Tarih: 13.09.2023 14:16

Akdağlar Kara Fırın’da zamlara inat 210 GRAM EKMEK 5 LİRA

Facebook Twitter Linked-in

Akdağlar Kara Fırın’da zamlara inat

210 GRAM EKMEK 5 LİRA

Gölcük’te 1949 yılından beri hizmet vermekte olan Akdağlar Kara Fırını’nın sahibi İbrahim Dağ son yapılan zamlardan sonra 7 buçuk lira olan ekmeği 5 Liradan sattığının ifade etti. Dağ, “Ekmeği 5 liradan veriyoruz. Üstelik gramajında fazlası var eksiği yok” dedi.

“Ekmeğin gramajından çalmam”

Gölcük’ün tek odun ateşinde ekmeğini yaptığını ifade eden Akdağlar Kara Fırını Sahibi İbrahim Dağ, Fırıncılar Odası’nın belirlediği 210 gram ekmeği 7 buçuk Liradan satmak yerine 5 Liradan satıyor. Yıllardır piyasanın altında ekmek sattığını ifade eden Dağ, “Ekmeğinin gramajından çalıyor” diyenler içinde isteyen gelip ekmeğimi tartabilir, benim ekmeğimde fazlası vardır eksiği yoktur. Ben yalandan değil Gölcük’ün tek odun ateşinde ekmek pişiren fırınıyım” dedi.

“Bu fırın 1949 yılında nasıl yapıldıysa aynı şekilde devam ediyoruz”

1949 yılından beri Kavaklı Mahallesi’nde hizmet vermekte olan Akdağlar Kara Fırınının sahibi İbrahim Dağ, Fırıncılar Odası tarafından belirtilen ekmek fiyatını uygulamak yerine kendi fiyat tarifesini uygulamaya devam ediyor. 7 buçuk lira olan ekmeği 5 liradan sattığını ifade etti. 1949 yılında nasıl yapıldıysa aynı şekilde fırın kullanmaya devam ettiğini ve Gölcük’te tek gerçek odun ateşinde ekmek sattığını ifade eden Dağ, “Bu fırın 1949 yılında nasıl yapıldıysa aynı şekilde devam ediyoruz. Ben ayda 4 ton odun yakarım. Öyle her odunda yakamayız. Gürgen kayın ya da kestane odunu yakmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.

“Bizde fazlası vardır eksiği yoktur”

Sözlerine devam eden Dağ, “Ben öyle bakkala markete de ekmek vermem sadece kendi fırınımda ekmek satarım.  Ben Fırıncılar Odası’nın verdiği tarifeye değil kendi tarifeme uyarım. Bu sene ekmek 7 buçuk lira ama bizde ekmek 5 lira. Gayette güzel para kazanıyorum. Gramajında eksiği değil fazlası var. İsteyende gelip tartabilir. Bir ara şikeye ettiler beni Gramajı eksik ekmek pide yapıyorlar diye. İsteyen gelip tartabilir. Bizde fazlası vardır eksiği yoktur” dedi.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —