Ailemle Kültür, Sanat, Sağlık Yolundayım Projesi kapsamında CAMI SANATA ÇEVİRDİLER

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Gençlik Merkezi ve TÜMGES Derneği öncülüğünde hayata geçirilen Ailemle Kültür, Sanat, Sağlık Yolundayım Projesi kapsamında alevde cam şekillendirme atölye çalışması gerçekleştirildi.

BORSA 21.10.2025 15:21:00 0
Ailemle Kültür, Sanat, Sağlık Yolundayım Projesi kapsamında  CAMI SANATA ÇEVİRDİLER

Katılımcılar hayal güçlerini kullanarak camı sanata çevirdiler

Ailemle Kültür, Sanat, Sağlık Yolundayım Projesi kapsamında Sanat evinde gerçekleştirilen çalışma ile katılımcılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkarı Alevde Cam Şekillendirme Hocası Gönül Kocamaz eşliğinde cam şekillendirme eğitimi aldırlar. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen eğitimde Alevde Cam Şekillendirme Hocası Gönül Kocamaz, eğitim önce katılımcıları alevde cam şekillendirme sanatı, kullanılan malzemeler ve işlem sırasında izlenecek yollar konusunda önemli bilgiler verdi. 20 kişinin katılım sağladığı eğitimde yapılan bilgilendirmenin ardından katılımcılar hayal güçlerini kullanarak camı sanata çevirdiler.

“Eğitimlerimiz ebru, çarpana dokuma, keçe eğitimi ve naht sanatı ile devam edecek”

TÜMGES Derneği Başkanı Naz Camkıran gerçekleştirdikleri etkinlik konusunda yaptığı açıklamada, “Programımız Ailemle Kültür, Sanat, Sağlık Yolundayım Projesi Kapsamında Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında yapılıyor ve Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Gençlik Merkezi ve TÜMGES Derneği öncülüğünde yapılıyor. Bu aşama projemizin üçüncü ayağı oluyor. Zaten 3 kısma ayırmıştık. Sanat atölyelerimizin devam ediyor. Bugün yapmış olduğumuz alevle cam şekillendirme atölyesi ikinci atölyemiz. Akabinde ebru, çarpana dokuma, keçe eğitimi ve naht sanatı ile atölyelerimiz devam edecek” dedi.

“Şehrimize yeni bir sanat dalı getirmek istedik ve başardık””

Sözlerine devam eden Camkıran, “Atölye hocalarımız yine TÜMGES Derneği üyeleri olmakla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut olmayan Kültürel miras temsilcileri ve sanatkarları geliyorlar. Ulaşımı kolay olsun diye genelde Kocaeli’deki Somut olmayan Kültürel miras temsilcilerini seçtik ama keçe sanatçımız burada olmadığı için İstanbul’dan gelecek. Yani eğitmenlerimizin hepsi Kültür Bakanlığı Sanatçısı ve uzman eğitmenler, katılımcıları da biz eğitimin verimli ve kalitenin düşük olmaması amacıyla sınırlı sayıda tutmaya çalışıyoruz. Çünkü bire bir eğitim alıyorlar. Burada da hem somut olmayan kültürel miraslar yaşıyor hem de gruptan gruba farklı şeyler öğreniyorlar. Her grupta da farklı hocalarımız ve farklı öğrenciler olmasına özen gösteriyoruz. Alevde cam şekillendirme atölyemizde usta öğreticimiz Gönül Kocamaz yine Kültür Bakanlığı Turizm sanatçısı. Darıca’dan geliyor ve yaklaşık 15 yıldır bu mesleği yapıyor. Bugün de hem kültürel mirası koruma kapsamında alevde cam şekillendirme kurusu verdik. Yine 15-20 arasında katılımcıyla sınırlı tuttuk. Şehrimize yeni bir sanat dalı getirmek istedik ve başardık” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 

KOCAELİ’DE KARAVANLARA 1 NİSAN’A KADAR SÜRE

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU UZATILDI!

YEŞİLYURT MİLLET BAHÇESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

ELEKTRONİK ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN DA ANKARA’DA

KULİSTE MUHABBETLER...

DEĞİRMENDERE’DE İNTİHAR

‘’GÖLCÜK İÇİN BAŞKAN SEZER İLE OMUZ OMUZA ÇALIŞIYORUZ’’

ŞOFÖRLER ODASI "NİZAMETTİN BAŞKANLA DEVAM" DEDİ

KÜTÜPHANELER HAFTASI’NDA ÖĞRENCİLERE TİYATRO KEYFİ

PEHLEVAN GÖLCÜK'TE SAĞLIK HİZMETLERİNİ DENETLEDİ

TCDD'DEN UYARI! 15 GÜN YASAK GELİYOR

GÖLCÜK’TE SANAT ÇİÇEK AÇTI

İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ YAŞA

SERACILIK VE HAYVANCILIĞA DESTEK

GÖLCÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SONA YAKLAŞTI

YENİ MAKİNE İKMAL ATÖLYESİ İÇİN İHALE TAMAM

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A ZİYARETÇİ AKINI

SAHİLLER MAVİ TAKIM İLE NEFES ALIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ ÖĞRETMENE ÖLDÜRESİYE DAYAK

KAFEYİ ALEVE VERMİŞLERDİ: KUNDAKÇILAR YAKALANDI

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “İNSANLIĞIN KURTULUŞU O’NUN (S.A.V.) YOLUNDAN GİTMEKLE OLACAK”

ORMANYA BAYRAMDA YİNE ZİRVEDE

"SU İÇSEM YARIYOR DİYORSANIZ LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ"

SEDAŞ’TAN ŞEBEKE GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI

KOCAELİ’NİN ALTIN KIZI, TUĞÇE BEDER ŞAMPİYON!

MHP KOCAELİ TEŞKİLATI YAŞLILAR HAFTASI’NDA HUZUREVİ’NDE

BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBZE’YE DEV CAMİ

15 SANTİMETRELİK DEV MYOM KAPALI YÖNTEMLE ALINDI

BAŞİSKELE KAVŞAĞI’NIN SİLUETİ ORTAYA ÇIKIYOR

Yükleniyor

loading
  • BIST 100

    15885,70%-1,48
  • DOLAR

    44,36% 0,05
  • EURO

    51,37% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6370,19% -0,83
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17