar için eşitlik mücadelesi sadece bir günle sınırlı olmamalı’ derken, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Atatürk’ün Kadınlara verdiği değere dikkat çekerek, ülkemizin bu konuda tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Programa Kaymakam Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Kadın Meclisi Üyeleri, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, Muhtarlar, STK ve Dernek Başkanları, Siyasi Parti İlçe Başkan ve Temsilcileri ile çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi

Programa günün anlam ve önemine dair Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlandı. Akabinde 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Turnalı, ‘Kadınlar için eşitlik mücadelesi sadece bir günle sınırlı olmamalı’

Kadını bir güne indirgediler, Gün, hafta, ay değil; seneydi kadın, Bu güne “kadınlar günü” dediler, Sevginin timsali, anaydı kadın mısralarıyla sözlerine başlayan Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında,  “Bugün, dünya çapında kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü büyük bir coşkuyla karşılıyoruz. Kadınların tarih boyunca mücadeleleri, başarıları ve katkıları, her yıl bu özel gün vesilesiyle hatırlanıyor ve kutlanıyor. Bu vesileyle, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.  Bugün burada olmamızın temel nedeni, kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması için verilen mücadelenin devamını sağlamak, kadınların seslerini duyurmak ve hakları için birlikte hareket etmek için bir fırsat oluşturmaktır. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, kadınların yaşamın her alanında eşit haklara sahip olmaları ve toplumda etkin bir şekilde yer almaları için çalışıyoruz. Ancak unutmamalıyız ki, kadınlar için eşitlik mücadelesi sadece bir günle sınırlı olmamalıdır.’

‘Bugünün anlam ve önemini kavramak için bir fırsat olarak görmeliyiz’

Turnalı, konuşmasının devamında, ‘Kadınlar her gün, her an eşitlik, adalet ve özgürlük için mücadele etmelidir. Bizler, Kadın Meclisi olarak bu mücadeleyi desteklemek, kadınların seslerini duyurmak ve haklarını savunmak için varız. Bugün, kadınların elde ettiği kazanımları kutlarken, hala karşılaştıkları zorlukları da hatırlamalıyız. Yaşadıkları zorluklar ile mücadele etmek ve kadınların yaşamlarını iyileştirmek için birlikte hareket etmeliyiz. Bugünün anlam ve önemini kavramak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Kadınlarımızın gücünü ve potansiyelini kutlamalı, onların karşılaştıkları zorlukları görmeli ve destek olmalıyız. Ancak bu şekilde, daha adil, daha eşit bir dünya inşa edebiliriz. Son olarak, bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışma arkadaşlarıma, Kent Konseyi Başkanımıza, katılımlarından dolayı tüm üyelerimize, bize her daim destek veren Gölcük Belediye Başkanımıza ve katılım gösteren siz değerli Gölcüklülere teşekkür etmek istiyorum. Kadınların seslerini duyurmak için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir kez daha kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Teşekkür ederim’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Şentürk, ‘Bugün kadınımız hayatın yaşamın her alanında var’

Ardından söz alan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk yaptığı konuşmasında, “Sevgi ve Merhameti ile geleceğe güzel bir şekilde bakmamızı sağlayan kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Sözlerime Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önem ve değeri anımsatarak başlatmak istiyorum. Cumhuriyet kazanımlarımızla Türk kadını birçok dünya ülkesinden çok daha önce birçok hakları elde etti. Bugün kadınımız hayatın yaşamın her alanında var. Siyasetten sağlıktan ekonomiden ticarete kadar her alanda mevcutlar. Nurten hanımın da belirttiği gibi güzelliklerin yanı sıra kadınlarımızın sorunları da var. Muhakkak ki en başta kadına şiddet… İşte 8 Mart günü de tüm dünyada bu tür problemlere dikkat çekmek için olan bir gün. Gölcük Kent Konseyimiz kurulduğu günden bugüne kadar bu anlamlı güne farkındalık oluşturulması için bu türlü programlar düzenliyor.’

‘Hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum’

Şentürk, konuşmasının devamında, ‘Ben bu anlamda Nurten Hanım ile ekibini ve tüm Gölcük kadınlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli tüm hanımefendilerin gününü kutluyorum.Aynı zamanda Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği bize bugün çok güzel katkılar verdi.Kadın El Emeği pazarımıza katkı veren kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Yarın akşam güzel bir Türk Halk Sanat Müziği konserimiz olacak. Tekrardan hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum’ dedi.

Sezer, ‘Kurtuluş Savaşı sırasında kadınlarımızın verdiği mücadele takdire şayandır’

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında  “Şimdi benden önceki konuşmacılar kadın haklarıyla alakalı çok güzel beyanatlarda bulundu. Ben de kısaca bu konu hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Çünkü bugün çok önemli bir gün. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün kabulünden bu yana dünya çapında alınan çok önemli bir merhale var. Ancak bizim zaten milli ve manevi değerlerimiz ve Türk Devlet geleneği kadınları toplum içerisinde çok önemli bir noktada addediyor. Kadınlarımızda dün olduğu gibi bugünde hayatın ve sosyal yaşamın içerisinde ve devlet yönetimi içerisinde dün olduğu gibi bugün de bulunmaya devam ediyorlar. Özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında kadınlarımızın verdiği mücadele takdire şayandır.’

‘Tüm Kadınlarımızın bu müstesna gününü tebrik ediyorum’

 ‘Kadınlarımız bir anne olarak geleceğimizin teminatı çocukları yetiştirenler olarak toplumun aslında temel direğini oluşturmaktadırlar’ diyen Sezer, konuşmasının devamında, ‘Bizim kadın haklarıyla alakalı olarak özellikle Dünya Kadınlar Gününü kutladığımızda bir hakkı teslim etmemiz lazım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında ilk defa belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiği bundan dört sene sonra milletvekili seçimlerinde de yine kadınlara seçme seçilme hakkı verildiğini özellikle hatırlatmak istiyorum. Bu tarihler Fransa’dan 11 yıl önce, Belçika’dan 14 yıl önce ve İsviçre’den de 16 yıl öncedir. Bu aslında baktığımız zaman Avrupa’nın çok çok öncesinde bir öngörü ile hareket edildiğini göstermektedir’ dedi.

‘Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’

Belediye Başkanı Sezer, ‘Bugün kadınlarımız eğitimden sanata ve her türlü üretim faaliyetinde bulunmaktadırlar. Yargıda ve siyasette de keza aynı şekilde kadınlarımız hak ettiği yeri şu an itibarıyla daha da fazlasını hak etmekle birlikte almış durumdadırlar. Önemli yasal düzenlemeler yapıldı, değişiklikler yapıldı eşit işe eşit ücreti olması gibi; ancak bunların daha da ileri notlara taşınması Cumhuriyet değerlerimizle inşallah mümkün olacaktır. Ben soğuk bir günde teşrif ederek bu programa katılan özellikle kadınlarımız başta olmak üzere Meslek Yüksekokulu Müdürümüze,Kadın Meclisi Başkanımıza,Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanlarına, hasetten teşekkür etmek istiyorum. Bu toprakların Vatan olması için ve korunması için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin anneleri elleri öpmesi Muhterem Anneleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum ve kıymetli hemşehrilerim kadınlarımızın da Dünya Kadınlar gününü kutlayarak sizlere saygı hürmetle selamlıyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.

GFSD’nin Fotoğraf Sergisi büyük beğeni topladı

Konuşmaların ardından Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından Anıtpark’ta açılan fotoğraf sergisi ve akabinde el emeği pazarı stantları gezildi. Programda ayrıca kadınlara ilçe protokolü tarafından karanfil takdim edildi.

Haber: Serap DURUKAN



Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı koptu 1 VATANDAŞ YARALANDI

Değirmendere Sahili’nde Çay Bahçesi kültürü devam ediyor AKŞAMI AYRI GÜNDÜZÜ AYRI YOĞUN OLUYOR

Çınarlık Meydan Kafe yoğun ilgi görmeye devam ediyor DEĞİRMENDERELİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Yüzbaşılar mevkide kavşak ayakları resimler ile güzelleştirilmeli

Değirmendere tabelası yerine geri döndü

Değirmendere kayık çekek projesinde sona doğru

Değirmendere Yalı Evleri ve Yalı Otel’e ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT

Değirmendere’de o caddelerde trafik kademeli olarak sağlanacak

Dörtyol Mevkii’nde trafik yoğunluğu dikkat çekiyor

Değirmendere Sahili Takı Stantları ile renkleniyor

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DİKKATLİ OLUNMALI’

ENFLASYON GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEMEKTE

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “ENFLASYON DÜZELTMESİ MUAFİYETİ İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLSUN”

KSO Başkanı Zeytinoğlu Ağustos ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KOTO’da ‘İş Geliştirme Desteği’ne davet toplantısı

Başkan Bulut’tan ihracat yorumu TEMMUZ AYINDA FARK KAPANDI

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge ve işgücü verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretimini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Musa Mısırlıoğlu, “İLK 7 AYDA 93 MİLYON LİRA KREDİ VERDİK”

ENFLASYON MAAŞLARI ERİTİYOR, REFAH PAYI ŞART

Yeni Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile açıldı “KOCAELİ’YE 350 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK”

3 aylık yaz tatili sona erdi 33 BİN 500 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPIYOR

Gölcük’te yeni hastane için 3 hatta güzergah değişikliği

Karamürsel’de çıkan orman yangını 3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaman "Okula başlamanın maliyeti arttı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu "İSRAİL, GAZZE'DE DURMAYACAK”

Körfez Gümrük Müdürlüğü yıkılacak

Kocaeli Defterdarlığı Görevine Atanan Osman Eşgin, VALİ İLHAMİ AKTAŞ’I ZİYARET ETTİ

Kafede çıkan silahlı kavga kanlı bitti KARDEŞTEN SONRA AĞABEY DE HAYATINI KAYBETTİ

Hisareyn Mavi Şehir’de asfalt serimi yapıldı

Araç sahiplerinin oto elektrik arızalarında ilk tercih noktası REMZİ OTO ELEKTRİK HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

Sarıkan ve Kaygusuz ailelerinin mutlu günü ÇİĞDEM İLE HÜSEYİN EVLİLİK YOLUNDA İLK ADIMLARINI ATTILAR

Büyükşehir Zabıtası görevde okul önleri güvende

Nazmiye Muratlı, Paris 2024'te madalya kazandı!

Darıca Türkelispor lige doludizgin hazırlanıyor!

Başiskele’de Gençler İçin Bir İlk: Calisthenics Park

Başiskele Belediye Spor Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gölcük’e geliyor YENİ DEVLET HASTANESİ FAALİYETE BAŞLIYOR

Emekli astsubay Kanser hastası eşini öldürdü AYNI TABANCAYLA İNTİHAR ETTİ

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DİKKATLİ OLUNMALI’

Kıymet Budak cinayetinde yeni gelişme

Halk Sağlığı Haftasında Sağlık İçin Yürüdüler

GESOTİM Merhum Kaymakam Özdemir’in ismini EĞİTİM SALONUNDA YAŞATACAK

Dt. Gamze Manav’dan diş sallanması konusunda önemli bilgiler

Toplu taşımada kış tarifesi başlıyor

BAŞİSKELE’DE ALTYAPI YATIRIMLARI, SÜRDÜRÜLEBİLİR SU YÖNETİMİNE KATKI SAĞLIYOR

DDC Makina, Fas ile ticaret köprüsü kurdu

Yamaha X Max Kocaeli Grubu göz kontrolünden geçti

Baraçlı: En büyük varlığım hayal gücümdür

Kocaeli Kart ofisleri cumartesi günü hizmet verecek

Yükleniyor