Tarih: 17.10.2024 16:19

Kocaelispor Altyapısı Sorumlu Başkan Yardımcısı Rafet Kırgız “KOCAELİSPOR’UN YÜZDE 50-60’I  ALTYAPIDAN YETİŞECEK’’

Facebook Twitter Linked-in

Kocaelispor Altyapısı Sorumlu Başkan Yardımcısı Rafet Kırgız, altyapı çalışmaları ve kulübün geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kırgız, altyapının gelişimi için sabırlı olunması gerektiğini vurgularken, uzun vadeli hedeflerinin altyapıdan yetişen oyuncularla güçlü bir takım oluşturmak olduğunu söyledi.

KADRONUN YÜZDE 50-60’I ALTYAPIDAN YETİŞMİŞ OLACAK”

Rafet Kırgız açıklamalarında şunları söyledi, "Altyapı bir ağaca benzer, ekiyorsunuz, meyve vermesi için beklemeniz gerekiyor. Sabırlı olacağız, göreceğiz. Üç, dört yıl sonra Kocaelispor’un kadrosunun yüzde 50-60’ı altyapıdan yetişmiş oyunculardan oluşacak.

İZLEYECEĞİZ, BEĞENECEĞİZ, İDMANA ALACAĞIZ”

Kesinlikle oyuncuları seçerek kulübümüze kazandırmayacağız. İzleyeceğiz, beğendiğimiz sporcuları kulüplerinin izniyle idmanlara alacağız. Amatör takımlar da bizi destekliyor, hepsine teşekkür ediyorum. Müthiş bir altyapımız var. Yeni soyunma odaları, yatakhaneler ve spor salonları yapılıyor, hepsi bitmek üzere."

“DIŞARIDAN 47 OYUNCU KAZANDIRDIK”

İleride bir bayan futbol takımı oluşturmayı da planlıyoruz. Biz bir markayız ve bu markayı yüceltmemiz lazım. Bu yıl U11’den U17’ye kadar farklı yaş gruplarında dışarıdan 47 oyuncu kazandırdık. Tüm amatör kulüplerimize teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle daha da güçleneceğiz”

ŞEHİR DIŞINDAN TALEPLER VAR

Kocaelispor altyapı sorumlusu Rafet Kırgız, her ilçede Kocaelispor’un bir spor birimi bulunmasını hedeflediklerini belirtti. Bu konuda çalışmalar yapıldığını söyleyen Kırgız, büyük bir talep olduğunu ve sadece il içinde değil, çevre illerden de Kocaelispor’a ilgi gösterildiğini ifade etti. Ancak, Kocaelispor’un henüz her ilçede futbol birimi olmadığını vurguladı ve amaçlarının tüm ilçelere bu yapıyı yaymak olduğunu dile getirdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —