Tarih: 21.08.2024 16:42

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı “DEVLET ORTA YOLU BULMALI”

Facebook Twitter Linked-in

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı haftalık olağan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Gölcük’te ortalama ev kirasının 18-20 bin bandında olduğunu ifade eden Kayı; ‘Maalesef bu durum artık acınası bir hal aldı. Emekli maaşının 12.500, Asgari ücretin 17 bin ₺ olduğu yerde insanlardan 20 bin kira vermesini beklemek çok saçma. Devlet bu konuya el atıp kiracı ile ev sahibi arasında orta yolu bulmalı’ dedi.

“İŞSİZLİK ARTIYOR”

1 senedir uygulanan para politikasından ötürü işsizliğin arttığını ifade eden Kayı; ‘Bunu sadece işçi çıkartmaya bağlamak yanlış olur. İnsanlar fabrikalarda 25-30 bin para kazanıp 20 bin kirayı nasıl verecek? Diyelim verdi nasıl geçinip, çoluk çocuğuna bakacak. Diğer illerden ilimize çalışmak için gelen aileler hayat pahalılığından köylerine geri dönüyor. Gölcük’te ki fabrikalar sürekli işçi arıyor. Bu sorun artık ciddi boyutlara ulaştı’ dedi.

“VATANDAŞIN ÜZERİNE NE KADAR DAHA GİDİLECEK?”

Yıllarca uygulanan Nas modeli ekonomi planının tutmadığını ancak bunun faturasının yine vatandaşa kesildiğini belirten Kayı; ‘Ben ekonomistim deyip ülkeyi uçuruma sürükledi, şimdi de pardon deyip faiz arttırdı. Hem dolar tavan yaptı hem faiz %50’lere ulaştı. Ne yazık ki en ufak bir sorumluluk almadan vatandaşın ve esnafın vergi yükü arttırılarak bu açığı kapatmaya çalışıyorlar. Önce Nas modelini sonra yüksek faiz modelini vatandaş mı istedi de faturayı ona kesiyorsun? Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —