Tarih: 08.08.2018 11:47

Abanoz, ‘Otizm ve Down Sendromu aynı değildir’

Facebook Twitter Linked-in

Abanoz, ‘Otizm ve Down Sendromu aynı değildir’

+ 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Başkanı Belgin Abanoz Otizm ile Down Sendromu arasındaki farkı bir kez daha gazetemize yanıtladı. Başkan Abanoz, Otizm ile Down Sendromu’nun aynı olarak algılandığını dile getirerek, bu konu hakkında önemli bilgiler verdi.

 + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz otizm ve down sendromu arasında ki farklar hakkında şu bilgilere yer verdi: “Otizm ve Down Sendromu arasındaki fark en önemli ayrımını gebelik sırasında gösterir. Down Sendromu gebelik sırasında tanısı konabilen bir durumdur. Otizm ise gebelik sırasında değil, üç yaşından önce belirtilerini gösteren üç yaşından sonra tanısı konulabilen bir durumdur.

Otizm; yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkar ve ömür boyu devam eder

Otizm erkek çocuklarda kız çocuklarına göre daha fazla görülür. Down Sendromunda cinsiyet ayrımı olmayıp kız erkek çocuklarında eşit oranda görülür. Otistik çocuklar fiziksel açıdan normale yakın görünmekle birlikte Down Sendromlu çocuklarda genetik farklılığın vermiş olduğu belirgin özellikler vardır. Otizm; yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösterir.

Otizm zihinsel bir engel değildir

Down sendromunda ise hastalık olmadığı gibi herhangi bir ilacıda yok. Sadece Down Sendromun getirdiği bazı komplikasyon var. Eğitim alıp üniversiteyi bitiren ve çalışan örnekler çok fazladır. Amerika’da yapılan araştırmalar sonuca otizmin sebebinin aşılar ve organik olmayan katkı gıdalarına yönelik olduğu söylenmektedir. Otizm zihinsel bir engel değildir. Otizmli çocuklar sadece farklı düşünüyor ama eksik değillerdir. Otizm beyinde ki sinir bağlantılarıyla ilgili nörolojik bir rahatsızlık olduğu ifade ediliyor. Otizmli çocukların sevgi ve ilgiyle değişik tecrübeler yaşayabilecekleri, ortamlarda bulunarak fiziki yeteneklerinin keşfedilebileceği bilinmektedir. Otizmli çocukların ailelerine destek verilmesi gerekiyor. Çocuklarında ki gizli, özel yeteneğini ortaya çıkarmak için hayat boyu mücadele eden annelerin korunması gerekiyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —