Tarih: 10.11.2023 09:13

ADD Gölcük Şubesi 10 Kasım’da Değirmendere’de bir araya geldi ‘ATAMIZI ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ’

Facebook Twitter Linked-in

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85.yıldönümü münasebetiyle Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu programı düzenledi.

Programa ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, Yönetimi, Denizaltıyı Sevenler Derneği Başkanı Hüseyin Kırca, Yönetimi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Gölcük Şubesi Yönetimi ve davetliler katılım sağladı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumunda bulunuldu

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş Atatürk Anıtına çelenk sunumunu gerçekleştirdikten sonra şu konuşmayı yaptı: ‘Kurtarıcımızı, kurucumuz, değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran, saygı ve özlemle anarken onur ve gururla 100. Yaşını kutladığımız, tarihin en büyük devrimlerinden biri, belki de birincisi olan Türk Devriminin ürünü Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah içinde yaşatmak, ‘Din kisvesi altındaki küfür melanetten’ esirgeyip, ‘Şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi’ olmamasını sağlamak, ‘Türk İstikbalinin Evladı’ olarak vazgeçilmez görevimizdir. Yitirişimizin 85. Yılında Büyük Atatürk’ü, sadece minnetle, şükranla, saygıyla anmayı isterdik elbetti. Ama on yıllardır yaşadıklarımız, özellikle son yıllarda ilke, devrim ve eserlerine yapılan hadsiz, haksız ve ahlaksız saldırılar yanında, önerdiği akıl ve bilim yolundan sapma gösterdiği hedeflerden uzaklaşma sonucu ülkemizin içine düşürüldüğü durum, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, emekçilerimizin hali öylesine içimizi acıtıyor ki, Milletçe O’na duyduğumuz özlem her geçen gün katlanarak artıyor, erken yitirmenin acısı yüreklerimizi yakıyor.’

‘Atatürk’ün izinden gitmek zorundayız’

Özbaş, konuşmasının devamında, ‘Son dönemlerin hemen bütün devlet yöneticileri işlerine geldiğinde ‘İzinde’ olduklarını söylediler, övgüler düzdüler, gün geldi özdeyişlerini gün geldi devasa posterlerini kullandılar ama hiç biri antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı, İnançlı Atatürkçüler cesur ve kararı devrimcileri ola(a)madılar. Başarıları gözlerinin önünde duran Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin Karma Üretim Ekonomisini terk ettiler’ dedi.

‘Özlemimiz her geçen gün daha da artıyor’

Özbaş, ‘Atatürk mücadelesiyle, ideolojisiyle ve eserleri sadece Türk Ulusu için değil, dünya ve özellikle bölhemiz içinde değeri her geçen gün daha iyi anlaşılması ve örnek alınması gereken çok büyük bir önderdir. İdeolojisi Kemalizm (Atatürkçülük, Atatürkçü Düşünce Sistemi), çağını aşmış, gelecekte de geçerli olduğunu kanıtlamıştır. Milyonlarca yurttaşımızın son olarak 29 Ekim 2023’de gece yarısına kadar her fırsatta akın akın Anıtkabir’e koşmaları boşuna değildir. İç ve dış olumsuz güçlerin Aydınlanma Devrimlerinden, Laik Cumhuriyetten Ulusal Birlikten özgüvenden yoksun bırakmak için 100 yıldır çabaladıkları Türk ulusu hiç. Kuşkusuz Atatürk’ün akıl ve bilim yolunda aydınlık geleceğine yürüyecektir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85.yılında saygı ve özlemle anıyor, en yüksek sesimizle ’Yeniden Kemalist Devlet, Yeniden Laik Cumhuriyet’ diyor, siyaset kurumunu ve ulusumuzu sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —