Tarih: 26.04.2023 13:33

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 6. Sıra Milletvekili Adayı Sami Çakır “14 MAYIS, ASLINDA TÜRKİYE’NİN KADERİNİN SEÇİMİDİR”

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 6. Sıra Milletvekili Adayı Sami Çakır

“14 MAYIS, ASLINDA TÜRKİYE’NİN KADERİNİN SEÇİMİDİR”

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 6. Sıra Milletvekili Adayı Sami Çakır, seçim çalışmaları kapsamında ilçemizi ziyaret etti. Saha çalışması öncesi AK Parti Gölcük İlçe Başkanlığı’nda İlçe Yönetimi ile bir araya gelen Çakır burada yaptığı açıklamada, “14 Mayıs, aslında Türkiye’nin kaderinin seçimidir” dedi.

“Türkiye 14 Mayıs 2023’te tarihi bir seçime gidiyor”

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve 6. Sıra Milletvekili Adayı Sami Çakır, saha çalışmaları kapsamında ilçemizi ziyaret etti. Çakır, saha çalışmaları öncesinde AK Parti Gölcük İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Çakır’ın ziyaretinde AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, yönetimi ve partililer hazır bulundu. Çakır, ziyarette yaptığı konuşmasında “Türkiye 14 Mayıs 2023’te tarihi bir seçime gidiyor. Bir önceki seçimleri değerlendirirken ‘Bu seçim, önceki seçimlerden çok daha farklı bir seçim’ diyorduk ama 14 Mayıs ile ilgili bunları söylemiyoruz. 14 Mayıs, aslında Türkiye’nin kaderinin seçimidir. Bu kadar net ifade etmek lazım” dedi.

“Amerika ve Avrupa’ya rağmen Erdoğan’ın seçilmesi gereken bir seçimdir”

Sözlerine devam eden Çakır, “Yapılanlarla, yapmaya çalışanlarla, yapmak isteyenlerle bugüne kadar yapılanların karşısında hep takoz olmuş, yapılanları değiştirmeyi taahhüt eden bir karşı anlayışın arasındaki seçimdir. Toplumun da bunu bu ölçekte değerlendirdiğini de biliyoruz. Son bir senedir karşı taraftaki yapının tamamının söylemlerinde bunu bulabilirsiniz. Birkaç günden beri bu konsept tutmadı. Herhangi bir rant elde etme imkanları olmadığı için karşı tarafın, ‘Bu yapılanlar iyi şeylerdir ve gereklidir’ diyeceklerine de şahit olacaksınız. Eğer yurtdışında Biden, bu seçimde Tayyip Erdoğan gitmelidir diyorsa bu seçim, Amerika’ya karşı bir seçimdir. Avrupa, Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi gerekir diyorsa bu seçim, Avrupa’ya rağmen Erdoğan’ın seçilmesi gereken bir seçimdir” dedi.

“Çok kolay bir seçim olmayacak”

Açıklamalarını sürdüren Çakır, “Kandil’de terörün başındaki adamlar, bize karşı yapılan her çalışmanın arkasındayız diye bir ifade kullanabiliyorsa bu seçimin nelere mal olacağını hesaplayacağımız bir seçim olduğunu kabul etmek durumundayız. Çok kolay bir seçim olmayacak. Karşıki masanın bakış açısının, kendi içlerinde bir mutabakatının olmadığını bildiğimiz bir seçimdeyiz. Ülkeyi daha önce yaşanmış sıkıntılara, kaos ortamlarına taşıyabilecek, her türlü sıkıntıyı barındıran bir ekibe karşı, 20 senelik test edilmiş, ülkenin ileriye yönelik hedeflerini gerçekleştirme noktasında gayret etmiş bir iktidar arasındaki seçimdir. Bu seçimde biz bunu savunacağız. Milletin sağduyusuna, teveccühüne biz bugüne kadar asla itiraz etmedik. Milletimize güvenerek bugünlere geldik. 21 senenin temelinde de bu var. Eksiklerimiz olabilir ama bunları giderebilecek, bunları görerek ve gidermeyi taahhüt eden bir anlayışla seçime gidiyoruz” dedi.

“İnşallah hayırlı, kazasız, belasız bir seçim olur”

Çakır son olarak açıklamasında, “2023 yılı hedeflerini koyduğumuzda, 2023 yılı hedeflerinin hayali olduğunu söyleyenlerin, bugün 2023 yılının ortalarına geldiğimizde yaşadıklarımız, kazançlarımız, ortaya konan eserlerin tamamı, 2023 yılındaki hedefleri gerçekleştirme noktasındaki AK Parti idealinin halkımız tarafından sahiplenmesinin işareti olarak gösterilebilir. TOGG, ortaya konmuş bir eserdir. Muharip bir uçağımız var, ondan bahsediyoruz. Türkiye her şeyi değerlendirerek hareket etmek durumundadır. Başarmak durumunda olduğumuz bir seçimdeyiz. İnşallah hayırlı, kazasız, belasız bir seçim olur, kaos hedefleyenlerin buna ulaşamadığı bir seçim olur” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —