• BIST 100

    14177,77%-0,42
  • DOLAR

    42,92% 0,18
  • EURO

    50,55% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6233,54% 1,03
  • Ç. ALTIN

    10015,01% 0,28

“KÜÇÜK ESNAFIMIZ KAMU BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA BEKLİYOR”

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ilçemizdeki birçok esnafın kamu borcu nedeniyle zor durumda olduğunu ifade ederek “Küçük esnafımız kamu borçları için yapılandırma bekliyor” dedi.

YURT HABERLERİ 2.09.2024 17:13:00 0
 “KÜÇÜK ESNAFIMIZ KAMU BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA BEKLİYOR”

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, bakkallar başta olmak üzere ilçemizdeki birçok esnafın kamu borcu nedeniyle zor durumda olduğunu ifade ederek “Küçük esnafımız kamu borçları için yapılandırma bekliyor” dedi.

“Bu durum, esnafın iş yapmasını da büyük ölçüde engelliyor”

 

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, yaptığı açıklamada, “Küçük esnafımız, bakkallarımız başta olmak üzere ilçemizde birçok esnafımızın özellikle kamuya olan borçlarının, ekonominin mevcut durumu nedeniyle enflasyonun artmasından ötürü arttığını ve esnafımızın nefes almakta zorlanmaya başladığını görüyoruz. Bu durum, esnafın iş yapmasını da büyük ölçüde engelliyor. Artan borçlar nedeniyle geçmiş dönemde kullanılan kredi taksitlerinin ödenmesinde, faizlerinin yüksek olmasından ötürü sorun çıktığını görüyoruz. Kamuya olan vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılıp esnafa kolaylık sağlanması devlete de bekleyen kamu borçlarının ödenmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır. İşlem hacminin küçük olmasından ötürü taksitleri ödemekte zorluk yaşayan esnafımız, bundan dolayı manevi sıkıntılar da yaşamaya başladı. Esnafımızın bir nebze olsun rahatlayabilmesi için en azından kamuya olan borçlarına yapılandırma hakkı verilmesini istiyoruz. Böylelikle esnafımız, borçlarını daha kolay bir şekilde ödeyebilecek. Esnafımıza bu hak verilmeli. Çünkü esnafımızın bu konuda rahat bir nefes almaya ihtiyacı var” dedi.

 

“Halkımız okul alışverişlerini esnafımızdan yapmalı”

Yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi vatandaşların okul alışverişlerini zincir marketler yerine esnaflardan yapması gerektiğini söyleyen Başkan Kesgin, “Bu konuda Gölcük halkımızdan bir talebimiz var. Halkımız okul alışverişlerini esnafımızdan yapsın. Esnafımızın bu konuda Gölcüklü vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacı var. Vatandaşlar okul ihtiyaçlarını esnafımızdan yaptığı takdirde her bir esnafımız kendi işini yapabilecek, evine daha rahat ekmek götürebilecektir. İlçe ticaretinin hareketlenmesi, esnafımızın rahat nefes alabilmesi için halkımızın alışverişinde küçük esnafımızı tercih etmesi oldukça önemli. Sadece bu dönemde değil, her dönemde küçük esnafımızı tercih etmemiz gerektiğini sürekli olarak ifade ediyoruz” diye konuştu. 

“Uzun bir zamandan bu yana bu marketlerin bakkalımıza verilmesini beklemekteyiz”

 

Başkan Kesgin son olarak açıklamasında, “Geride kalan dönem içerisinde ülkemizin birçok noktasında tarım kredi kooperatif marketler açıldı. Bu marketlerin öncelikle bakkallarımıza verilmesi adına bir çalışma başlatmıştık. Bu anlamda marketler birkaç bakkal esnafımıza verildi. Fakat ilerleyen süreç içerisinde bu durumun devam etmediğini gördük. Uzun bir zamandan bu yana da bu marketlerin bakkalımıza verilmesini beklemekteyiz. Verilen kooperatif marketlerin şu anki ürün eksiğinin giderilmesi, tam teşekküllü bir şekilde bakkalların bayi yapılıp halka uygun fiyata ürün ve hizmet sunması, rekabet koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde esnaflarımız zincir marketlere karşı mücadelesini sürdürebilir. Bu konu esnafımız için çok önemli” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN

 

REZİLLİK DİZ BOYU…

KİTAPHANE'DE ÇOBANKALE'NİN SIRLARI AÇIĞA ÇIKARILDI

BÜYÜKAKIN: “AKADEMİ LİSELERDE GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

KANDİLİN MANEVİ LEZZETİ VATANDAŞLA BULUŞTURULDU

BAŞKAN ÖLMEZ’DEN HASTALARA ANLAMLI ZİYARET

KARTEPE ZİRVE YOLUNDA TÜM İŞLEMLER TAMAM

REGAİP KANDİLİ’NE ÖZEL İLHAM VEREN KADINLAR BULUŞMASI

SAYGINLAR KULÜBÜ’NÜN ‘TARIM’ KEYFİ

''İKİ DENİZ BİR ŞEHİR'' FOTOGRAF YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

RANDEVUSUZ SAĞLIK YORGUN EĞİTİM DARALAN CÜZDAN

''EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI''

ARANAN 2 FİRARİ YAKALANDI

TÜRK DONANMASININ KALBİ 100 YAŞINDA

KANDIRA CEZAEVİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

“TÜRKİYE; TEKNOLOJİ, KALİTE VE İŞÇİLİKTE ÇOK GÜÇLÜ”

BÜYÜKŞEHİR, MEVLANA’YI SEMA İLE YAD ETTİ

GÖLCÜKSPOR U19 TAKIMI YİNE KAZANDI

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, “HEDEFLER GELİRSE AVRUPA ZATEN GELİR”

MEHMET AKİF ERSOY VEFATININ 89. YILINDA GÖLCÜK’TE ANILDI

ÖZ METAL-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI YALÇIN ÇETİN GÖLCÜK’TE TEMASLARDA BULUNDU

KOCAELİ’DE HUZUR BOZAN ŞOFÖRLERE GEÇİT YOK

AFETLERE HAZIRLIKTA DİRENÇ VAR VE BU İÇİMİ YAKIYOR

MİNİKLER, YERLİ MALINI HAL BİNASINDA ÖĞRENDİ

GÖLCÜK’TE İDRAR VE GAİTA KAÇIRMAYA YÖNELİK TEDAVİ YÖNTEMLERİ ANLATILACAK

EVLER KÜÇÜLDÜ

KARTEPELİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

HIRSIZLIK FİRARİSİ YAKALANDI

KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN FIRTINA ALARMI

KOCAELİ'DE FETÖ OPERASYONU

HÜSEYİN BAT ANNESİNİ KAYBETTİ

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

''EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI''

MİNİKLER, YERLİ MALINI HAL BİNASINDA ÖĞRENDİ

KARTEPELİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

SALMAN ‘’AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ASGARİ ÜCRET SOSYAL ÇÖKÜŞTÜR!’’

CEDİT’TE KİRA YARDIMLARI DEVAM EDECEK

KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ: SORUMLULUK ALMAYA DEVAM EDECEK

MISIRLIOĞLU ‘’2026 HEDEFİ: DAHA GÜÇLÜ BÜTÇE VE DÜŞÜK FAİZ’’

RAYLI SİSTEM GÜÇLENİYOR, ULAŞIM ÇAĞ ATLIYOR

İSU, SU YÖNETİMİNDE REFERANS KURUM OLMA KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR

BAŞKAN SARI ‘’KAZANILMIŞ HAKLARIMIZDAN TAVİZ YOK’’

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9