Tarih: 01.02.2024 12:23

ADD Gölcük Şubesi Kurucu Başkanları MUAMMER AKSOY’U ANDI

Facebook Twitter Linked-in

ADD Gölcük Şubesi Kurucu Başkanları

MUAMMER AKSOY’U ANDI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şubesi 31 Ocak 1990 tarihinde evinin önünde uğradığı hain suikast sonucu hayatını kaybeden kurucu başkanları Prof. Dr. Muammer Aksoy’u andı.

Programa Şube üyeleri ve davetliler katılım sağladı

Şube binasında bir araya gelen yönetim kurulu ve üyelerle birlikte düzenlenen anma toplantısında ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: ‘Saygıdeğer üyelerimiz, Adalet ve Demokrasi Haftası olarak adlandırdığımız 24-31 Ocak tarihlerini içine alan Ocak ayının son haftası maalesef acı olaylarla dolu olarak yaşandı geçmiş senelerde. Bu haftanın ilk günü olan 24 Ocak günü 24 Ocak 1993 sabahı evinin önündeki otomobiline konulan bomba ile yaşamdan, ailesinden, mücadelesinden koparılan Kemalist Devrimci, Kalpaksız Kuvvayı Milliyeci Uğur Mumcu’yu andık. Yine aynı tarih olan 24 Ocak’ta Atatürkçü, vatansever Emniyet Müdürü, göreve yaptığı Diyarbakır’da herkesin dostu olmuş, gönüllerde taht kurmuş Gaffar Okkan görevi başında uğradığı hain bir saldırı sonucu şehit edildi.’

‘Minnet ve şükranla anıyoruz’

Özbaş, açıklamalarının devamında, ‘Ocak ayının son günü olan 31 Ocak 1990 tarihinde ise Hukukçu, Ankara Barosu eski Başkanı, eski Milletvekili ve Derneğimizin kurucu başkanı, zorluklardan yılmayan mücadele adamı, karşı konulmaz bir Atatürkçü Prof. Dr. Muammer Aksoy evinin bulunduğu apartmanın girişinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Diğer bütün vatanseverlerimizi olduğu gibi Kurucu Genel Başkanımız Prof. Muammer Aksoy’u minnet ve şükranla anıyoruz. Onların açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru, tüm engelleri aşarak yılmadan mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz’ diyerek konuşmasının tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —