Tarih: 15.01.2023 09:26

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş, ‘YILIN ATATÜRKÇÜSÜ ÖDÜL TÖRENİ 31 OCAK’TA’

Facebook Twitter Linked-in

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Cemil Özbaş,  2022 yılı ‘Yılın Atatürkçüsü’ Ödüllerinin sahiplerini açıklarken, ödül töreninin 31 Ocak’ta yapılacağını duyurdu.

‘Bu düşünsel zenginlik Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin eseridir’

Başkan Özbaş, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ‘Atatürkçü Düşünce Derneği “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” düsturuyla Atatürk Cumhuriyeti’nin akıl ve bilim ışığında ilerleyen Cumhuriyet aydınlarına tüzüğümüz gereği her yıl “Yılın Atatürkçüsü” ödülleri vermektedir. Cumhuriyet, Aydınlanma Devrimleri ile nitelikli, onurlu bir ulus yaratmayı başarmış, bilimde, eğitimde, dış politikada, kültür-sanatta, iletişimde ve düşünsel alanda dünyanın takdirini kazanmış pek çok insan yetiştirmiştir. Bu düşünsel zenginlik Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin eseridir.’

İsimler belli oldu

Özbaş, açıklamalarının devamında, ‘Atatürkçüler, bu nitelikli yapılarıyla günümüzün yaralarını da sararak Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’nin laik, özgür ve bilimsel Türkiye’sini yaratacak güçtedir. Her alanda yetişmiş çok sayıda seçkin insanlarımız arasından Ödül Komitemizin uzun ve titiz çalışmaları sonunda 2022 yılı “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerinin: Basın alanında: Alev Coşkun, Kültür ve sanat alanında: Pınar Ayhan,Dış politika alanında: Onur Öymen, Bilim ve eğitim alanında: Sinan Meydan’a verilmesi kararı alınmıştır’ dedi.

Muammer Aksoy unutulmadı

ADD Gölcük Şubesi Başkanı Özbaş, son olarak, “Yılın Atatürkçüsü” ödülleri bu yıl da Kurucu Genel Başkanımız Muammer Aksoy’un alçakça katledişinin 33. Yıldönümünde anılacağı 31 Ocak 2023 tarihinde yapılacak törenle takdim edilecektir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —