Tarih: 11.07.2023 13:08

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, ‘LAİKLİK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR!’

Facebook Twitter Linked-in

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş,

‘LAİKLİK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR!’

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş okullarda imam görevlendirilmesi konusunda yaptığı basın açıklamasında “Laiklik olmazsa olmazımızdır” dedi.

‘Kabul edilemez’

 Açıklamasının devamında Cemil Özbaş şunları dile getirdi: “Saygıdeğer üyelerimiz,

 İzmir ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüklerinin, İl Müftülükleri ile yürüttükleri okullarımıza ‘Manevi Danışman’ sıfatıyla pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, Kuran Kursu öğreticisi gibi kişileri görevlendirdikleri duyumları alınmaktadır.  Daha önce de yüzlerce okulumuzu dinci vakıfların kullanımına açtığı hafızalarda tazeliğini koruyan “Milli” Eğitim Bakanlığı, ne yazık ki artık ülkemiz için ciddi bir beka sorunu haline gelmiştir. İktidarın “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” gerçeğini yadsıyan, devletimizin laik niteliğini yok sayan bu tür uygulamaları Anayasamızın 2. ve 24. maddelerine olduğu gibi, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa ve 430 Sayılı Öğretim Birliği Yasasına da aykırıdır. Hal böyle iken; varlık nedenleri Cumhuriyeti korumak olan Cumhuriyet Savcılarının olayları tepkisiz izlemeleri kabul edilemez. ‘

‘Cumhuriyet Savcılarını da görevlerini yapmaya davet ediyoruz’

Özbaş, son olarak, ‘Laiklik; demokrasinin olmazsa olmazı ve Cumhuriyet kubbemizin kilit taşı, ulusal birliğimizin, iç barışımızın ve bilimsel gelişmemizin en önemli güvencesidir, gözümüz gibi korunmalıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, devletimizi yönetme yükümlülüğü üstlenmiş siyasi ve bürokratik kadroları Anayasa ve yasalara uymaya, muhalefet partilerini konunun takipçisi olmaya, Milli Eğitim Bakanlığını adındaki “Milli” ve “Eğitim” sözcüklerinin anlamına uygun davranmaya, Cumhuriyet savcılarını da görevlerini yapmaya davet ediyoruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —