Tarih: 17.10.2024 16:30

ADD Gölcük Şube kültür sanat etkinlikleri kapsamında Gazeteci Yazar Banu Avar’dan “ÇOK KUTUPLU DÜNYA VE TÜRKİYE” KONULU SÖYLEŞİ

Facebook Twitter Linked-in

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube kültür sanat etkinlikleri kapsamında davet ettiği Gazeteci Yazar Banu Avar, “Çok kutuplu dünya ve Türkiye” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Değirmendere Yüzbaşılar girişinin karşısındaki Grand Manzara Düğün Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Katılım yoğun oldu

Söyleşiye ADD Kocaeli Şube Başkanı Ümran Esen, ADD Körfez İlçe Başkanı Dilek Fazlıoğlu, CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Özgür Yılmaz, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Şube Başkanı Bekir Tülü, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Metin Akyol ünlü gazeteci yazar Banu Avar’ın konuşmasını ilgiyle izlediler.

Avar, ““Millet olarak örgütlenmeliyiz”

Banu Avar ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı günlerindeki anılarından başlayan konuşmasında “Millet olarak örgütlenmeliyiz. Derin devlet yoktur, derin millet vardır. Uluslararası Af Örgütü gibi, İnsan Hakları Örgütü gibi oluşumlar tam anlamıyla birer pislik yuvasıdır” şeklinde konuştu. Son günlerdeki İsrail’in saldırganlığından söz eden Avar, “Yeni bir savaşın ortasından geçiyoruz” dedi.  Avar konuşmasında Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından kurulan oluşumundan söz ederek “BRICS çok önemli. Gerek güç anlamında, gerekse mali anlamda Asya yükselişe geçiyor” ifadelerini dile getirdi.  Avar “ABD ve İsrail haydut devlet” diyerek başladığı konuşmasının son bölümünde “Ahlaki bir çöküş içindeyiz çocuklarımıza çok dikkat etmeliyiz” dedi.

 

Söyleşinin sonunda Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş tarafından Banu Avar’a plaket ve ADD logolu kupa hediye edildi. Hep birlikte fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

Haber: Serap DURUKAN 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —