• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    33,99% 0,29
  • EURO

    37,82% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2822,85% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz “ÇÖP ARITMA TESİSİ 12 İLÇEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, haftalık olağan basın açıklamasında gündemi değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu.

siyaset 21.08.2024 16:50:00 0
AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz  “ÇÖP ARITMA TESİSİ 12 İLÇEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, haftalık olağan basın açıklamasında gündemi değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Yavuz Kandıra’da yapılması gündemde olan Çöp Arıtma Tesisi’nin büyük önem taşıdığını ifade ederek, gerçekleştirilecek olan tesisin 12 ilçe içinde büyük önem taşıdığını belirtti.

“Kocaeli İl Danışma Meclisi Toplantısı’nı en iyi katılım ilçemizden oldu”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz ilk olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AK Parti Kocaeli İl Danışma Meclisi Toplantısı’nı değerlendirdi. Başkan Yavuz açıklamasında,  “İl Danışma Meclisimiz her zaman olduğu gibi coşkuyla, birlik ve beraberliğimiz yapıldı ve katılım oldukça yoğun oldu. Tabi katılım en iyi ilçeler arasında yine Gölcük oldu. Bu gibi programlar insanların size olan güveni gösteriyor. Danışma Meclisi Toplantımızda çok ciddi mesajlar verildi. Özellikle Tahir başkanımız yaptığı konuşmada çok önemli mesajlar verdi” dedi.

“Kocaeli’de bir günlük çöp bir milyon tonun üzerinde” 

Kandıra’ya yapılması gündemde olan çöp arıtma tesisi konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz, “Kandıra’da yapılması planlanan çöp atık tesisi konusunda Tahir başkanımız çok güzel tarif etti. Şunu net belirtmek istiyorum; İlimize bu tesisi yapmazsak 1, 1 buçuk yıl sonra çöp stoğumuz dolacağı için evlerimizin önünde çöplerin birikeceğini göreceğiz. Muhalefet olmak için muhalefetlik yapılmaz. Tabi şunu da belirteyim Kandıra’daki vatandaşlarımızın eleştirilerini de haklı buluyoruz. Yapılacak yeni tesisi iyi anlatmak zorundayız. Yeni tesis yeni teknoloji ile dışarıya sıfır koku verecek ve çevreye de hiçbir zararı olmayacak. Bu tesis bu şehrin önemli bir ihtiyacı. Bu konuyu görmezden gelemezsiniz. Kocaeli’de bir günlük çöp bir milyon tonun üzerinde. Yeni yapılacak bu tesiste bakteri teknolojisi olacak. Şunu yeniden belirtmek istiyorum; Bu tesis dışarıya çöp kokusu vermeyecek ve çevreye hiçbir zararı olmayacak. Sadece muhalefet olayım diye muhalefetlik yapılmaz. Bu tesisin 12 ilçeye kurulması gerektiğini söyleyenler var. Böyle bir şey mümkün mü? Ayrıca 12 ilçemize çöp toplama tesisi yapılacaksa Kandıra’ya da yapılacak. Eleştiri yapılırken empati yapılmalı” dedi. 

“Muhalefet sadece muhalefet yapmak için konuşmamalı”

Sözlerine devam eden Başkan Yavuz, “Çöp denildiği zaman insanlar tarafından farklı bir şekilde algılanıyor. Gidişat 1 ya da 1 buçuk yıl sonra çöp toplayacak bir stoğun kalmayacağını gösteriyor. O yüzden bu tesis acil bir ihtiyaç. Yeni yapılması planlanan çöp toplama tesisi İzaydaş’ın tesisi gibi olmayacak. Yani yanmalı bir çöp tesisi olmayacak. Sadece evsel atıklar toplanacak. Tabi ki çevredeki vatandaşlarımız bu konudan rahatsız oldu. Bunları vatandaşlarımıza iyi anlatmamız lazım. İl Danışma Meclisi’mizde Tahir başkanımız bütün bunları iyi bir şekilde anlattı. Muhalefet sadece muhalefet yapmak için konuşmamalı. Biz bugüne kadar elimizde bir delil olmadan hiçbir arkadaşımızı yargılamayız. Muhalefeti de tabiri caizse adam gibi yapmak lazım. Ben her zaman şunu söylerim kelime kurşun gibidir gideceği yere mutlaka gider. O yüzden siyaset yapan arkadaşlarımız sözlerine açıklamalarına çok dikkat etmeli. Biz hizmet odaklı bir siyaset yapıyoruz. Siyaseti de yerelde yapıyoruz. Bizler Gölcük’ü, Tahir başkanımızda 12 ilçeyi temsil ediyor. Ali Yıldırım Sezer başkanımız da yerel olarak çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor” dedi.

“Depremin şakası yok ve depreme Gölcük olarak hazır olmalıyız”

Tüm gayretlerinin Gölcük için olduğunu ifade eden Başkan Yavuz, “İl Danışma Meclisimizde Sayın Bakanımız Murat Kurum beyefendi ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli açıklama yaptı. 1999 öncesi depremini yaşayan binaların çok acilen kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Mesela olası bir depremde D-130 Karayolu üzerindeki binalar tehlike arz ediyor. O yüzden o bölgedeki binalar için acilen kamulaştırma yapılmalı. Burada hak sahibi vatandaşlarımızın da üzerine önemli bir sorumluluk düşüyor. Vatandaşlarımız bu konuda uzlaşmacı olmalı. Çünkü depremin şakası yok ve depreme Gölcük olarak hazır olmalıyız. Olası bir deprem anında D-130 Karayolu üzerindeki binalar Allah korusun yola yıkılırsa tek geçiş noktamızı etkiler. Kentsel Dönüşümde ikinci etap mı anayol kenarındaki binalar mı diye sorsanız ben anayol kenarındaki binalar derim. Bu binalar olası bir deprem için büyük bir risk oluşturuyor. Bu yüzden eleştiri yaparken empati yapmak lazım. Karşı taraftaki insanları da düşünmemiz gerekiyor fakat biz buna alışığız ve işimizi yapacağız. Oturduğum makamı kaybederim korkusunu hiç yaşamadım. Bizde görev akşama kadar yapılır. Yarın sabah ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz. Kentin dengeleri var. İstişare yapılacak kurumlarımız ve ilgili birimlerimiz var” dedi.

“Nüfusumuz 200 bine yaklaşık ve kentimiz sürekli büyüyor”

Sözlerine devam eden Başkan Yavuz, “Biz çalışmalarımızı konuşarak, istişare ederek, ortak bir akılla yapıyoruz. Yerelle alakalı Gölcük Belediye Başkanımız ile alacağımız kararları konuşuyoruz, istişare ediyoruz ve ortaya koyuyoruz. Önce projelerin taslağını hazırlıyoruz, ilgili birimlerden fikirler alıp sonra uygulamaya koyuyoruz. Gölcük özelinde ilçemizin nüfusu çok hızlı artıyor. Nüfusumuz 200 bine yaklaşık ve kentimiz sürekli büyüyor. Bu da altyapı noktasında bizi zorlamaya başladı. İçme suyu noktasında yetersiz kalan alanlarımız var. Bu noktalar için çalışmalar yapmamız lazım. Bizler bu konuda görüşmelerimizi yapmaktayız. Eksik ve ihtiyaç duyulan noktalarda muhakkak altyapı çalışması olacağız. Sıcak hava nedeniyle yolun altındaki boruların bazıları genleşiyor ve zamanla patlamalar meydana geliyor ve ciddi manada tadilat gerekiyor. Günde 25-30 arıza ihbarı geliyor. Bütün arkadaşlarımız gayretle çalışıyorlar, arızalar süratle gideriliyor. Arkadaşlarımız özgüvenle, gayretle mücadele ediyor. Kentimiz büyümeye devam ediyor. Bu hızla artış devam ederse 5 yıl sonra çok ciddi bir nüfusla karşı karşıya kalacağız. Kentle-sanayi iç içe. Hem kent hem de sanayi büyüyor. Ford ve yan sanayi ile ilgili ihtiyaçları doğuruyor.  Tabi bütün bunlar çalışma şartlarımızı zorlaştırıyor ama bizler yorulmuyoruz. Tüm vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyor, sorunlarını çözmeye büyük gayret gösteriyoruz” dedi

‘Valimize Değirmendere Sahili ve Yazlık’ta yaşanan sıkıntıları ilettik” 

Başkan Yavuz açıklamalarının devamında, “Bizleri eleştirebilirsiniz ama doğruları da mutlaka görmelisiniz. Bu yüzden eleştiri yapılmadan önce empati yapılmasını önemli buluyoruz. Bu hayatın her alanında uygulanmalı.  Bizim kırmızı çizgimiz var. Kırmızıçizgimiz vatan, millet, ezan, bayrak, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek. Bu çizgimize dokunulmadığı sürece hiç bir sorun yok. Biz hep birlikte yaşıyoruz. Biz kimsenin aldığı alkole ve yaşadığı yaşantıya karşı değiliz fakat bunlar karşı tarafa ne kadar sirayet ediyor. Değirmendere Sahil bölgesinde ve Yazlık’ta vatandaşlarımızın alkol konusunda rahatsızlığı var. Bizler bu durumu Valimize ilettik. Yakında bu konuyla ilgili çalışmanın yapacağını düşünüyoruz” dedi.

“Yeni hastanemizin açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz”

Yeni Devlet Hastanesi konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz, “Yeni Devlet Hastanemizin açılışını 17 Ağustos’a yetiştirmeyi istiyorduk fakat hastanemizde hassas testler ve çevre düzenlemeleri sürüyor. Yeni hastanemizin açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Yeni hastanemiz bölgemize büyük değer katacak. Yeni başhekimimiz çok değerli ve büyük azim gösteriyor. Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin poliklinik bölümü hizmetlerini vermeye devam edecek. Halıdere’deki bulunan Fizik Tedavi Merkezimiz mevcut Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne gidecek. Halıdere Fizik Tedavi Merkezi binası yıkılacak ve 1 buçuk yıl sonra diş hastanesi açılacak. Orada cerrahi doktorlarımız olacak. Tam kapsamlı olacak. Burada hem Diş Hastanemiz Başhekimine ve Necati Çelik Devlet Hastane’miz başhekimine gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

“1 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında da ilçe kongrelerimiz yapılacak”

Son olarak kongre süreçleri konusunda bilgi veren Başkan Yavuz, “Kongre sürecimiz yakında başlıyor. 15-30 Eylül tarihleri arasında delege seçimlerimiz, 1 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında da ilçe kongrelerimiz yapılacak. Aralık sonrasında da İl Kongremizin yapılması planlanıyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, “KOCAELİ AFETLERE DİRENÇLİ ŞEHİR OLACAK”

Emlak’’ta "doğrulanmış ilan" düzenlemesi 15 EYLÜL’DEN İTİBAREN BAŞLADI

KORKUT, “ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

THK Gölcük Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız “GENÇLERİMİZİ HAYALLERİNE KAVUŞTURUYORUZ”

KOSKEM, 19 yılda 21 bin kişiyi hayata yeniden bağladı

Vali İlhami Aktaş, 3. Sivas Gardaşlık ve Eğitime Destek Buluşmasına Katıldı

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre “EMEĞİN VE ONUR MÜCADELESİNİN ADIDIR SAVDES-SEN”

Girişimci kadınlar bu etkinlikte buluştu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’dan GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Kocaeli'de 50 kişi İYİ Parti’ye katıldı

Değirmendere Sahili güzelleşmeye devam ediyor

Başiskele Ailesinin Yeni Üyelerine Hoş Geldin Hediyesi

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam “BU KADAR KOLAY KIRMIZI KART GÖRMEMEMİZ GEREKİYOR”

Vali İlhami Aktaş, Kocaelispor İle Manisa FK Futbol Karşılaşmasını İzledi

Başkan Büyükakın’dan Kocaelili öğrencilere müjde BÜYÜKŞEHİR’DEN 20 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

GÖLCÜK BELEDİYE BAŞKANLIK KUPASI’NDA ŞAMPİYON HARB-İŞ SPOR

Akçaray’da kış tarifesine geçildi

Büyükşehir’den 2024-2025 yılında da eğitime tam destek

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner “HALKIMIZDAN İLK SEÇİMLERDE YETKİ İSTİYORUZ”

Deniz ulaşımında kış tarifesi başlıyor

Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanı Enes Özgüler “GÖLCÜK’TE HER ZAMAN VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

KSO Oda Orkestrası’ndan ‘Yaza Veda Konseri’

Başkan Büyükakın’dan, Özgür Özel’e tokat gibi cevap “SANIRIM BİZİ, DENİZİ FOSEPTİK ÇUKURUNA ÇEVİREN İZMİR’LE KARIŞTIRDI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "2025 YILININ KASIM AYI SAYIN ERDOĞAN'A BİR ÇAĞRI YAPTIĞIMIZ TARİHTİR"

Büyükşehir’den Mevlit Kandili’ne özel tatlı ikramı

Anadolu Halk Dansları Gençlik Kulübü Derneği PROJELERİNİN KAPANIŞ PROGRAMINI GERÇEKLEŞTİRECEK

KÖRFEZ ÇIRAKLI VE HİMMETLİ MAHALLELERİ’NE YENİ İÇME SUYU HATLARI YAPILIYOR

Değirmendere mazgal temizleme çalışmaları yapıldı

Büyükşehir zabıtasından KPSS’ye geç kalanlara destek

Altay’ı yenen Kocaelispor zirveye demir attı!

Yükleniyor

Değirmendere Sahili güzelleşmeye devam ediyor

Değirmendere mazgal temizleme çalışmaları yapıldı

Değirmendere’de tepki çeken görüntüler

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı koptu 1 VATANDAŞ YARALANDI

Değirmendere Sahili’nde Çay Bahçesi kültürü devam ediyor AKŞAMI AYRI GÜNDÜZÜ AYRI YOĞUN OLUYOR

Çınarlık Meydan Kafe yoğun ilgi görmeye devam ediyor DEĞİRMENDERELİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Yüzbaşılar mevkide kavşak ayakları resimler ile güzelleştirilmeli

Değirmendere tabelası yerine geri döndü

Değirmendere kayık çekek projesinde sona doğru

Değirmendere Yalı Evleri ve Yalı Otel’e ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin “EMEKLİ MAAŞI EN DÜŞÜK 30 BİN LİRA OLMALI”

KSO Bakşanı Zeytinoğlu sanayi üretimi ve işgücü verilerini değerlendirdi

“202 ESNAFA 92 MİLYON TL KREDİ VERDİK”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DİKKATLİ OLUNMALI’

ENFLASYON GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEMEKTE

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, “ENFLASYON DÜZELTMESİ MUAFİYETİ İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLSUN”

KSO Başkanı Zeytinoğlu Ağustos ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KOTO’da ‘İş Geliştirme Desteği’ne davet toplantısı

Başkan Bulut’tan ihracat yorumu TEMMUZ AYINDA FARK KAPANDI

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1